MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı Ticaret Odası’ndan Korona raporu
Tarım
1 Temmuz 2020 Çarşamba 10:30

Torbalı Ticaret Odası’ndan Korona raporu

Pandemi sürecinden sonra normalleşme günlerinin başlamasıyla çalışmalarına hız veren Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun “Pandeminin başlamasıyla birlikte oluşturduğumuz kriz masası ile çalışmalarımıza hiç ara vermedik yeni süreçte de çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

3 aylık pandemi sürecinden sonra normalleşme günlerinin başlamasıyla oda toplantıları ve işyeri ziyaretlerine tekrar başlayanTorbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgunilk koronavirüs vakasının ülkemizde görülmesinden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde buldu. Süreçte çalışmalara ara vermediklerini ifade eden Olgun “Torbalı Ticaret Odası olarak pandemi sürecinde elimizi taşın altına koyduk. Odamızın imkânlarını bu süreçte hem üyelerimiz hem de vatandaşlarımız için kullandık.Torbalı Kaymakamlığının Vefa Destek Grubunun sosyal yardımlaşma halkasına dahil olarak 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve 1500 aileye erzak yardımı yaptık. Artan talepler ve üyelerimizinde katkıları sonucunda vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz erzak yardımı sayısını 2000’e çıkardık. Torbalılara daha iyi hizmet verebilmeleri için marketlerimizin paket servisi yapmalarını,kısıtlama günlerinde akaryakıt istasyonlarının hizmet vermelerini sağlayıpveoda üyesi fırıncı esnafımızın sokakta ekmek satışını organize ettik. Bu süreçte mağdur olan esnaflarımız sesi olduk. Bir süre kepenklerini kapatmak zorunda olan berber, kuaför, kafe ve restoranlarımıza, maske ve dezenfektan desteği verdik” dedi.

ÜYELERİMİZİN YANINDA OLDUK
TTO olarak üyelerinin her konuda olduğu gibi pandemi sürecinde de inisiyatif aldıklarına vurgu yapan Olgun “Bizler bu süreçte devletimizin en başta açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında üyelerimizin desteklerden faydalanmaları için çalışmalar yaptık. Kısa Çalışma Ödeneği, Kapasite RaporlarınınGeçerlilik Süresinin Uzatılması, Muhtasar ve KDV Beyannamelerine İlişkin ÖdemeErtelenmesi, Üç Kamu Bankasından ‘İşe Devam Kredi Desteği’, KOBİ Alacakları DevletGarantisinde Sigortalanması, Türk Eximbank Sevk Öncesi İhracat Kredisi (SÖİK) VadeUzatımı gibi çözülen konuları üyelerimize anbean duyurduk. Kriz masamıza gelen talepleri anında TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanlıklara ilettik. Koronavirüs sebebi ile yılın başında odamızın 6. katında inşaatına başladığımız 400 kişilik Kongre Merkezi projesini durdurduk. Odanın  kaynağını krediye teminat olarak üyelerimize sunduk.10 ve üstü çalışanı olan işletmelerimize maske desteği verdik. Kısıtlama günlerinde büyük bir özveri ile Torbalı Kaymakamımız Sayın Ercan Öter ile birlikte tedarik zincirinin durmaması için çalışması zaruri olan firmalarımıza çalışma izin belgelerini dağıttık.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz