MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Otopark sorununa 'tam otomatik' çözüm: Ülkenin en büyüğü olacak!
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2017 Pazar 09:10

Otopark sorununa 'tam otomatik' çözüm: Ülkenin en büyüğü olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'ta yaptırdığı tam otomatik otoparktan sonra ikinci adımı Bayraklı'da atıyor. Büyükşehir Belediyesi, Adalet Sarayı'nın bulunduğu Salhane Mahallesi'nde 630 araç kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkını inşa edecek. 

2014 yılında Alsancak'ta hizmete açtığı çok katlı tam otomatik otoparkla Türkiye'deki belediyeler arasında bir ilke imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez rotayı Bayraklı'ya çevirdi. Adalet Sarayı ve çevresinde yoğunlaşan otopark ihtiyacını gidermek için harekete geçen İzmir'in yerel yönetimi, kentteki ikinci tam otomatik otoparkı bu bölgede inşa edecek. Mimari olarak da çevreyle uyumlu bir görüntü sunması hedeflenen otopark, 630 araçlık kapasitesiyle de Türkiye'nin en büyüğü olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni proje için yakında yapım ihalesine çıkacak.

Yeşil bina

İzmir Adalet Sarayı'nın da aralarında bulunduğu büyük iş merkezlerine ev sahipliği yapan Bayraklı Salhane Mahallesi'nde gerçekleştirilecek otopark projesi, 18 araç park katından oluşacak. Çevre yapılarla uyumlu mimari tercihlerle ve alan düzenlemesi ile bölgenin otopark sorununa çözüm getirmesi hedeflenen tam otomatik otopark, cephelerindeki yeşil bitkilendirme uygulamaları ve çevre düzenlemesi ile de fark yaratacak.

Park etmek çok kolay

Uyguladığı pek çok proje ile örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak'ta gerçekleştirdiği proje ile Türkiye’de tam otomatik bir otoparkı kente kazandıran ilk kamu kurumu olmuştu.

Tam otomatik otoparkı kullanan sürücüler, asansörlerden birine park ettikten sonra aracından ayrılıyor. Araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştiriliyor. Sürücüye aracın geri verilme işlemi yine otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 631. Araç
 15 Ekim 2017 Pazar 13:07
Büyük hata. Ne 630 aracı efendiler, en az 1200-1500 araç olmalı. ileriyi görmek lazım. İzmir her gün biraz daha büyüyor. hem de bu büyümenin her adımı binlerle oluyor. Bakın Alsancak'taki hiç bir işe yaramadı. Niye? 300 araç nedir ki? hata yapmamak lazım, boşuna iş yapmamak lazım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz