MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'in tarım hamlesine AK Parti'den eleştiri: Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz!
Politika
23 Ocak 2021 Cumartesi 14:43

Soyer'in tarım hamlesine AK Parti'den eleştiri: Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı programda hükümetin tarım politikaların yönelik eleştirilerine yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kıkpınar, “Soyer’in hiç anlamadığı konu ve alanlarla ilgili reklam adına yaptığı açıklamaları dikkate almıyor kayda değer bulmuyoruz. Ancak siyaset sebebimiz olan milletimize, çiftçimize ve köylümüze yönelik yapılan çalışmaları anlatmaya ve onlar için en iyisini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Küçük Menderes Havzası’na yaptığı çıkarmada kamuoyuna sunduğu “Tarımda İzmir Modeli” ne ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Kırkpınar, Soyer’in hükümete tarım üzerinde getirdiği eleştirilere de yanıt verdi. Kırkpınar, AK Parti hükümetleri döneminde tarıma ve çiftçiye verilen desteklerle ilgili bilgiler verdi.

Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti olarak, ülkede tarım ve hayvancılığın gelişmesi, çiftçimizin daha iyi şartlarda yaşaması, desteklemelerden faydalanması, her alanda yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin gözetilmesi noktasında 18 yıldan beri birçok çalışma yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra tarımsal sanayinin gelişmesi, tarımsal ürünlerin daha fazla kazanç haline dönüştürülmesi için teşvik ve destekleme paketlerini de hayata geçirdik. Tarım ve Hayvancılıkta A’dan Z’ye kadar bir bütüncül yaklaşımla hareket ederek, özellikle pandemi döneminde ne kadar doğru adımlar attığımızı bir kez daha görmüş olduk.

Şimdi birileri kasket takıp poşu bağlayarak, üreticinin ve çiftçinin yanındaymış gibi bir algı furyası içerisine girip, hükümetlerimizi eleştirmesi yapılan tüm bu icraatları bilmediklerinin bir göstergesidir. Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz. 25 yıldan beri İzmir'i yönetiyorlar ama sanki yeni belediyeye almışlar gibi hamaset yapıyorlar. Buradan kendilerine sormak istiyorum; Bugüne kadar sulamayla ilgili hangi barajı hangi göleti yaptınız? İçme suyu kayıplarını şehir şebekesinin su israfını bugüne kadar önlemek için ne yaptınız? İzmir'in asbestli borularını 25 yıldan beri neden değiştirmeyip, yağmur sularını kanalizasyonlara neden karıştırdınız. Asli görevlerinizi yapamayacağınızı anlayınca üzerinize vazife olmayan konulara girip, gündem olmaya çalışıyorsunuz. Hileyle milleti yanıltmaya çalışmayın. İzmir’in var olan onlarca kronik sorununu kasket takarak unutturamazsınız. Bu işler yalanla dolanla olmaz”

AK Parti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü şiar edinerek hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Kırkpınar, “Köylü milletin zaten efendisidir. Atatürk'ün sözüne de mi muhalefet ediyorsunuz. Geçmişle kıyasladığımızda yaptığınız şeyler ortada… İlçeleri dolaşıyoruz diye pankartlar yaptırıyorsunuz. Tabii ki de ulaşacaksınız. Bunu bir lütufmuş gibi sunmanız halktan, toplumdan ve çiftçiden ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor. Siz değil miydiniz düne kadar İzmir'e ayrı para ayrı bayrak çıkışında bulunan. Siz değil miydiniz; bu ülkenin düşmanlarıyla kol kola giren. Görüyoruz ki asli görevlerinizi yerine getirmeyi beceremeyince hükümetin her alanında olduğu gibi başarılı olduğu ve sizin hiçbir şey yapamayacağınız bir alana yöneldiniz.  Sanki Seferihisar'da destan yazmış gibi burada da onu devam ettirme pişkinliği içerisindesiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 23 Ocak 2021 Cumartesi 18:38
İzmir büyük şehir belediyesinin tarım destekleri Taaaa rahmetli ahmet piriştina zamanı başladı. Bu işi en iyi şekilde beceren ise Aziz kocaoğlu oldu. Aziz kocaoğlu dönemin de tarım için ciddi destekler verildi ve Şimdi Tunç soyer bu destekleri devam ettiriyor. Ha şuna katılırım ! bu konularda kendi reklamını çok yapıyor ama Bir millet vekili nasıl olursa izmirden bukadar uzak olur??? bir izmir millet vekili nasıl olurda tarım desteklerinin 16-17 senelik bir süreci kapsadığını bilmez ???
 TC misafir
 23 Ocak 2021 Cumartesi 17:08
Tarımda Türkiye kendi kendi yeten 7 ülkeden biri iken son 18 yılda sizin politikalarınız yüzünden samanı bile ithal eder hale geldik, fındıkta dünya tekeli olmamıza rağmen ürün fiyatı italyanlar tarafından belirleniyor, şekerpancarını ise bitirdik glikoz şurubuna vize vererek hem yabancı şirketlerin cebini doldurdunuz hem de vatandaşın sağlığı ve çiftçinin geliriyle oynadınız. Süt politikanız o kadar mükemmel! ki peynir ve tereyağının kilosu 60 TL oldu bilmem haberiniz var mı? Haberiniz olsa bile nasıl olsa vatandaş her ay cebinize 25.000 TL maaş koyuyor bu fiyat artışları sizi etkilemez tuzunuz kuru çünkü. Çıkmış bir de eleştiri yapıyorsunuz destekleyeceğiniz yerde siz ne işe yararsınız? İzmir için mecliste hangi teklifleri sundunuz ve hangi sorunları dile getirdiniz? İzmir ve bölge tarımı için hangi çabayı sarf ettiniz?
 Beyin Bedava
 23 Ocak 2021 Cumartesi 16:20
Belediyenin tek görevi altyapı mı? Esas sıkıntı kırsala yapılan yatırım. Tüm dert aman kırsala belediye yatırım yapmasın da oy almasın.
 Tayyar ÖNDER
 23 Ocak 2021 Cumartesi 16:08
Boş Konuşma... Tarım Bakanlığının Sitesine Girersen 20 Yıl'da Neler Yapıldığını Gayet Güzel Görürsünüz...
 Hasan GürselAltuğ'a
 23 Ocak 2021 Cumartesi 16:06
Beyim sen uzayda mı yaşıyorsun. Tarım bakanlığının elinden tutan mı var? Nerede bu Bakan, ne yapıyor görüyor biliyor musun? Boş boş konuşma haddini bil.
 soner
 23 Ocak 2021 Cumartesi 15:36
doğru söylemiş sayın akp milletvekili. yanında olduğunu göstermek için kredi alıp borcunu ödeyememiş çiftçilerin tarlalarına el koyan ve internette satışa çıkaran devlet bankasının yaptığı gibi yapılmalı .. gerçek ak ve pak tarım politikası böyle yapılır çünkü. ancak böyle olur çifçinin yanında olmak.
 Boş Konuşma
 23 Ocak 2021 Cumartesi 15:15
Eleştiri yapacağına 20 senedir tarım için yaptıklarınızı/yapmadıklarınızı anlatsana..
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:58
Çok doğru söylüyor.Büyükşehir belediyelerin asli görevleri yasada açık.Sayın Soyer görevi olmadığı halde tarım politikalarına giriyor. Yaptığı sadece şov. Tarımda sorun yok demiyorum ,çok fazla sorun var .Ama Sayın Soyer'in yaptığı Hz. İbrahim'i yok etmek için ormanda çıkan yangına Karıncanın su taşıması hikayesinde olduğu gibi. Karınca'ya sormuşlar senin ağzında taşıdığın su yangını söndürmez ki,Karıncada demiş biliyorum ama ben tarafımı belli ediyorum demiş. Sayın Soyer aynı bu hikayede olduğu gibi şov peşinde. Lütfen asli görevinizi alt yapı üst yapı hizmetlerinde vakit geçirin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz