MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özkanlar krizinde mutlu son: İşte pazarın kurulacağı yer
Ekonomi
15 Mayıs 2018 Salı 12:44

Özkanlar krizinde mutlu son: İşte pazarın kurulacağı yer

Esnaf temsilcisi Faysal Acar, "Geçtiğimiz günlerde İzmir'i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile görüştük ve kendisi konuya müdahil oldu. Şu anda Bayraklı Manavkuyu Mahallesi'nde 6 bin metrekare bir alan bulundu" dedi.

İzmir Valiliği, 34 yıldır tezgah açtıkları alanları mahkeme kararıyla kapatılan Özkanlar pazarı esnafının yaşadığı sorunun çözümü için çalışma başlattı.

Özkanlar pazarı esnaf temsilcisi Faysal Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarlarının 5 ay önce mahkeme kararıyla kapatıldığını belirterek, bundan dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan bu süre içinde randevu alamadıklarını ifade eden Acar, "Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bize 'bir kişi bile mağdur edilmeyecek' dedi. İzmir'e geldiğinde havalimanında kendisiyle bir kez daha görüştüm. Sorunun çözülmediğini hatırlattım." dedi. 

Pazar esnafının o olaydan sonra moralinin çok bozulduğunu dile getiren Acar, çözüm için başka arayışlara gittiklerini vurguladı.

Son olarak konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a aktardıklarını anımsatan Acar,  şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde İzmir'i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile görüştük ve kendisi konuya müdahil oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, çözüm için girişimde bulundu ve İzmir Valiliği çalışma başlattı. Şu anda Bayraklı Manavkuyu Mahallesi'nde 6 bin metrekare bir alan bulundu. Teknik bazı konular var, inşallah çözüleceğine inanıyoruz. Bir komisyon bunun üzerinde çalışıyor. Bu yer esnafımızı çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen de Özkanlar'daki pazar yerinde yaşanan sorunun çözüleceğine inandığını vurguladı.

Kenttin en eski pazar yerlerinden biri olan 34 yıllık alanın kapatılmasına çok üzüldüklerini belirten Erişen, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, arkadaşlarımızın mağduriyetini giderme adına ilgili bakanlarla görüştü. Yeni pazar yeri olarak viyadük altı uygun görüldü. Bornova Belediye Başkanı Olgun Bey ise 'hem pazara yakın, hem de esnaf kabul etmiyor' dedi. Konuyla ilgili 3 belediye başkanını zirveye davet ettim ama maalesef öyle kaldı, bir adım ilerleyemedik." diye konuştu. 

Erişen, Manavkuyu Mahallesi'nde bulanan pazar alanına çok sevindiklerini sözlerine ekledi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hürmüz
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:18
bu yeri pazaryeri yapamazlar.nokta siyasi oyun nokta.
 
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:47
vatandaş mülkiyeti. Parsel alanı 4800 m2. Burası da Çamkıran'a 700 metre mesafede. Planda ilkokul alanı. İmar plan tadilatı gerekiyor. Bornova merkez pazaryeri 3800 m2 olduğu dikkate alınırsa 2 katlı yapılması gerekir. Merkezi idare kamulaştırma, plan tadilatı ve inşaatı yaparsa en erken bir yıl sonra pazaryeri olabilir.
 Bekir
 15 Mayıs 2018 Salı 23:42
İyiki valilik var sorun çözülmüş
 Sd
 15 Mayıs 2018 Salı 17:26
hadi geçmiş olsun o apartman sakinlerinin burnundan gelecek şimdi cumartesi günleri
 ahmet
 15 Mayıs 2018 Salı 16:43
chp bakar,ak parti yapar..
 emekçi
 15 Mayıs 2018 Salı 13:24
öncelikle hayırlı olsun diyorum yanlız şunu ifade ediyim eski yerinde pazarın olmasını bende istemiyordum hastamızı alamıyoruz biri rahatsızlansa ambulans giremiyordu ayrıca balıkçıların orda ki alışverişe gelen bayanlara laf atmaları ve kavga çıkarmaları son noktayı koymuştu bir esnaf iş yaparken alkol almaz ama bazı pazarcılar hem içki içiyorlar hemde laf atıyorlar en son pazar kapanmadan önce bir bayana fiziksel temasta bulunuldu ve kavga çıktı.İnşallah yeni yerlerinde böyle hareketlerde bulunmazlar.
 Zeynep
 15 Mayıs 2018 Salı 13:18
Özkanlar pazarını istiyoruz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz