MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şok! Yol çöktü: İzmir-İstanbul yolu tek şerit!
Güncel
27 Temmuz 2015 Pazartesi 13:18

Şok! Yol çöktü: İzmir-İstanbul yolu tek şerit!

İzmir’i İstanbul’a bağlayan yolun Bornova sınırlarında kalan kısmında heyelan meydana geldi. Uzun süredir devam eden çalışmalar nedeniyle ulaşım tek şeride düşürülünce trafik kilitlendi. Uzun araç kuyruklarına tepki gösteren vatandaşlar sorunun çözülmesini istedi. Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “Fore kazık çalışmaları sürüyor. Çalışmalar bir ay sürebilir” dedi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir-İstanbul Yolu’nun Manisa yönünde günlerdir trafik çilesi yaşanıyor. Bornova’da bulunan Maden Tetkik Arama Bölge Müdürlüğü’nün karşı tarafında yaşanan heyelan nedeniyle yol kontrollü olarak tek şeride düşürüldü. İstanbul ve Manisa yönüne gitmek isteyen araçlar yoğunlaşınca uzun kuyruklar oluştu.
 
Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, heyelan nedeniyle ormanlık alana doğru kayan yolun iki şeridini trafiğe kapatırken çalışmalara başladı. Zemin etüdünün yapılmasından sonra fore kazıkların çakılmasına karar verildi.



Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik hafta sonu İzmir’den ayrılmak isteyenleri de yollarda perişan etti. Manisa yönünün yokuş olması nedeniyle ilerlemekte zorlanan araçların bir kısmı da arızalınca trafik daha da içinden çıkılamaz hal aldı. Birçok kişi kendi çabaları ile araçlarını tamir etmeye çalışırken kimisi tamirci kimisi ise çekici çağırarak çözüm bulmaya çalıştı.


 
BİR AY SÜRER
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yolda yaşanan heyelan nedeniyle önlem aldıklarını söyledi. Yolu kısmen trafiğe kapattıklarını söyleyen Uraloğlu, “Karşı şeritten bir şerit alarak her iki yönü de çift şerit yapacağız. Çalışma ve zemin iyileştirmeler sürüyor. Gerekli her türlü tedbiri aldık. Zaman zaman trafik yoğunlaşıyor. Bir ay gibi bir sürede tüm çalışmaları bitirmiş oluruz” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Karsiyakali
 28 Temmuz 2015 Salı 05:00
Vatandas menemen yolunu kullansa hicbir sorun yasamayacak Ama illa sabuncubeline odaklaninca boyle oluyor haliyle.
 Atilla Kamar
 27 Temmuz 2015 Pazartesi 19:44
Tünel gecikecek bunu anladık. Yol niye çöktü... Yağmur, sel vs. yok...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz