MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sahil Bulvarı'nda geri sayım... İşte açılış tarihi!
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2017 Pazartesi 13:32

Sahil Bulvarı'nda geri sayım... İşte açılış tarihi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını yürüttüğü Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi'nde sona gelindi. 1500 fore kazıkla aşılarak tamamlanan alt geçidin hafta sonundan itibaren trafiğe açılması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği alt geçit inşaatı tamamlandı. Sıra asfaltlama çalışması ve yol çizgilerinin çekilmesine geldi. Son hazırlıkların yapılmasıyla birlikte "Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi" hafta sonundan itibaren araç trafiğine açılması planlanıyor. İzmir'in yeni karayolu altgeçidi, görsel açıdan da farklılık yaratacak. Altgeçidin duvarlarını "İzmirDeniz" projesini referans alan dalga desenli özel kaplamalar süsleyecek. Yeni karayolu altgeçidi, inşa edildiği semte, önünden geçtiği lise ve parka adını veren büyük devlet adamı Mithat Paşa’nın ismini taşıyacak.

DENİZE KESİNTİSİZ ULAŞIM
Deniz seviyesinin altında bin 500 fore kazıkla aşılan karayolu altgeçidinin zorlu bir yapım sürecinin ardından hizmete açılmasıyla sıradaki aşamaya geçilecek. Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan Mithatpaşa Parkı önündeki 71 bin 500 metrekarelik alan büyük bir kent meydanına dönüştürülecek. Böylece kentlilerin denize kesintisiz bir şekilde ulaşmasına olanak sağlanacak.

TRAMVAYLI MEYDAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda üç koldan yürüttüğü çalışmalar kapsamında Konak Tramvayı'nın hat imalatlarını büyük ölçüde tamamlamıştı. Karayolu altgeçidinin hizmete girmesiyle meydanda öncelikle hızlı bir biçimde ray döşeme çalışmaları yapılacak. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından İzmir, kara tarafındaki tarihi dokuyu görünür kılan ve üzerinden tramvay geçen, yaklaşık 20 milyon TL maliyetli çok özel bir meydan kazanacak. 116 milyon TL'ye mal olan karayolu altgeçidiyle birlikte çalışmaların tamamı 136 milyon TL'ye mal olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 19 Aralık 2017 Salı 13:08
mithatpaşa alt geçidi açıldıktan sonra, meydandan geçecek tramvay hattı bir an önce yapılıp, en azından f.altay, konak aası öncelikle hizmete alınmalıdır....
 fl
 19 Aralık 2017 Salı 10:15
Boşuna bir yatırım ne trafiğe faydası var ,ne de alan ihtiyacı olan bir yer.Levent marina karşısı çok daha acil alt geçide ihtiyacı olan yer.Trafiğin hali berbat ve bunun tek sorumlusu bilnçsiz yönetilen belediye. İzmir de bu trafiği yaratan kesinlikle belediye
 
 19 Aralık 2017 Salı 09:02
biz bu çalışmaları hiç Çiğli'de, Egekent'te, Ataşehir'de göremiyoruz. Herhalde ilçe yunanistana bağlı. Zerre miktar yatırım yok. Varsa yoksa sahil bulvarı, alsancak. Alsancakta çimler kaçıncı sefer yenilendi. İzmirde başka yer yokmu? Yazık paralara yazık.
 Sünbül
 18 Aralık 2017 Pazartesi 21:42
Nihayet Büyükşehir Belediyesinin metrodan sonra kangren haline gelmiş bir alt geçiti bitiyor çok şükür. Acaba maliyeti kaça katladı. Büyükşehir Belediyesi açıklasın
 Olumsuz yorum yapanlara
 18 Aralık 2017 Pazartesi 20:33
Lütfen kim tarafından yapılırsa yapılsın yapılan faydalı ise olumsuz yorum yakışmıyor.Ama KAPIKULU olanlara ne söylerseniz boş çünkü onların gözleri var ama göremiyorlar.
 Seydiköylü
 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:56
Yat limanını yapsan, hani yatlar nerede diyecekler, Allahım sabır ver !
 volkan
 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:27
yat limanı bakanlik iznine bagli ayni sekilde iskelede !!!
 İZMİRLİ
 18 Aralık 2017 Pazartesi 15:05
Güzel eser, Belediye'yi tebrik ediyorum. Karşıyaka İskele-Çarşı arasına alt geçit yapmayı ne zamana planlıyorlar acaba ???
 
 18 Aralık 2017 Pazartesi 14:06
hani yat limanı nerde ?
 deli bekir
 18 Aralık 2017 Pazartesi 13:54
güzel uygulama. bunun aynısı mithatpaşadan otoban bağlantısına da yapılmalı. o kavşak bu yükü kaldırımıyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz