MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Süt sektörü Tire'de buluşuyor
Ekonomi
30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:37

Süt sektörü Tire'de buluşuyor

Şirketlerin hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri yani inovasyon yapmaları bir gereklilik halini aldı. Süt sektörü de bu gelişmeden geri kalmayarak 11 Haziran 2015 tarihinde İzmir’in Tire ilçesinde düzenlenecek3. Tire Süt sempozyumu’nda ana gündem İnovasyon olacak.Son yıllarda süt İşletmeleri ve süt teknolojilerindeki gelişmeler ve yenilikler bu sempozyumda masaya yatırılacak.
İZMİR - Tire için bu sempozyum büyük şans diyen Süt Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve  Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ProfDr Harun Uysal; “Meslek Yüksek Okulu olarak bölgemizdeki süt işletmelerini bir araya getirerek süt sektörüne katkı sağlamak istiyoruz. İzmir Türkiye süt üretiminde birinci sıraya yerleşti. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. İnovasyonun konuşulacağı başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek veren tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

3. Tire Süt Sempozyumuna her zaman destek verdiklerini söyleyen Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Süt Sempozyumu Tire ilçemize bir canlılık getiriyor.Kooperatif olarak bölge ekonomisine canlılık getiren bir güç haline geldik. Ortaklarımızın sütünü ve etini mamule dönüştürüp tüketiciyi de koruyoruz. Kooperatif olarak bizler insanların önce iş ve aşını düşünüyoruz. Onların köyünde üreterek kazanmalarını ve yaşamlarını sürdürmeleri için mücadele veriyoruz. Türkiye'nin koşullarına uygun örnek bir kırsal kalkınma modeli yaratarak, tüm ülkenin ve dünyanın takdirini kazandık. Tire'yi süt sektöründe öncü yaptık. Düzenlediğimiz süt sempozyumu türü etkinliklerle de Tire süt sektörüne katkı sağlıyoruz" dedi.

Tire Ekonomisine katkı sağlayacak her türlü faaliyete destek olmaya çalıştıklarını belirten Gürsüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler; “TOSBİ’de süt işletmelerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Süt sektöründe inovasyonun konuşulacak olması ve sempozyuma Türkiye’nin her yöresinden katılımların olması bizleri sevindiriyor. Süt Sempozyumunun Tire gibi süt üretiminde ve işlenmesinde önemli paya sahip ilçemizde yapılması süt işletmelerimizi onurlandırmıştır” dedi.

Geleneksel hale gelen ve İzmir Tire’de üçüncüsünü düzenlenecek 3. Tire Süt sempozyumu 11 Haziran 2015’de Tire Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenecek.  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, Tire Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi, İzmir Veteriner Hekimler Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir şubesi işbirliği ile organize edilen "3.Tire Süt Sempozyumu"na süt sektörü ve üreticileri katılacak. Türkiye Süt üretiminde 1. Sırada olan İzmir bu sempozyum ile “Süt Sektöründe İnovasyon” konusuna ışık tutacak.

İzmir’den başladıkları Süt Sempozyumu organizasyonlarına önümüzdeki dönemde farklı şehirlerde devam edeceklerini söyleyen Sempozyum Organizasyon sorumlusu ve Sidas Medya Ltd Şti Genel Müdürü Şakir Sarıçay: “6. defa gerçekleştireceğimiz ama Tire’de 3. defa organize edeceğimiz Süt Sempozyumuna tüm Türkiye’den katılımcı bekliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Süt Sempozyumları önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek veren tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Organizasyonlar konusunda uzman olan Sidas Medya’nın altıncı defa organize ettiği Süt Sempozyumunda firmalar da standlı katılım gerçekleştirerek ürün ve hizmetlerini tanıtacaklar.

Sempozyuma izleyici olarak katılımların ücretsiz olduğu belirtildi. 11 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek Süt Sempozyumu için süt sektörünün Tire’ye akın etmesi bekleniyor.
 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz