MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Teröre sıkı takip: İzmir’de bunu yapmayan firmaya ceza!
Güncel
19 Haziran 2017 Pazartesi 08:35

Teröre sıkı takip: İzmir’de bunu yapmayan firmaya ceza!

İzmir’de tesis, bina ve yol yapımında çalışan yabancı uyruklu kişilerin terör ve diğer suçlara karışmasının önlenmesi amacıyla sıkı takip başladı. Çalışanların kimlik bildirimi ve açık adres bildirimini kolluk kuvvetlerine yapmayan firmalara ceza yolda.

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir genelinde inşaat, bina ve yol yapım işlerinde yabancı uyruklu kişilerin yoğun olarak çalışması sebebiyle denetimlerin arttırılması için harekete geçildi. Yabancı uyruklu işçilerin ülkemiz üzerinden Suriye ve Irak’ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine ve Avrupa ülkelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında gerekli tedbirlerin alınması amacıyla sıkı tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

HER AY GÜNCELLENECEK
İzmir Valiliği, firmaların bu kollarda çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin ‘en ivedi şekilde’ yerel kolluk kuvvetlerine bildirilmesini ve ayda 1 kez işe yeni başlayanların ve ayrılanların bilgilerini güncellemesini istedi. Kimlik bildirimi ve bilgi güncellemesinin yapılmaması durumunda firmaları para cezası bekliyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“İzmir sınırları içerisinde devam eden veya yeni başlayacak olan inşaat firmaları veya taşeron firmalar ile asıl işe iştirak eden inşaat ekipleri içerisinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve yabancı uyruklu işçilerin ve diğer çalışan personelin suça karışmasının veya terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesi, yabancı terörist savaşçı olabileceği değerlendirilen şahısların ise ülkemiz üzerinden illegal yollarla Suriye/Irak’da bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine veya Avrupa ülkelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında etkin biçimde takip ve denetimlerinin yapılabilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin aldırılabilmesi için inşaatlarda çalışan tüm işçi ve diğer personelin açık kimlik ve adres bilgilerinin ayda 1 defa, işe yeni başlayanların veya işten ayrılanların ise güncel bilgilerinin ise zaman kaybedilmeden derhal inşaatın bağlı bulunduğu mahalli kolluğa bildirilecektir.

Belirtilen yasaklara ve bu kararla getirilen düzenlemelere riayet etmeyenler hakkında fiilleri ayrıca bir suç oluşturmuyor ise, 5442 sayılı kanunun 66. Maddesi delaleti ile 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. Maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanır”

ŞANTİYELERE OPERASYON YAPILMIŞTI
İzmir Emniyeti Terör ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta bu doğrultuda çok kapsamlı bir çalışma yürütmüştü. Özellikle sahil kesimlerinde ve turizm merkezlerinin yakınında bulunan inşaat şantiyelerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda çalışanların tamamının kimlik sorgulamaları yapılırken 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz