MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı Almanya’ya model oldu!
İş Dünyası
3 Ekim 2018 Çarşamba 10:34

Torbalı Almanya’ya model oldu!

Bochum kentinden “Louis-Baare-Berufskolleg“ Ticaret Meslek Koleji’nde eğitim görmekte olan 8 meslek lisesi öğrencisi staj için Torbalı Ticaret Odası’na geldi. Stajyer öğrenciler 3 hafta boyunca oda bünyesinde staj görüp, Torbalı Ticaret Odası’nın çalışma modelini inceleyecek.

İzmir’in ticari ve sosyal alanda parlayan yıldızı Torbalı, son yıllarda ülke ekonomisine sunduğu katkı ile, ulusal ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekiyor. Geçmiş yıllarda, değişim programları aracılığı ile Almanya’dan öğrenciler ağırlayan Torbalı’da, aynı heyecan bu senede devam etmekte. Almanya’dan geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen 8 öğrenci Torbalı Ticaret Odası’nda 3 hafta boyunca staj yapacak. Bölgenin ekonomik ve sosyal alanda en önde kurumlarından olan kurumlarından olan Torbalı Ticaret Odası’nda staj yapacak olan Louis-Baare Berufskolleg (Ticaret Meslek Koleji) öğrencileri hem Türk kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulacak hem de mesleki eğitim ve sektörel bazda uygulamalar ile ilgili tecrübe edinecek. Aralarında Almanya’da yaşayan gurbetçi ailelerin çocuklarının da olduğu öğrenci grubu, geçen hafta itibari ile mesailerine başladılar.

ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA
Louis-Baare Berufslkolleg öğrencisi 8 öğrenci geçen hafta staj görmek üzere Torbalı Ticaret Odası’na geldi. AB’nin Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında ilçeye gelen öğrencilere, Ünsal Kutlar başkanlık ediyor. TTO’da Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun tarafından karşılanan öğrenciler, Cihan Keleş (20), Soufian Katbach (22), Yasin Sarısu (25), Hatice Yalçın (22), Mark Andre Knoll (20), Samantha Moj (20), Mihriban Kaya (20), İhhsane Bessimou (24), isimli öğrenciler, kısa sürede odanın işleyişine adapte olup, personel ile kaynaştı.

“ALMANYA’YA MODEL OLDUK”
Ülkeye ve bölgeye katkı verecek projelere her zaman destek vereceklerini söyleyen TTO Başkanı Olgun, ekonomik gelişim adına, Torbalı’nın ‘staj görülme’ noktası haline gelmesinin mutluluk ve kıvanç verici olduğunu söyledi. Olgun, “Gelişen ve büyüyen ekonomimizle artık parmakla gösterilen bir pozisyona geldiğimize inanıyorum. Almanya’ya ilk gurbetçi işçilerimizin gittiği 1961 yılından bu yana, 57 yıllık süreçte, ekonomik parametrelerimiz çok farklı bir noktaya geldi. Bu noktada, ülke ekonomisine, 1 milyar dolar ihracatı aşıp, 60000’in üzerinde çalışana ev sahipliği yaparak üretim, vergi ve istihdam alanında büyük katkı sunan Torbalı’nın Ticaret Odası olarak Alman gençlerimizi konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bölge ekonomisinin kalbi olan yeni binamızda, deneyimli personellerimiz ve kurum binasının tüm imkanları ile tüm bölgeye hitap eden Torbalı Ticaret Odası, Alman öğrencilere de ‘model’ olacak. Birçok farklı sektörden onlarca büyük işletmeye ev sahipliği yapan ilçemiz, Alman öğrencilerin kendi alanlarında tecrübe sahibi olabileceği en isabetli bölgelerin başında geliyor. Genç ve enerjik kadromuzla 3 hafta boyunca öğrenci kardeşlerimizi evlerinde gibi hissettirecek, aynı anda mesleki ve kültürel alanda birçok tecrübe elde etmelerini sağlayacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz