MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ruslar geri gönderdi: Tehlikeli haşerat var
Ekonomi
28 Mayıs 2015 Perşembe 09:02

Ruslar geri gönderdi: Tehlikeli haşerat var

Rusya, Türkiye'den ithal edilen 4 ton kayısıda insan sağlığına zararlı haşere bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi.
Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, ülkenin Karadeniz kıyısı Novorossiysk limanında Türkiye'den gelen 4 ton kayısıyı kontrol ettiklerini, sağlıksız oldukları gerekçesi ile girişine izin vermediklerini açıkladı.

Alekseyenko, “Ürünler kuruma ait laboratuvarda incelendi. Sonuçta Türk ürünlerinde tehlikeli haşeratlardan sayılan Batı Çiçek Tripsi (Western Californian Flower tripsi) tespit edildi. Bu nedenle 4 ton kayısının Türkiye'ye geri gönderilmesine karar verdik” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 taner
 2 Haziran 2015 Salı 16:29
batı çiçek tripsi ve buna benzerleri ihraç dışı kalıp ülkemizde insanlara yediriliyor eğer bunların insan sağlığına etkileri varsa neden türk insanına bunlar bizlere yedirilmekte tarım bakanlığı ve sağlık bakanlığı niye müsade etmektedir bizlerin sağlığı ile oynanmaktadır ülke hükümetimizin bizlere verdiği değer bumudur sayın vekiller bakanlar da bu ürünleri evlerinde gıda olarak kullanmaktamıdırlar topluma duyuırulur ve toplumun türk ulusunun dikkatine arz olunur
 ANKARA
 28 Mayıs 2015 Perşembe 09:27
Fiyatını 10 Misli Yaparak Bizlere Satarlar... Nasılsa Alırız...
 
 28 Mayıs 2015 Perşembe 09:16
bize yediriyorlar yazık
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz