MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Roman vekilden ilginç hamle: Kadınları arabaya bindirdi, konutları seçti
Politika
13 Mart 2018 Salı 08:43

Roman vekilden ilginç hamle: Kadınları arabaya bindirdi, konutları seçti

İzmir’in Urla İlçesi’nde roman vatandaşlar için yapılacak konutların yer tespiti çalışmaları sürerken CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’dan ilginç bir hamle geldi. Purçu, roman kadınları bir minibüse bindirerek yer tespitini birlikte yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi’nde sanayi sitesinin bulunduğu bölgede gecekondu inşa edilen derme çatma yapıların kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Roman vatandaşların yaşadığı yerlerin düzene girmesi için çalışan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bölgenin taşınması gerektiğini ifade etmişti. CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu’nun girişimleri sayesinde İzmir Valiliği’nin koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve kaymakamlık ortak çalışma yaptı.

EVLER TESPİT EDİLDİ
Çalışmalar kapsamında Urla’da yaşayan roman vatandaşların durumu rapor haline getirildi. Toplam 81 evin yıkılmasına karar verildi. Urla’da tam altı bölge yeniden inşaat için belirlendi ve romanlara konut yapımı için kullanılması kararı alındı. Valilik, 81 konuta 50 adet dar gelirliyi de ekleyerek 131 kişilik konut inşa edilmesini onayladı.

YERİ GEZEREK BULDULAR
Çalışmaları yakından takip eden CHP İzmir Milletvekili Purçu, heyet ile birlikte Urla’ya gitti. Evleri taşınacak roman vatandaşlardan sekiz kadını minibüse bindirerek valiliğin belirlediği noktaları dolaştı. Kadınlara, “siz nereyi isterseniz oraya inşaat yapılacak” dedi. Purçu, devletin bu konuda önemli bir süreç yürüttüğünü kadınların ailede söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Kadınlar, ilçenin farklı yerlerindeki altı noktadan İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Karaburun yol ayrımı ve Zeytinler Kavşağı’nın denize bakan kısmındaki yeri beğendi. Urla İçmeler’den Yağcılar’a giden yol üzerinde otobana sınır noktada bulunan yeri tercih etti.  Ve valilik buranın tahsisi ve kaynağın kullanılması için kesin talimatı verdi.

SÖZLERİMİ TUTUYORUM
Milletvekili seçildiğinden itibaren Roman vatandaşların hakkını savunduğunu belirten Purçu, bu konuda birçok il ve ilçede önemli işler yaptıklarını söyledi. İzmir’deki belediyelerin duyarlı olduğunu anlatan Purçu, Büyükşehir başta olmak üzere Bornova, Buca ve Konak belediyelerinden ciddi destek gördüklerini sözlerine ekledi. Purçu, “Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Sayın genel başkanımızın gösterdiği ilgi ve alakayı da suiistimal etmeden çalışıyoruz. Bizim için makamlar, kırmızı plakalar önemli değil. Önemli olan topluma faydalı olmak” dedi.

PROJEYİ DESTEKLİYORUZ
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da roman vatandaşların istihdam ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için yerel yönetimler olarak her zaman destek olduklarını söyledi. Uyar, “Göreve geldiğimizden bu yana uğraştığımız önemli kentsel dönüşüm konuları arasında sanayi sitesi içindeki bu alan yer alıyor. Her zaman üzerinde önemle duruyoruz. Belediyede roman vatandaşlarımız çalışıyor. Hatta içlerinde yeni yasadan dolayı mağdur olacak kişiler bile var. Biz önce onların hayata tutunmasını, aileleriyle birlikte iyi şartlarda yaşamasını istiyoruz. Bu bir kentsel dönüşüm projesinin yanında aynı zamanda sosyolojik de bir dönüşüm, değişim çalışmasıdır. Burada sorunlar da ortadan kaldırılacaktır” diye konuştu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz