MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sarı’dan adaylık için yeşil ışık: Teklif olursa…
Politika
1 Eylül 2015 Salı 10:05

Sarı’dan adaylık için yeşil ışık: Teklif olursa…

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Kasım’da yapılacak seçimde CHP İzmir’den milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialar karşısında açıklamalarda bulundu. Kesin konuşmayan Sarı CHP ve DİSK genel merkezleri arasındaki görüşmeler sonunda bir talep geldiği taktirde sürece dahil olabileceğini belirtti. Sarı, “Şu anda yetki genel başkanda… Biz DİSK olarak çağrımızı hem burada hem Ankara genel merkezde yapıyoruz. Böyle bir teklif olursa biz örgütsel olarak düşündüğümüz için genel merkez ve örgüt tamam dediğinde buradan o sürece dahil olarak kendimizi ifade ederiz” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Kasım’da yapılacak erken seçime kilitlendi.
 
Partiler çalışmalarına hız kazandırırken 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili aday listelerinin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu.
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine göre 31 Ağustos’ta kamu kurumlarında çalışanlar ve memurlar için son istifa günüyle başlayan seçim için aday isimleri ön plana çıkmaya başladı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar 7 Haziran seçimlerinde ön seçimden çıkan adaylara haksızlık olmaması için aynı listelerle seçime girileceğini açıklasa da kulislerde listelerin değişeceği ifade ediliyor.
 
Adaylık için ismi geçenlerin başında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı geliyor. CHP’nin de işçilerin temsiliyeti açısından Sarı ismine sıcak baktığı öğrenildi. 
 
Adaylık iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Sarı kesin konuşmazken talep olduğu takdirde sürece dahil olacağını belirtti.



TALEP GELİRSE SÜRECE DAHİL OLURUZ
Sarı şunları söyledi:  Erken seçimin bu şekilde yapılacağına dair kimsenin bir hazırlığı yoktu. En azından bir seçim hükümeti kurulur ve bununla 6 ay falan gider diye düşünülüyordu.  CHP de tüzüğünde bulunan ön seçimi YSK’ya  başvurarak iptal etti. Şu anda yetki genel başkanda… Atilla Sertel’in bir durumu var. Bundan dolayı listeye gireceği ve kaos yaşanacağı belli. Biz DİSK olarak özellikle CHP gibi emek ve demokrasiden yana olan partilerin içinde işçi önderlerinin emekten yana savunucularının olmasını istiyorduk. Fakat ön seçimde biz bunu DİSK başkanlar kurulu kararıyla DİSK'ten hiç kimseyi ön seçime sokmayacağız milletvekili göndermeyeceğiz kararı çıkmıştı. O yüzden ben ve bizden kimse talep olmasını rağmen girmemiştik. Fakat CHP bu seçimde eksik bölgelerde bir yapılanma  içine gireceğini biliyoruz. Biz DİSK olarak çağrımızı hem burada hem Ankara genel merkezde yapıyoruz. Biz ön seçimde yara vermemek için girmedik ama almış oldukları oy oranına bakıldığında 13 milletvekili 12’ye düştü. Çünkü emek örgütlerinden temsiliyet hakkının olmadığı tespit edilmişti. Bu görüşmeler sürüyor. CHP genel merkezi, genel başkan ve MYK bu eksiği görürse taleplerimiz iletilecektir. Böyle bir teklif olursa biz örgütsel olarak düşündüğümüz için genel merkez ve örgüt tamam dediğinde buradan o sürece dahil olarak kendimizi ifade ederiz.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 1 Eylül 2015 Salı 21:10
PATRON TEMSILCILERINE KARŞI İŞÇİ TEMSİLCİLERI DESTEKLİYORUM
 satılmış
 1 Eylül 2015 Salı 14:43
işçiden sonra bakalım kimleri satacak kendi menfaatleri için
 önce sözleşmeyi bitir
 1 Eylül 2015 Salı 14:32
Memeiş Sarı önce İzelman çalışanlarının toplu sözleşmesini adil ücret eşit işe eşit ücret olarak bitirsin sonra vekilliğe zıplasın.
 önce sözleşmeyi bitir
 1 Eylül 2015 Salı 14:01
Memeiş Sarı önce İzelman çalışanlarının toplu sözleşmesini adil ücret eşit işe eşit ücret olarak bitirsin sonra vekilliğe zıplasın.
 işçi
 1 Eylül 2015 Salı 13:22
işçiyi patronların temsıl etmesı beklenemez elbette işçiyi tabandan gelen işçi temsilcisi temsil etmeli . herhangı kapitalist bir patronun işçiyi anlayamacagı sorularını cozmeyecegı asikardır oyuzden memiş sarı ya CHP tarafından meclis kapısı açılmalidir.
 PELİN
 1 Eylül 2015 Salı 12:39
maasallahhhhhhh
 HASAN TAHSİN
 1 Eylül 2015 Salı 10:49
Tabii tabii, zaten sendikalar partilere zıplama tahtası! sonra hak savunma bilmem ne! sömüren emeğin timsalleri
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz