MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den son 5 gün kala seçim mesajı: Sandıkları patlatmalıyız!
Politika
25 Mart 2019 Pazartesi 15:27

Soyer’den son 5 gün kala seçim mesajı: Sandıkları patlatmalıyız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, “Topu topu 5 günümüz kaldı! Biz İzmir’den öyle bir mesaj vermeliyiz ki Türkiye’ye umut olmalıyız. Sandıkları patlatmalıyız. Öyle bir patlatmalıyız ki ‘İzmir ne yapıyor?’ dedirtmeliyiz. Ne kadar çok oy toplayabiliyorsak toplamalıyız. Aksi halde bizi rahat bırakmazlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soer kentteki temasları kapsamında Belediye – İş Sendikası’nı ziyaret etti.

İlçe belediye başkan adayları ve sendika temsilcilerinin eşlik ettiği Soyer emekçilere yönelik birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Yeni dönemde eşit işe eşit ücret verileceğinin mesajını veren Soyer net ifadeler kullandı.

DEMOKRASİ VARSA HAK, HUKUK, ADALET VE HERKES İÇİN EKMEK VAR
Soyer ilk olarak, “Türkiye’de rejim değişti. Öyle bir değişti ki herkesin kaderi bir kişinin iki dudağı arasında. Her gün demokrasiden biraz daha uzaklaşıyoruz. Demokrasiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Demokrasi birlikte yaşamak, örgütlü halk demektir. Demokrasi ekmek demek, zenginlik, refah demektir. Eğer bir memlekette demokrasi yoksa demokrasi kesintiye uğramışsa o memlekette üretilen refah bir zümreyi zengin eder ve yoksulluk üretir. Demokrasi varsa hak, hukuk, adalet ve herkes için ekmek var” dedi.

SİZİ KRİZE EZDİRTMEYECEĞİZ
Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olduğumda iki temel hedefim vardı. Bu kentin üretebileceği zenginliğin çok daha fazla büyük olduğunu biliyordum. Aynı zamanda bunun adil dağıtılacağını biliyordum. Bu nedenle siyaset yapıyorum. Değiştirme gücümüz olduğunu biliyorum. Bu kentte çok büyük zenginlikler yaratabiliriz.  2004-2018 yılları arasında İzmir bu millette 477 milyar TL para aktarmış. Aynı süre içinde hükümetten 117 milyar TL almış. Aldığının 3 mislini bu devlete, millete ödemiş. Buna rağmen Türkiye’de örnek gösterilecek işler yapmış. Önümüzde ciddi bir kriz var. Daha ciddi krizlerle karşılaşabiliriz. Buradan size şunun sözünü verebilirim; İzmir o kadar zengin ki biz kooperatiflerle, e-ticaretle, fuarla, turizmle, tarımla yapacaklarımızla İzmir’in refahını büyüteceğiz. Daha çok yatırım yapmanın kanallarını açacağız. Sizi krize ezdirtmeyeceğiz. Bunu elbirliğiyle, demokrasi ile yapacağız. İzmir en az iki konuda Türkiye’ye örnek olacak. Tarımsal kalkınma ve demokrasi uygulamaları… Bu iki konuda İzmir Türkiye’yi değiştirecek. İzmir 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’yi topyekun değiştirecek. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz! Bugünün en değerli sloganı bu! İzmir’de kalkınmadan bahsediyorum. Bu demokrasi olacak! Bu şehirde hizmet üreten emekçilerin yüzü gülecek ki biz İzmirlilerin yüzünü güldüreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçileri, emekçileri önce sizler ayağa kalkacaksınız ki İzmir ayağa kalksın. Sizin yüzünüz gülmeden olmaz. Biz İzmirlinin yüzünü güldürmek istiyoruz. Nereden başlayacağız? Önce belediye çalışanlarından başlayacağız kardeşim! Başka türlüsü olamaz. Yüzü gülmeyenler kimsenin yüzünü güldüremez. Önce sizin yüzünüz gülecek!” ifadelerini kullandı.

ÖNCE BENİM İŞÇİMDEN BAŞLAYACAĞIZ, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET VERECEĞİZ KARDEŞİM!
Soyer, “Biz önce daha çok çalışacağız, ter dökeceğiz, İzmirlinin yüzünü güldürmeye başlayacağız. Yeni yatırımcı gelecek, ekmek büyüyecek. Önce ekmeği üretenlerle, sizle paylaşacağız. Önce hizmet üretenlerin ekmeğini büyüteceğiz. Önce benim işçimden başlayacağız, önce Büyükşehir işçisinden başlayacağız. Her yerden herkes İzmir’i görecek. Herkes, ‘İzmir’de işçi o kadar örgütlü ki, ne güzel paylaşıyorlar, bizde niye böyle değil?’ diyecek. Bizler Türkiye’nin her tarafında çiçekler açtıracağız. Türkiye emekçinin, sizlerin alın teriyle değişecek. 30 ilçede başkan adaylarımız aynı düşünüyor. Önce İzmir’de alın terinin, emeğin karşılığını vereceğiz. Eşit işe eşit ücret vereceğiz kardeşim! Başka türlüsü olur mu ya! Önce belediyeden başlayacağız. Hakkı, hukuku belediyede sağlayamazsak Türkiye’de nasıl sağlarız? Önce burada!” açıklamasında bulundu.

SANDIKLARI PATLATMALIYIZ!
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala konuşan Soyer, “Topu topu 5 günümüz kaldı! Biz İzmir’den öyle bir mesaj vermeliyiz ki Türkiye’ye umut olmalıyız. Sandıkları patlatmalıyız. Öyle bir patlatmalıyız ki ‘İzmir ne yapıyor?’ dedirtmeliyiz. O gün komşumuz gitmiyorsa onu da, ne kadar çok insanı sandığa götürebiliyorsak götürmeli ve ne kadar çok oy toplayabiliyorsak toplamalıyız. Aksi halde bizi rahat bırakmazlar. Çok yüksek oylar almak zorundayız. İşte o zaman önümüzü kesemezler. Bizi durduramazlar, hiçbir set önümüzü kesemez! İzmir sadece İzmir’den ibaret değildir. İzmir Türkiye’nin umududur. Türkiye değişmek istiyor. Türkiye bu kıyafetin içine sığacak bir ülke değil. Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde... Bu değişim İzmir’den başlayacak ve Türkiye’yi saracak. Güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirliyiz
 25 Mart 2019 Pazartesi 21:20
bence sonuç 1 nisan şakası gibi olacak..süpriz yaparak zeybekçi başkanlık koltuğuna oturacak..chpli bir çok akrabamda zeybekçiye verecek..izmirde çoğunluk aynı fikirde çünkü..
 ATATÜRKÇÜ
 25 Mart 2019 Pazartesi 21:18
bence en fazla yüzde 45 alır..
 İZMİRLİ
 25 Mart 2019 Pazartesi 19:59
Alen35 rumuzu herhalde şaka yapıyorsunuz..tunç beyin alacağı oy max yüzde 45..seçimi kazanan kılpayı Zeybekçi olacak..İzmirde 1 Nisanda Zeybekçi başkan olacak..
 martın sonu bahar ampül patladı
 25 Mart 2019 Pazartesi 19:31
aktroller ekmek cıkmaz size izmirden siz konya için yazın. İzmirde %70 ile chp yi iktidar yapacagız.
 Seçim Sandığı
 25 Mart 2019 Pazartesi 18:12
Sayın Aziz Kocaoğlu 2009 Mart yerel seçimlerinde % 55,2 —2014 Mart ta % 49,5 oy almış . Sayın Soyer 31 Mart ta ne kadar oy alacağınızı sanıyorsunuz . İzmir’e Belediye Başkanı seçilirsiniz ama oy oranınız 2014 yılı yerel seçimlerini geçme ihtimali zayıf .
 deli bekir
 25 Mart 2019 Pazartesi 16:55
ya boşver bunları, hıyar şenliği,patlıcan festivali istiyoruz. hergüne bir şenlik. hatta belediye de şenlik hizmetleri birimi açabilirseniz harika olur. :)))
 Obi
 25 Mart 2019 Pazartesi 16:51
En büyük projesi Brüksel''de, Washington''da İzmir ofisi açmak olduğunu söyleyen bu şahsın belediye başkanlığında neler olabileceğini hatta hatta İzmir''deki gerçek hedefinin İzmir''i yönetmek değil Emperyalist Batının İzmir şubesi yapmak olduğunu açık etmiştir kendisi!!!
 Çiğlili
 25 Mart 2019 Pazartesi 16:43
Bugün Mehmet beyin köşe yazısının yorumuna da yazdım Seferihisar belediyesinin Büyükşehir belediyesinin 7 katı borcu olduğu söyleniyor bu nasıl iş? Öyleyse yazık o zaman gelen gideni aratır sözü yine tekerrür edecek galiba.
 Alen35
 25 Mart 2019 Pazartesi 15:55
soyer anketler de %70 i zorluyor .tabi bu anket sonuçta ama %60-62 civarı kazanacaktır.
 ÖRGÜT...
 25 Mart 2019 Pazartesi 15:43
Tunc bey bu son turunuz artık... İzmiri her sefirihisara benzetip artık avrupaya yerleşirsiniz...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz