MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pazarcılar Odası Başkanı Erişen: İzmir'deki tezgahlar hiç kimsenin tekelinde değil
Ekonomi
24 Şubat 2021 Çarşamba 14:49

Pazarcılar Odası Başkanı Erişen: İzmir'deki tezgahlar hiç kimsenin tekelinde değil

İstanbul'daki pazaryerlerinde tezgahların bazı kişilerin tekelinde olduğuna dair haberler üzerine İzmir ve ilçelerindeki 156 pazaryerini değerlendiren Hamdin Erişen, "İzmir'de bir kişi, en fazla iki tezgah alabilir, üçüncüsünü alamaz. Kiralık tezgah pek nadir olur, onun kira bedeli de 50 ila 100 lira arasındadır. İzmir'de tezgah ticareti yapılmaz, çünkü bizim olmazsa olmaz kurallarımız var. Tezgahlar, hiç kimsenin tekelinde değildir" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye, geçen hafta İstanbul'daki pazaryerlerinde "tahta" adı verilen tezgahları alıp pazarcılara kiralayarak köşe dönenleri konuştu. İzmir'deki pazaryerlerinde tezgah kiralama ve tezgah sahibi olma konusunda ilkeler olduğunu belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, "Bizde tezgah ticareti olmaz. Bir kişi, 2.5 metrekarelik iki tezgaha sahip olabilir, üçüncüsünü alamaz. Tezgah kiralama konusunda da hassasiyetlerimiz var. Kiralar, 50 ile 100 lira arasındadır. Her pazarcı, bizim olmazsa olmaz kurallarımıza harfiyen uyar, kimse tezgah üzerinden köşeyi dönemez. Çünkü tezgahlarımız hiç kimsenin tekelinde değildir" açıklamasında bulundu.

NEDEN SADECE İKİ TEZGAHA SAHİP OLABİLDİKLERİNİ AÇIKLADI
2012 yılından önce kişi başına sadece bir tezgahın verildiğini hatırlatan Başkan Hamdin Erişen, "Bu konuyu o zamanlarda yetkililerle konuştuk. 2.5 metrekare alanda pazarcının ürününü sergileyemediğini söyledik. Bu nedenle iki tezgah verilmesini talep ettik. Kabul gördü" dedi.

Başkan Erişen, pazarın iş kapasitesine göre İzmir'de tezgahların bedelinin 3 bin lirayla 50 bin liraya kadar çıktığını hatırlatarak şu bilgileri verdi:

BELEDİYE VE ODANIN İŞBİRLİĞİYLE DİSİPLİN SAĞLANDI
"İzmir pazarları, İstanbul pazarlarına benzemez. Belediye ile odamızın yaptığı işbirliği sayesinde çok iyi bir disiplin sağladık. Tezgah kiralarının yazılı olmayan kuralları var. Örneğin siz domates sattığınız tezgah, o hafta pazara çıkmayacağınız için boşa düştü diyelim. Birine 50 liraya, 60 liraya kiraya verirsiniz. O kişi, o tezgahta domates dışında bir şey satamaz. İzmir'deki pazarcı esnafı, tezgahının üzerinden para kazanmayı düşünmez. Çok sayıda tezgah satın alıp bu yoldan para kazanma şansı zaten yok. En fazla iki tezgah satın alınabilir. Amaç, daha çok kişinin tezgah açıp satış yapması, evine ekmek götürmesidir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bucalı
 27 Şubat 2021 Cumartesi 02:13
Sayın erişen bırak artık böyle konuşmayı fiyatların yüksek olmasının nedenlerini şöyle bakalım kimden kaynaklanıyor bu işler araba satmaya benzemez...
 Ümran özer
 24 Şubat 2021 Çarşamba 18:37
Erbil sert. Her ilçede pazar olan günlerde marketçilerin yaptığı ticari taktik. Yarın git aynı ürün pazar fiyatının üstünde dir. Çünkü halde satılan ürünün fiyatı bu kadar yarı yarıya olacak kadar fark etmez.
 Erbil SERT
 24 Şubat 2021 Çarşamba 16:26
Bu gün Gaziemir Merkez pazar yerine gittim. Ispanağın ve kerevizin kilosu 5.00.-TL idi. Pazar yerinden 100 metre uzakta Kibaroğlu alışveriş merkezinde ıspanağı 2,49.-TL den kerevizi de 2,99.- TL den aldım. Artı market alışverişi birde faturalandırıyor. Anlamak mümkün değil.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz