MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den ‘Erdoğan’ı ziyaret edecek misiniz?’ sorusuna yanıt
Politika
10 Şubat 2019 Pazar 16:55

Soyer’den ‘Erdoğan’ı ziyaret edecek misiniz?’ sorusuna yanıt

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, Ankara'da düzenlenen 'Aday Tanıtım Toplantısı' öncesi açıklama yaptı.

CHP’nin 31 Mart yerel seçimi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, “İzmir, yerelde demokrasinin önemini kavramış bir kent ve çok demokrat insanların bulunduğu bir kent. O nedenle spekülasyonlara, zerre prim vermez İzmirli; neyi seçeceğini çok iyi bilir” dedi.

CHP’li Tunç Soyer, partisince Ankara’da düzenlenen ‘Aday Tanıtım Toplantısı’ öncesi konuştu.

İzmir’in, demokrasi ve özgürlüklerin kalesi olduğunu belirten Soyer, “İzmir’deki vatandaşların oy vermesinin sebeplerinden biri de bu. İzmir’i şöyle yöneteceğiz; demokrasiyi bir kere İzmir’in tüm kılcallarına ulaştıracağız ve demokrasiyle bir yerel kalkınmayı mümkün kılacağız. Birkaç cümleyle söylemek gerekirse hedeflerimiz arasında önceliği arka sıradakilere vereceğiz. İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız. İzmir’i global dünyanın global bir aktörü haline getireceğiz. Demokrasiyle büyüyen ve gelişen bir İzmir yaratacağız” diye konuştu.

‘YERELDE HAYA BÖYLE AKMIYOR’
Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde savcı olan babası Nurettin Soyer üzerinden yapılan eleştirileri de değerlendirdi. “Bu spekülasyonların arkasında yatan şey, merkezde yürütülen siyasetin ayrıştırmacı, kutuplaştırmacı ve ötekileştirici dil olması” diyen Soyer, şunları kaydetti:

“Siyasiler, bundan medet umuyorlar ve kendi kitlelerini böyle konsololide edebileceklerini düşünüyorlar. Oysa yerelde hayat böyle akmıyor. Yerelde o merkezi siyasetin yürüttüğü ayrıştırmacı siyaset yerelde sökmüyor. Çünkü yerelde belediye başkanları herkesi kucaklayan, herkesi sarıp sarmalayan bir dil kullanmak zorunda. Hele İzmir’de o dile hiç yer yok. İzmir yerelde demokrasinin önemini kavramış bir kent ve çok demokrat insanların bulunduğu bir kent. O nedenle bu spekülasyonlara, zerre prim vermez İzmirli; neyi seçeceğini çok iyi bilir.”

ERDOĞAN ZİYARET
CHP’li Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edip, etmeyeceğine ilişkin ise “Şu anda böyle bir gündemimiz yok. Biz 31 Mart’a kadar yerel siyasetle yoğrulacağız. Tabi ki ne zaman ihtiyaç olursa İzmir için koşa koşa gideriz” dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 garip
 11 Şubat 2019 Pazartesi 10:05
tarafsız cumhurbaşkanı olsaydı etik olarak ziyaret etmesi gerekirdi. rakip ve saldırganlık varken niye gidilmeli.? Soyer başkan 1 nisanda iktidara çok büyük şaka yapıp halkın adamı olduğunu gösterecek cümlealeme. izmir seni bekliyor Tunç Soyer başkan...
 Nureddin Dolanbay. Emekli 74 yaşında köyü CHP li
 10 Şubat 2019 Pazar 23:04
Hâlâ daha izmire belediye başkanı seçileceğini sanıyor.Chp nin izmirde ekmeği kırıldığını neden kabul etmiyor.genel merkez anlaşılır gibi değil.1960 ''tan beri oy verdim CHP izmire ne verdi. Turkiyeye ne verdi Koca bir sıfırın içinde binlerce kaos.Izmirrde yazık ettiniz.Kendi isteğiyle olur almadan aday seçiyorsa ben CHP. Değilim artık.Kemal bey şimdi demokrasiden bahsediyor.kendini kandırıyor.
 sabuncu
 10 Şubat 2019 Pazar 21:37
günün24 saati ona oy vermeyen cumhura hakaret eden aşağılayan birini niye ziyaret ediceksiniz etmeyin zaten size bu yakışır
 volkan
 10 Şubat 2019 Pazar 20:55
gerek yok ziyarete.. bence o tarafsız bi adam değilki c. başkanına yakışacak davranış sergileseydı ziyaret edilirdi.. hergun meydanlarda akp için konuşuyo sanırsın oda aday..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz