MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Sinema Burada’ 15.yaşında: Tema eğitim, Alasya’ya vefa
Kültür - Sanat
26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:46

‘Sinema Burada’ 15.yaşında: Tema eğitim, Alasya’ya vefa

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 15 yıldır başarı ile organize edilen ve büyük ilgi gören Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriği ile İzmir Sanat Merkezi’nde 2–6 Eylül 2015 tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.
Fuar ziyaretçilerinin heyecanla beklediği festivalin açılışı 2 Eylül 2015 Çarşamba günü, saat 19:30’da İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Başladığından bugüne, sinemamıza  emek verenleri unutmayan, aynı zamanda da gelecek Türkiye Sineması’nın yeni oyuncuları ile onları buluşturan etkinlik, geçmişle bugün arasında bir köprü olmaya devam ediyor. Sinema Burada Festivali’nin bu yıl ki onur konukları Işıl Yücesoy, Salih Güney, Özge Özberk, Engin Altan Düzyatan olacak. Çok yakın bir zamanda kaybettiğimiz değerli sanatçı Zeki Alasya, Türk sinemasına katkılarından dolayı “Saygı Ödülü” ile anılacak.
 
Festivalin bu yılki teması,  84. İzmir Enternasyonal Fuarı teması kapsamında “Eğitim Filmleri İEF’de” olarak belirlendi. Sinema Burada Festivali, eğitim sorunlarının değişik boyutlarını ele alan çok sayıda filmi Fuar seyircisiyle buluşturmanın yanı sıra izleyenleri bu konuda hem eğlendirip hem de düşündürecek.

Tematik olma özelliğinin yanı sıra,  kısa film gösterimleri, sinema söyleşileri ve her yıl belgesel türüne özel bir bölüm ayrılan etkinlik, İzmir Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Sinema Burada Festivali’nde, 19 film ve 1 belgesel olmak üzere toplam 20 gösterim gerçekleştirilecek. Girişler için davetiyeler her gösterimden birgün önce İzmir Sanat Merkezi gişesinden temin edilebilir.
 
15. Sinema Burada Festivali: “ Eğitim Filmleri İEF’ de”
 
Tarih: 2 – 6 Eylül 2015
Yer: İzmir Sanat Merkezi – Kültürpark
Onur Konuğu Bayan                    : Işıl YÜCESOY
Onur Konuğu Bay                        : Salih GÜNEY
Genç Oyuncu Bayan                   : Özge ÖZBERK
Genç Oyuncu Bay                        : Engin Altan DÜZYATAN
Saygı Ödülü                                 : Zeki ALASYA


Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz