MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sertel dosyasında bomba gelişme: Bakanlık AYM’ye ne görüş verdi?
Politika
1 Temmuz 2015 Çarşamba 12:39

Sertel dosyasında bomba gelişme: Bakanlık AYM’ye ne görüş verdi?

YSK tarafından Basın İlan Kurumu üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen Atilla Sertel’in bireysel başvuru hakkını kullanarak açılan AYM’deki dosyasında flaş bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı AYM’ye bildirdiği görüş yazısında Sertel’in haklılığına vurgu yaparak kararı yüksek mahkemeye bıraktı.
Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  İzmir’de genel seçim sürecine damga vuran olay CHP’de önseçime girerek 2.bölgede 3.olarak 6.sıradan milletvekili adaylığı hakkı kazanan Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesiydi...

Yüksek Seçim Kurulu Sertel’in Basın İlan Kurulu üyesi olduğunu gerekçe göstererek milletvekili adaylığını iptal etti.
 
Sertel bireysel başvuru hakkını kullanarak dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşırken esastan görüşülme kararı çıkan dosyanın karar sürecinde bomba bir gelişme yaşandı.

Anayasa Mahkemesi karar için Adalet Bakanlığı’ndan görüş istedi. Bakanlıktan beklenen yazı bugün AYM’ye ulaştı.
 
Adalet Bakanlığı, olay olgusu ve başvurunun niteliğini özetliği yazıda seçme, seçilme ve siyasi faaliyet ile kamu görevlisini kanunlarla tanımlandırarak çarpıcı bir hukuki değerlendirmeye imza attı. Bakanlık emsal AHİM kararlarından örnekler vererek kamu görevlisi tanımında da asli ve sürekli vurgusu yaptı ve takdiri AYM’ye bıraktı.

GÖRÜŞ NE ANLAMA GELİYOR?
Gelişme sonrası Egedesonsöz’e konuşan Sertel’in avukatı Murat Ergün Bakanlık görüşünün ne anlama geldiğini açıkladı. Ergün, “Bakanlık asıl niyetini satır aralarında göstermiş. Başvurunun haklı olduğuna dair argümanları sıralamış. Örneğim AHİM’in lehte emsal kararı, örneğin kamu görevlisi tanımı; ‘sürekli ve asaleten’ yapar ifadesiyle Atilla Sertel’in lehine… Bakanlığın yazısında hep başvurumuzun haklılığını ortaya koyan ifadeler var. Sonuç kısmında ‘Takdir mahkemeye aittir’ ibaresi yer alıyor. Bakanlık davanın reddini talep edebileceği halde bizimle paralel düşündüğü için kararı Anayasa Mahkemesi’ne bırakmış. Zaten bundan daha fazlasını da yapamaz” diye konuştu.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?
Ergün bakanlığın görüş yazısı sonrası Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce karar vermesini beklediklerini söyledi. Sertel’in avukatı, “Biz bir cevap yazacağız ve süreç başlayacak. İlk toplantıda karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.



ADALETE GÜVENİYORUM
Gelişmenin ardından Egedesonsöz’e konuşan Atilla Sertel de, “Doğru, gerçek neyse mutlaka ortaya çıkar. Başından bu yana kamu görevlisi olmadığımı söyledim. Haksız olarak milletvekili olmamı engellediler. Adalete güveniyorum. Sonuç halkımızın lehine olsun” dedi.   
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nevzat
 2 Temmuz 2015 Perşembe 10:36
Bu tertipi hayata gecirenlerin CHP sinde yeri olmamalı ,olmayacakda. Biraz haysiyetli iseler yüzlerine maskese takarak dolaşmaktan başka çareleri yok veya bir an önce partiden uzaklaştırılmalıdır bu asalakların
 bahadır tan
 2 Temmuz 2015 Perşembe 09:54
YSK verdigi adaletsiz kararı AYM ivediyen bozmalıdır 13000 oy sahibinin eyer bu katarı bozmazsa iki eli AYM nin yakasında olacaktır ben inanıyorum adalet hakkı olanın hakkını teslim edicektir
 Şenol
 2 Temmuz 2015 Perşembe 08:06
İlahi adalet ergeç tecelli edecek
 
 2 Temmuz 2015 Perşembe 00:24
Önseçimle Seçilmiş bir aday mutlaka meclise girmeli.Umarım Sn. Sertel hakkettiğini geç de olsa kazanır.Bizleri iyi bir şekilde temsil eder.
 Zeynep İbrahimhakkıoğlu
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:51
Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz...
 karşıyaka
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 15:30
Merakımı bağışlayın Syn. Sertel acaba sizi ihbar eden lerin arkasında kimler vardı diye araştıracak mısınız. Bulursanız kamuoyu ile paylaşacak mısınız. Gerçi kimseye kalmadı. Fakat artık parti içinde şu pis ayak oyuncularını teşhir etmek gerekiyoooo.
 T.C. Erol DURUKAN
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 13:51
Hadi Bakalım Sn.SERTEL Hakkında Hayırlısı Sabreden Dermiş Muradına Ermiş Derler..! Ama Burada Çıkacak Karar Olumlu Olur İse Kamil Okyay SINDIR Beye Yazık Olacak Çünkü Vekilliği Düşecek Buda Çok Üzücü Olacak İşte KILIÇDAROĞLU İzmir'den Ön Seçime Girmemiş Olsa İdi Sn.SINDIR'ın Vekilliği Düşmezdi Eğer Tersi Olur İse İki V.K'İçin Hayırlısı Olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz