MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarlada kalan 24 ton karpuzu halka dağıttı!
Ege
27 Temmuz 2015 Pazartesi 13:54

Tarlada kalan 24 ton karpuzu halka dağıttı!

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, ürünü tarlada kalan 12 üreticinin her birinden 2'şer ton olmak üzere toplamda 24 ton karpuz satın alarak, vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Üreticilere destek sağlayan etkinlikte dağıtılan karpuzlar, kısa sürede tükendi.
Koçarlı Ziraat Odası Başkanlığı'nı da yürüten Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Cincin Mahallesi'nde karpuz üretimi yapan 12 üreticinin tarlada kalan karpuzlarından ikişer tonunu satın aldı. Hem üreticiye destek olmak hem de halkın meyve ihtiyacını gidermek için başlatılan çalışma kapsamında toplam 24 ton karpuz, ilçe merkezinde vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Karpuzlar kısa sürede tükendi.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_27/66af3b52e6e3eb09403aff7a5df53e88.jpg
'25 KURUŞTAN ALDIK'
12 üreticinin karpuzunun tarlada alıcı olmadığı için kaldığını söyleyen Başkan Öztürk, "Biz de Koçarlı Belediyesi olarak halde 19 kuruş, tarlada 10 kuruş olan karpuzu kilosu 25 kuruştan aldık. Her üreticiden 2 ton karpuz olmak üzere toplamda 24 ton karpuz aldık ve traktörlere yükleyerek ilçe merkezine getirip vatandaşlara dağıttık. Bilindiği gibi Aydın bölgesi tarım memleketi olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da portakal ve patates alarak dağıtmıştı. Biz de mağdur üreticimizi zor durumdan kurtardık. Belediye olarak üreticilerin ve vatandaşların her zaman yanındayız" dedi.
 
ÜRETİCİ DE VATANDAŞ DA MEMNUN
Altı dönüm arazide karpuz üretimi yapan ve satamadığı için elinde kalan üreticilerden Özcan Yılmaz, "Aylarca yaptığımız masrafı bile çıkamazken başkan imdadımıza yetişti ve elimizde kalan karpuzu alarak bizi zor durumda kalmaktan kurtardı" dedi.
 
Üreticilerden Ali Eskici de tarlada kalan karpuzun başkan Mutlu Öztürk tarafından alınmasına çok sevindiklerini söyledi.(dha)

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz