MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOKİ 15 Temmuz'dan sonra 60 bin konutun ihalesini yaptı
İnşaat/Emlak
15 Temmuz 2017 Cumartesi 15:15

TOKİ 15 Temmuz'dan sonra 60 bin konutun ihalesini yaptı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, 15 Temmuz sonrası konut sektöründe gerçekleşen gelişmeleri aktardı. Turan darbe girişimi sonrası konut hedeflerini yükselttiklerini belirtti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, hain kalkışmanın Türk milleti tarafından bertaraf edilmesinin ardından 16 Temmuz sabahından itibaren çarkların durmaması için harekete geçtiklerini, yaşanılan bu hainliğe rağmen 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaştıklarını bildirdi.Turan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası vitesi artırarak daha kararlı şekilde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, hain kalkışmanın Türk milleti tarafından bertaraf edilmesinin ardından 16 Temmuz sabahından itibaren çarkların durmaması için harekete geçtiklerini anımsatan Turan, yaşanılan bu hainliğe rağmen 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaştıklarını dile getirdi.Turan, 65 bin konut ürettiklerini, aynı hızla 2017'de de devam ettiklerini vurgulayarak, "Bu yıl içinde 39 bin sosyal konut rakamına ulaştık. 15 Temmuz'dan bugüne kadar 60 bin 257 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 9 bin 18 konut için de ihale tarihlerimizi belirledik." ifadelerini kullandı.

Ülkenin kalkınmasında lokomotif olan inşaat sektörünün tüm paydaşlarının, 15 Temmuz'un ertesi günü millet için tarihi kampanyalar düzenlediğini hatırlatan Turan, şunları kaydetti: "Biz TOKİ olarak bizden daha önce konut alan vatandaşımıza avantaj sağlamak için yüzde 20 indirim kampanyasını yaptık. Yatırımları ise asla ertelemedik. Türk inşaat sektörü kelimenin tam anlamıyla gaza bastı. Tüm sektör bileşenleri ekonomide çarkların durmaması için elini taşın altına koydu ve bu duruş diğer sektörlere de öncülük etti."

"2016 YILI SONUNDA 65 BİN KONUT ÜRETTİK"
TOKİ Başkanı Turan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye'yi her alanda kuşatmayı hedeflediğini bildirdi.Ülkenin birliğine, kardeşliğine ve istikrarına darbe vurmaya çalışan bu alçakça girişimin, milletin yeni bir Çanakkale destanı yazması ile emellerine ulaşamadığını aktaran Turan, bu hain zihniyetin ekonomide de taşları yerinden oynatarak ülkenin 2023 hedefleri yolundaki kalkınma hamlesini engellemeye çalıştığını dile getirdi. Turan, "Şükürler olsun ki sağlam temeller üzerine kurulu olan ekonomimiz sarsılmamıştır. Ülke olarak yatırımlarımız artarak devam etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

2015 yılının sonunda idarenin kısa, orta ve uzun vadede hedeflerini belirleyerek 2016 yılı için 60 bin konut yapmayı hedeflediklerini aktaran Turan, konuya ilişkin şu görüşlerini paylaştı: "15 Temmuz sonrası, konut sektöründe devletimizin yatırımcı, girişimci ve üretici kuruluşu olarak milletimizin beklentilerine cevap vererek 60 bin konut hedefimizi 64 bin konuta çıkardık. Milletimize karşı olan sorumluluğumuzu 15 Temmuz sonrası daha kararlı şekilde gerçekleştirerek 2016 yılı sonunda 65 bin konut ürettik. Milletimize iyilik üreten bir idare olarak üretimlerimize hız vererek üzerimize düşen görevimizi yaptık. Konut üretiminin yanında, sosyal yaşamda ihtiyaç duyulan okul, hastane ve stadyum gibi yatırımlarımızı da hız kesmeden devam ettirdik. Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda gelişimini hızla sürdürüyor. 15 Temmuz gecesi tek yürek olan ülkemiz, 2023 hedeflerini de hızla koşmaya devam etmektedir.15 Temmuz sonrası köprüler, otoyollar, havaalanı, tüneller ve mega projelerin bir çoğu tamamlandı ve bitme aşamasına geldi. Ülkemiz, 2023 hedefleri doğrultusunda sağlıktan eğitime, alt yapı yatırımlarından, büyük bir kalkınma hamlesi içinde gelişimini sürdürüyor. İdare olarak, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bizde var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konuta çıkardık. 2002 yılından bu yana yaklaşık 800 bin konut rakamına ulaştık. İnşallah 2023'te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. Bu hedefle 2023 yılında 5-5,5 milyon vatandaşımız TOKİ'nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak."

"MİLLETİMİZ BU HAİNLİĞİ ASLA UNUTMAYACAK"
Ergün Turan, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra yıllardır toplumun "dezavantajlı" kesimlerine de yüksek bir hassasiyetle hizmet verdiklerini bildirdi. Başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere engelli ve emekli vatandaşları "dost eli" anlayışıyla ev sahibi yapma gayreti içinde olduklarını aktaran Turan, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra, şehitlerin yakınları, gazilere, yüksek bir hassasiyetle hizmet sunma gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Turan, "Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri için gösterdiğimiz yaklaşımı, engelli ve emekli vatandaşlarımız için de gösteriyoruz. Engelli vatandaşlarımız ile emekli büyüklerimizi özel kontenjanlarla ev sahibi yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Engelli vatandaşlara, özel kontenjanın yanı sıra farklı kura gruplarına katılımlarını sağlayarak yeni fırsatlar da sunduklarını vurgulayan Turan'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi: "Yıllarca ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışan emekli büyüklerimizi de dinlenme dönemlerinde rahat ettirmek istiyoruz. Emeklilerimizi, konut projelerinden ayırdığımız yüzde 25 oranında kontenjan ve farklı kuralar ile konut sahibi yapmaya çalışıyoruz. TOKİ, kurulduğu günden bu yana toplumun ihtiyaç sahibi tüm kesimlerinin yanında yer aldı. Bu yaklaşımımızı samimiyetle sürdüren bir idareyiz. Bir dost eli anlayışı ile hizmet verirken, şehit yakını ve gazimizin konut sahibi olmasına katkı sağlamış olmanın memnuniyetini taşıyoruz. Milletimiz bu hainliği asla unutmayacak. 15 Temmuz destanını yazan aziz milletimizin bu kahramanlık hikayesi ilelebet yaşayacak. Bu destan yolunda şehit olan 249 kardeşimize bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyorum." (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz