MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Şevketi bostan’ köyünde taş ocağı isyanı: Başkan da destek verecek
Yerel Yönetimler
5 Nisan 2017 Çarşamba 14:17

‘Şevketi bostan’ köyünde taş ocağı isyanı: Başkan da destek verecek

Şevketi bostanıyla tanınan Orhanlı Köyü’nde faaliyette olan taş ocakları ve kırma eleme tesisleri için kapasite arttırılması kararı bölge halkını isyanı ettirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Soyer’in de önümüzdeki hafta köye giderek vatandaşlara destek vereceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in son yıllarda doğal ortamı ve yürüyüş yolları ile birlikte şevketi bostan şenliğine ev sahipliği yapan Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde bulunan taş ocakları için geçtiğimiz günlerde kapasite arttırma kararı alınmıştı.

Çevreci dernekler ve köylülerin uzun süredir mücadele ettiği kontrolsüz taş ocaklarına birçok dava açılmıştı.

Yargı sürecinin devam ettiği köyde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne faaliyette olan taş ocakları ve kırma eleme tesisleri için kapasite artışı başvurusu yapılmasının ardından bölge halkı duruma bir kez daha isyan etti.

Vatandaşların çevre mücadelesine destek veren avukat Şehrazat Mercan bölgeye giderek yerinde inceleme yaptı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de 11 Nisan Salı Günü Orhanlı’ya gideceği ve köylülere destek vereceği belirtildi.

HANGİ ŞİRKET KAPASİTE ARTTIRIYOR?
Kayseri İli Yardım Derneği İzmir Şube Başkanı ile Konak Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sinan Bezircilioğlu’nun kurucu ortak olduğu Sinerji Isı Sistemleri Petrol Ürünleri Madencilik Şirketi Orhanlı Köyü’nde düşük kapasiteyle faaliyetle bulunan tesisin kapasitesini arttıracak. Ocak üretim kapasitesi yıllık 400 bin tondan 1,5 milyon tona, kırma eleme tesisinin kapasitesi ise yıllık 350 binden 398 bin tona çıkartılacak.

Projeyle ilgili tüm başvuruları kısa süre önce Bezircilioğlu’nun tüm hisseleri devrettiği şirket müdürü Mehmet Tayfun Deniz yaparken daha önce “Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi” projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı verildiği belirtildi. Bu başvurunun kapasite artışı olduğu dile getirilirken İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan alınan izinler de dosyaya eklendi.

ŞEVKETİ BOSTANIN MEMLEKETİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yarımada Kalkınma Planı kapsamında çalışmalar yaptığı Orhanlı Köyü, Seferihisar'ın en büyük köyleri arasında yer alıyor. Binin üzerinde kişinin yaşadığı köyde son yıllarda doğal ürünler yetiştirilerek pazarlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile ikincisi düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği'nde bölgede yetişen ürünler alıcıları ile buluşmuştu. Belediye, bölgede organik tarımı güçlendirmek için çalışmalar yapıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz