MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOKİ’den Karşıyaka'da ballı satış: Rekreasyon alanı da var trafo da!
İnşaat/Emlak
1 Temmuz 2020 Çarşamba 13:04

TOKİ’den Karşıyaka'da ballı satış: Rekreasyon alanı da var trafo da!

Arsa ve gayrimenkul satışları ile gündeme gelen İzmir’in Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesinde TOKİ iki farklı büyüklükte araziyi satışa çıkarttı.  Mülkiyeti kendisine ait araziler için 32 milyon ve 21 milyon TL muhammen bedel belirleyen kurum 9 Temmuz’da Ankara’da müzayede gerçekleştirecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in arsa ve gayrimenkul değerleri en yüksek bölgesi olan Karşıyaka Mavişehir’de TOKİ iki kritik alan için daha önemli bir karar aldı.  Kurum, imar planlarında rekreasyon alanı ile açık spor alanı ve trafo alanını satmak için tarih ilan etti. Ankara’ya gerçekleştirilecek satışlar 9 Temmuz’da yapılacak.

İŞTE O ALANLAR!
TOKİ’nin satış listesinin en başında Mavişehir Villaları olarak bilinen yerin önündeki “rekreasyon alanı” bulunuyor. Toplam 21 dönüm arazi için 32 milyon muhammen bedel tespit eden TOKİ yüzde 25’i peşin geri kalanı 48 ay vadeli taksit imkanı da sunuyor.

Ankara’da satışı yapılacak ikinci alan ise yine aynı bölgeye yakın 10 dönümlük “açık spor alanı ve trafo” imarlı alan oldu. Mavişehir TOKİ satış ofisinin arkasındaki boş arazi için  21 milyon TL muhammen bedel açıklandı.

Öte yandan, TOKİ’nin daha önce satışa çıkarttığı “belediye hizmet alanı” ihalesini Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın girişimleriyle belediye almıştı.  Belediye, 21 milyon TL ödeme kararı vererek araziyi devralmıştı.  Belediyenin satın alamadığı diğer iki alanın Ankara’daki müzayedede yeni alıcılarına kavuşması bekleniyor.

Ayrıca, Mavişehir’de birçok alanın bu şekilde düşük fiyatlara satın alınması, daha sonra imar planlarının değiştirilmesi ve emsallerinin yükseltilmesi tepkilere neden olmuştu.  Bölgedeki imar planları konusunda Karşıyaka Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaparak sekiz kat ile sınırlandırılması için resmi talepte bulunmuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ST
 2 Temmuz 2020 Perşembe 08:52
Halka ve halkın çıkarlarına kötülük yapanlar asla unutulmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz