MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TARİŞ'in efsane başkanı veda etti
Ekonomi
8 Eylül 2017 Cuma 10:39

TARİŞ'in efsane başkanı veda etti

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin 33 yıldır Başkanlığını yapan Cahit Çetin, çalışanlarına veda etti.

Edremit'in Güre Köyü'ndeki zeytin bahçesinden çıkarak, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten ve bu 33 yıla sayısız başarı sığdıran Cahit Çetin, en duygusal vedasını çalışma arkadaşlarıyla yaşadı. Birlik'in Çiğli'deki üretim tesislerinde çalışanlarla yemekte bir araya gelen Cahit Çetin'in vedasında çok duygusal anlar yaşandı. Çalışma arkadaşlarının vedalaşmaya özel hazırlattığı zeytin ağacı plaketini yukarı kaldıran Cahit Çetin,görev süresinin bitimine 2,5 yıl kala ayrılık kararı almasının nedenini ise şöyle açıkladı:

"67 yıllık Birlik ömrünün yarısında görev yapan bir başkanın, plansız ayrılığının belirsizlik yaratmasından kaygılanırım. Bir geçiş süreci lazım. Arkadaşlarımın ve kooperatiflerimizin kalan süreyi değerlendirme şansı olsun istedim. Bir başka deyişle Birliği yönetecek yeni kadroların teşkilinde düşünecek zamanları olsun istedim. Ayrılığımın tek nedeni budur."

KOOPERATİFÇİLİK UĞRUNA BİR ÖMÜR
Çetin, kooperatifçiliğin yaşam felsefesi olduğunu ve bu uğurda ömür verdiğini anlatarak, üretici ortakların kooperatiflerine ve örgütlü yapıya sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Çetin, dünyada kooperatifçiliğin giderek önem kazandığını Türkiye'de ise kooperatifçiliğin hızla gözden düşürüldüğünü anlatarak, şunları dedi:

"Batı emperyalizmi kendi dışındaki ülkelerde örgütlü tarım istemiyor. İşin dramatik yanı bizler bu tuzağa düşüp büyük sermayenin karşısında durabilecek en önemli birleştirici gücümüzü kaydediyoruz. Ülkemizin üretimden gelen gücü bir çok alanda yitirilirken, elde kalan kooperatif ve birliklerimize sahip çıkmalıyız. Ülke tarımının çiftçimizin kontrolünden çıkıp, emperyal güçlerin eline geçmesiyle ne fiyat kontrolü yapılabilir, ne pazar ekonomisi yönetebiliriz. 16 tarım Satış kooperatifleri Birlikleri'nden kaçı faal en önemlisi kaç tanesi etkili pazar politikasını yürütebiliyor buna bakmak lazım. Ortaklarımız kooperatiflerine sahip çıktığı sürece piyasa belirleyici gücü katlanarak, artacaktır." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 misafir67
 8 Eylül 2017 Cuma 15:32
Emeklerinize sağlık Sayın Çetin, umarız arkadaşlarınız başlattığınız atılımları kaldığı yerden sürdürür, zeytin ve zeytinyağını hakettiği değeri aldığı zirveye taşırlar. Bu arada keşke efsane sabunları diğer illerde de bulabilsek!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz