MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şüfa krizi çıktı! Aliağa Meclisi o satışa 'hayır' dedi!
Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2017 Çarşamba 08:52

Şüfa krizi çıktı! Aliağa Meclisi o satışa 'hayır' dedi!

İzmir’de kent gündemini uzun süredir meşgul eden Aliağa-Çaltılıdere’deki arazinin satışı ile ilgili Aliağa Belediyes Meclisi olağanüstü toplandı. Meclise ‘şüfa hakkı’ tartışması damga vururken satış kararı ile ilgili karar meclisten geçmedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Çaltılıdere’de Aliağa Belediyesi’ne ait olan 461 parseldeki belediye hissesi aynı parseldeki küçük hissedara satılmak üzereyken, araziye Büyükşehir Belediyesi talip olmuştu.

Büyükşehir’den Aliağa Belediyesi’ne gönderilen 16.08.2017 tarihli talep doğrultusunda, arazinin Büyükşehire satışı konusu, Aliağa Belediye Meclisinin 22.08.2017 tarihli olağanüstü meclisinde tek gündem maddesi olarak görüşüldü.

AK PARTİ VE CHP’DEN YENİ ÖNERGE
AK Partili ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanı tarafından meclise getirilen gündem maddesinin, Büyükşehir'den gelen satın alma talebinin şartlarını karşılamadığını, gündem maddesinin kamu yararı esas alınarak yeniden düzenlenmesi ve öyle görüşülmesi gerektiğini belirterek, düzeltme önergeleri verdiler.

KÜÇÜK HİSSE SATIN ALINMAZSA...
AK Parti ve CHP'li üyeler, toplam 597.546,00 m2’lik arazide, 13.864 m2’lik hissenin sahibinin Murat Gülibrahimoğlu’na ait olması nedeniyle şüfa hakkı kullanabileceği öne sürdü. Üyeler, Aliağa Belediyesi’nin hisseli arazi sahiplerinin kendilerine teklif edilmeden diğer hissedarca başka bir kişiye hisse satışı yapılması durumunda oluşan yasal ön alım (şüfa) hakkını kullanmasının önüne geçmesi için Murat Gülibrahimoğlu’na ait küçük hisseyi satın almasını, akabinde de arazinin tamamını Büyükşehir Belediyesine satmasını önerdiler.  Büyükşehir’in satın alma talebine ilişkin gönderdiği yazıda da bunu istediğini belirttiler.

ACAR, GÜNDEME ALMADI
Başkan Acar ise düzeltme önergelerini gündeme almadı. Önerilen şüfa hakkını ise kullanmayacağını yani küçük hisseyi satın almayacağını söyledi. Muhalefet meclis üyeleri, Aliağa Belediyesi'nin şüfa hakkı ile küçük hisseyi almadan, sadece kendi hissesini Büyükşehir’e satması durumunda, küçük hisse sahibinin yeni durumda doğacak şüfa hakkını kullanarak araziyi büyükşehirden alabileceğini belirttiler.

Satış kararının meclisten başkan Acar’ın getirdiği şekilde düzeltilmeden geçmesinin, arazinin en sonunda küçük hisse sahibi tarafından alınması tuzağı içerdiğini, satış maddesinin bu boşluğa yer vermeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini, bu haliyle alınacak kararın kamu yararına aykırı olacağını söylediler. Muhalefet meclis üyelerinin ısrarlı taleplerine rağmen Başkan Acar düzeltme önerilerini gündeme almadı, satış maddesini kendi getirdiği şekilde oylamaya sundu.

MUHALEFET 'HAYIR' DEDİ
Muhalefet meclis üyeleri, önerdikleri düzeltme yapılmadığı, dile getirdikleri sakınca giderilmediği sürece bu şekilde alınacak kararın, küçük hisse sahibine dolaylı devir tuzağı içerdiği gerekçesiyle, gündem maddesinin Başkan Acar tarafından getirilen haline “hayır” deyince, madde muhalefetin oylarıyla reddedilmiş oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 misafir
 23 Ağustos 2017 Çarşamba 16:57
Aliağalı, siz biraz saf misiniz, öyle görünmeye mi çalışıyorsunuz? Başkan Acar bitti, giderayak vurgun peşinde!
 Aliağa
 23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:21
Aman dikkaat Bir yerde özcan durmaz varsa orda şeytan bile durmaz. Başkan acar da durmaz da Turgut Oğuz'un sözünden çıkmaz yani bu pilav daha çok su kaldırır
 ALİAĞALI
 23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:17
E chp o kadar şov yaptı neden şimdi şüfa hakkını ileri sürüyor? büyükşehir alsın o kadar hevesli ise küçük hissedarın hakkını.
 yurttaş
 23 Ağustos 2017 Çarşamba 09:18
Aliağa Belediye Başkanı, söz konusu araziyi neden ısrarla bir kişiye satmaya kalkışıyor? Anlamakta güçlük çekiyoruz. Yoksa başka planlar mı var? Bu konuda bir açıklama yapılması şart.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz