MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun: Seçmen özgür iradesini sandığa yansıttı
Politika
25 Haziran 2018 Pazartesi 14:13

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun: Seçmen özgür iradesini sandığa yansıttı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Tanju Tosun, seçmenin özgür iradesini sandığa yansıttığını, parlamentoda da çatışma yaratacak bir aritmetiğin olmadığını, denge ve denetleme görevini de tüm muhalefet partilerinin yapacağını söyledi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tosun, seçimde seçmenin özgür iradesinin sandığa ve parlamentoya yansıdığını söyledi. Prof. Dr. Tanju Tosun, "Önümüzdeki süreç adına Türkiye'de yeni bir sistem devreye girdi. Parlamentodaki sayısal dağılıma bakıldığı zaman dünyadaki başkanlık sistemleri içerisinde derin uçurumlar olabiliyor. Ancak bizde yasamayla yürütmeyi çatıştıracak bir parlamento aritmetiği yok. Sert bölünmüş muhalefet çoğunluğu ortaya çıktığı zaman sistem kilitlenebiliyor. Ancak bizdeki 5 milletvekilinin eksik kalması ciddi bir bölünmüş çoğunluğun olmadığını işaret ediyor. Sistem potansiyel olarak işlemeye yatkın" dedi.

DENGE TÜM MUHALEFET
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni mecliste denge ve denetleme görevinde olduklarına yönelik sözlerini de değerlendiren Tanju Tosun, "Devlet Bahçeli, 'MHP kilit partidir' ifadesini kullandı. Denge ve denetlemeyi, parlamento içerisinde diğer partilerinin katılımıyla işletmek durumundayız. Burada aritmetik denge ve denetlemenin tüm partilerin katılımıyla işlemesi, yasamanın yürütmeyi denetlemesi açısından olumlu olacak" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz