MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tekstil devi İzmir'e RES yapacak
Enerji
9 Aralık 2017 Cumartesi 10:49

Tekstil devi İzmir'e RES yapacak

Akın Holding A.Ş Bergama’da Örlemiş Rüzgar Enerji Santrali kurmak için harekete geçti. Projenin ÇED süreci start aldı. Böylelikle firma 41 hektar alana 8 adet türbin yerleştirecek.

EGEDESONSÖZ- Tekstil, Gayrimenkul, Finans, İnşaat ve Ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Akın Holding A.Ş İzmir’de enerji projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Firma, Bergama’da Kızıltepe Mahallesi Palamutlu Tepe Mevkiinde, 415 hektarlık alanın 41 hektarlık kısmında 25.20 MWm / 23.00 MWe kurulu gücünde Örlemiş Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) kurmayı planlıyor.

Projenin tanıtım dosyası hazırlanarak İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. ÇED Yönetmeliği’nin EK-2 Listesi kapsamında 9,33, 39, 42, 45 ve 47. maddeleri hakkında Danıştay 14. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Dava süreçleri devam ettiğinden İl Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görüş soruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüş yazısında Danıştay’da devam eden davalar nedeni ile proje için ÇED Başvuru Dosyası hazırlanması veya Danıştay dava süreçlerinin sonuçlanmasının beklenilmesi gerektiğini belirtti. Böylece proje tanıtım dosyası iade edildi. Proje sahibi bu görüş yazısı üzerine ÇED Başvuru Dosyasının hazırlanması kararını verdi ve ÇED sürecini başlattı. ÇED Sürecinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü görüşü doğrultusunda türbin yerlerinin ve sayılarının değiştirilmesi belirtildi. Bu nedenle ön lisans yeni koordinat ve türbin sayısına göre revize edildi. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görüş sorulmuş, revize edilen alanın ÇED Başvuru Dosyasında belirtilen alan içerisinde kalmasından dolayı ÇED Sürecinin devam etmesinde sakınca olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Örlemiş Rüzgar Enerji Santrali her biri 3.000 kWm / 3.000 kWe kurulu güce sahip 7 adet türbin ve 3.000 kWm/2.000 kWe kurulu güce sahip 1 adet türbin olmak üzere toplam 8 adet türbinden oluşacak şekilde revize edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz