MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal medyada ‘trol’ kapışması! AK Parti, MHP ve CHP'den açıklamalar peş peşe
Politika
25 Mayıs 2020 Pazartesi 17:43

Sosyal medyada ‘trol’ kapışması! AK Parti, MHP ve CHP'den açıklamalar peş peşe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kişisel sosyal medya hesabından sorumlu personelinin hatası sosyal medyada ülke gündemine oturdu. Diğer yandan AK Parti, MHP ve CHP cephesinden karşılıklı açıklamalar geldi.

EGEDESONSÖZ- Başkan Soyer’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sosyal medyada “trol” kapışmasında sahne oluyor.

#BütünTrollerinBaşkanı hastagi ile Soyer’i hedef alan sosyal medya hesabı kullanıcıları arasında AK Parti ve MHP'li vekiller de yer aldı. CHP cephesinden de karşı açıklamalar geldi.

DAĞ YÜKLENDİ, SOYER AÇIKLIK GETİRDİ: 'TROL HESAP' ATIŞMASI İSTİFA GETİRDİ!

YÜCEL, SOYER’E SAHİP ÇIKTI: BAŞKA KONUŞACAK KONU YOKMUŞ GİBİ…
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından açıklama yaparak Soyer'e sahip çıktı, AK Parti'yi hedef aldı. Yücel açıklamasında "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'in sosyal medya hesaplarını yöneten bir kişi tarafından kendi hesabı yerine sehven başkanımızın hesabından yapılan ve kısa sürede silinen bir paylaşım, başka konuşacak konu yokmuş gibi dolaşıma sokuldu.

Trol dediğiniz sistem, partinize ait bir yöntem olup, ne partimizin ne de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın trolle de algı yönetimiyle de işi olmaz. Kendinize trol koronuzla birlikte gülecek malzeme arayacağınıza, ekonomide ülkeyi getirdiğiniz ağlanacak duruma bakın!

Pandemi döneminde işsiz ve aşsız kalan, faturalarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın dertlerine, bu zor günlerinde derman olmaya çalışın. Zira Tunç Soyer tam da bunu yapıyor!" dedi.

AK PARTİLİ KAYA: GERÇEK TROL İZMİR'DE
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da tartışmaya dahil oldu. Sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer kendisini övmek isterken hesap değiştirmeyi unutmuş. Sosyal Medya'dan laf açılınca söze hemen "AK Parti trolleri" diye başlayan CHP'liler; hayali trolleri bırakın gerçek trol İzmir'de. Trollerin başkanı Soyer" dedi. Kaya ayrıca Deniz Yücel'e de Kemal Sunal göndermeli bir video paylaştı.

AK PARTİLİ ÖZALAN: PARTİNİN ADINI ‘CUMHURİYET HİLE PARTİSİ’ YAPIN RAHATLAYIN!
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Özalan, “CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sahte hesap yerine, yanlışlıkla gerçek hesaptan kendini övmüş. Hizmet etmiyorlar, hizmet ediyormuş gibi yapıyorlar. Kendi kendini övüyorlar. Partinin adını "Cumhuriyet Hile Partisi" yapın rahatlayın” dedi.

CHP’Lİ BAKAN: KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise “Bir personelin hatalı attığı twitten sonuç çıkarmaya çalışmak acziyet ve İktidarın umutsuzluğunun bir yansımasıdır. Hizmet konusunda eleştirecek konu bulamayanlar “kişi kendinden bilir işi” mantığıyla Başkanımızı şuursuzca suçlamaya çalışmaktadır. Biz Tunç Soyer başkanımızla birlikte üretmeye ve bu kentte dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz. Önerim, bu asılsız iddia sahiplerinin de halkın gönlüne girmenin yolunun üretmekten geçtiğinin farkına varmalarıdır” dedi.

MHP'Lİ ŞAHİN: TROLLERİN DE BAŞKANISIN
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Anlaşılan Tunç Soyer kendisini o kadar çok seviyor ki artık sosyal medyadan da gündeme getirmeye başlamış. Sadece canlıların değil trollerin de başkanısın" ifadelerini kullandı.

'TEDAVİNE BAŞLA VE BU İŞİ BIRAK!'

Sosyal medya hesabı üzerinden tartışmaya dahil olan MHP'li Tamer Osmanağaoğlu'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kendi sosyal medya hesabı ile yönettiği sahte hesabı ayırtedip yönetemeyen Tunç Soyer’in, İzmir’imizi yönetmesini beklemek geldiğimiz nokta da aklın inkarı olacaktır. Sözüm ona “Tüm canlıların başkanı” olduğunu yazacak/yazdıracak kadar kibir abidesi olması da cabası... Aklını, hırsına teslim etmiş bu şahsın geldiğimiz noktada bırakın İzmir’imize hizmet etmeyi, kendisine bile bir faydası olmayacaktır. Tunç Soyer sana mübarek günde bir önerim olacak, bu benlik seni tüketmeden, hırsın gözünü kör etmeden yol yakın tedavine başla ve bu işi bırak."

AK PARTİLİ KIRKPINAR: BIRAK SENİ MİLLET ÖVSÜN
AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar yaptığı açıklamada, "Trol hesaplarla algı yapmaya çalışan İBB Tunç Soyer, trol hesabından atacağı twiti kendi hesabından paylaştı. Bırak seni millet övsün. Twit atmayla, algı oluşturmayla İzmir’i ve İzmirliyi yönetemezsin... #BütünTrollerinBaşkanı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ayşe
 26 Mayıs 2020 Salı 04:53
metin gündoğdu ya neden sessiz kaldınız
 Baba Muhalefet
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 20:36
Paylaşımın "sehven yapıldığı" ne malum?
 Gürkan
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 18:50
Alpay Bey'in şehrimize bugüne kadar ne hizmeti olmuş? Bak şimdi merak ettim :) bu arada benzer bir durum görevden alınan Bursa Belediyesi eski Başkanı'nın da başına gelmişti.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz