MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saklıbahçe Sanat Evi, Bağarası’nda şube açtı
Kültür - Sanat
13 Mayıs 2018 Pazar 14:38

Saklıbahçe Sanat Evi, Bağarası’nda şube açtı

Eğitimci-Ressam Leyla Buhara tarafından 2009 yılında Foça’da kurulan Saklıbahçe Sanat Evi, Bağarası’nda şube açtı.

Bağarası Kazım Dirik Mahallesi’nde, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılan açılışa; Leyla Buhara’nın sanatçı dostları ve çok sayıda sanatseverin yanı sıra Foça Belediyesi Başkan Vekili Beyhan Türker, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Zeynep Çemrek ve Ali Aktaş’ta katıldı.

Sanatın, toplum hayatına ve insan ruhuna büyük renk ve kıymet kattığını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Saklıbahçe Sanat Evi Bağarası Şubesi’ne ve Sanatçı Leyla Buhara’ya başarılar ve esenlikler dileklerinde bulundu.

Atölye çalışmalarının ve sergilerin düzenleneceği Bağarası Saklıbahçe Sanat Evi hakkında Leyla Buhara; ‘‘Sanat evimiz, bahçeli ve güzel bir mekâna sahip. Neden Bağarası? diye soruyor arkadaşlar. Rahmetli Tarık Dursun K. ile vefatından bir hafta önce yaptığımız konuşmada bana; ‘Sanatı sokağa taşı, sanatı köylünün ayağına götür. Oradaki çocuklarla temelden başla sanata’ demişti; ve ben ona bunu yapacağıma söz vermiştim. Bağarası’nda böyle güzel bir atölyeye kavuşmak, benim için büyük bir şans oldu. Sanatla ilgili olarak Bağarası’na bir değer katacağız. Atölyemizi hem Foça hem Bağarası adına sanatın her dalıyla zenginleştirip, etkinlikler düzenleyeceğiz. Açılış gününe gösterilen ilgi bu düşüncenin gerçek olacağının bir kanıtıdır. İlgi gösteren herkese çok teşekkür ederim’ dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz