MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rekor düşüş: Benzin uçtu, satışlar anında çakıldı!
Ekonomi
13 Nisan 2018 Cuma 14:32

Rekor düşüş: Benzin uçtu, satışlar anında çakıldı!

Son 3 günde 3 kez akaryakıta yapılan zamlar otomobil piyasasını ciddi şekilde etkiledi. Ege Otomotiv Derneği Başkanı Akkalay “Sektör şu anda % 25 oranında düşüş yaşıyor. Ciddi şekilde olumsuz etkileniyoruz” dedi.

Mehmet Emin AL / EGEDESONSÖZ- Akaryakıtta üst üste yapılan zamlar ve döviz kurunun artışı sonucu gözler otomotiv satış piyasasına çevrildi. Sektörün yaşanan hareketlilikten ciddi şekilde olumsuz etkilendiği ifade ediliyor.

HER DÖRT OTOMOBİLDEN BİRİ SATILMIYOR
İki gün önce motorin fiyatlarına 17 kuruş, dün yine motorin fiyatlarına 13 kuruş, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 16 kuruş zam uygulandığında 3 günde 3 zam uygulanmış olacak. Kurda yaşanan artışların olumsuz etkilediği piyasalardan biri de otomobil piyasası oldu. Piyasalardaki yaşanan hareketliliğin yansıdığı otomobil sektöründe de ciddi bir durağanlık söz konusu. İç piyasada her 4 otomobilden birinin satılamadığı, diğer bir deyişle % 25 oranında durağanlık yaşandığı ifade diliyor.

“PİYASA CİDDİ ETKİLENİYOR”
Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mustafa Akkalay, akaryakıt fiyatlarının artması sonucu otomotiv sektörünün de ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti. Kur piyasasında yaşanan hareketlilik, Dolar ve Euro’nun yükselmesi gibi nedenlerden sektörde durağanlık yaşandığını kaydetti.

Başkanı Akkalay “Akaryakıt fiyatlarında özellikle son günlerde üst üste meydana gelen artış bizi, sektörünü ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. İç piyasada şu anda ortalama % 25 oranında bir düşüş yaşanıyor. İhracat bir süre böyle devam eder çünkü büyük markaların taşeronvari üretimleri olduğu için pek etkilenmez şuanda ama iç piyasa bu zamlardan ve Ortadoğu’da yaşananlardan ötürü etkileniyoruz. Yatırımcı bu aralar parasını otomobile değil; Dolar’a yatırıyor veya banka faiz oranları yüksek olduğu için bankaya yatırıp risk almadan faizden para kazanıyor” dedi.

Otomotiv piyasasında yaşanan durağanlığa ilişkin konuşan Akkalay, “piyasalarda yaşanan tedirginlik veya kriz dönemlerinde birçok insanın ilk refleksi, arabasını satmak oluyor. Bu nedenle bakıldığında en çok ve ilk otomotiv sektörü olumsuz etkileniyor. Dolayısıyla dünya piyasaları ile ortak hareket etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz