MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçim arenasında kıyasıya rekabet... Gözler o ilçede!
Güncel
19 Şubat 2019 Salı 16:24

Seçim arenasında kıyasıya rekabet... Gözler o ilçede!

AK Parti ile CHP arasında seçim öncesi arenaya dönüşen Karabağlar İlçesi’nde listeler ortaya çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvutopu listesine 2009’un AK Parti Adayı Sıddık Topaloğlu’nun kuzeni Nedim Topaloğlu’nu yazdı. AK Parti Adayı Bilal Doğan ise Gaziemir ve Buca’dan transferlerle listeyi zenginleştirdi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarının meclis üyesi listelerine son şeklini verdiği son gün sürpriz isimler çıkmaya başladı. AK Parti ile CHP arasında kıyasıya yarışa sahne olan Karabağlar İlçesi’nde iki partinin listeleri belli oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvutopu’nun CHP’den yeniden, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın ise AK Parti’den aday gösterildiği süreçte meclis üyeleri listesi de dikkat çekti.

- CHP İZMİR’DE LİSTE SANCISI: KARABAĞLAR’DA İSTİFALAR PEŞ PEŞE!

ADAYIN KUZENİ!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun listesinde sürpriz bir isim yer aldı. Konak’tan ayrılarak kurulan ve 2009’da ilçe olan Karabağlar’da o dönem aday gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu’nun kuzeni Nedim Topaloğlu listeye ikinci sıradan girdi. İzmirspor Klubü’nde yöneticilik ve ilçede mobilya işleriyle uğraşan İşadamı Topaloğlu ailesi aynı zamanda Selvitopu’nun hemşehrisi. Aslen Malatyalı olan ailenin AK Parti içindeki dengeleri de değiştirmesi bekleniyor.

Mustafa Şafak Baran, Bülent Sözüpek, Mehmet Aydoğan gibi mevcut isimlerin de yeniden yazıldığı listede Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ederek Konak’tan aday adayı olan Ceyhan Kayhan da listede yer aldı.

BAŞKA İLÇELERDEN TRANSFER
AK Parti Adayı Bilal Doğan ise listenin en başına Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Fikret Mısırlı’yı yazdı. Mısırlı’nın ardından ikinci sıraya ise Buca ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kemalpaşa Belediye Belediyesi Şirketi Kem-Bel AŞ’nin Genel Müdürü Mustafa Alper Güldalı getirildi. Aynı zamanda AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da yeğeni olan Güldalı uzun süredir İzmir’de aktif siyaset yapıyordu.

Doğan’ın listesinde İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Derya Pala, Gaziemir İlçe eski Başkanı Hüseyin Uzun, AK Parti İzmir eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Eroğlu, Serap Eyce,  Kadın Kolları eski İlçe Başkanı Hannan Yıldız gibi isimler yer aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 M bilge
 20 Şubat 2019 Çarşamba 00:15
Siyasette hiç bir ilke kalmamış biz seçmenler iyice koyun yetine koyulduk piyon olduk adeta
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz