MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tramvay Karşıyaka’nın havasını değiştirecek
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2015 Perşembe 08:57

Tramvay Karşıyaka’nın havasını değiştirecek

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek. Böylece hava kirliliği de büyük ölçüde önlenmiş olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda raylı sistemi yaygınlaştırmak amacıyla, kentin iki yakasında (Karşıyaka, Konak) tramvay dönemini başlatıyor. Yapım çalışmalarının sürdüğü 14 duraktan oluşan 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattının ray döşeme çalışmalarında önemli aşama kaydedildi..
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s164966.jpg


Çevreci, konforlu, estetik
Tramvayların hizmete alınmasıyla, kentte trafik yoğunluğunun azalması ve toplu ulaşımın daha konforlu bir hale gelmesinin yanı sıra, özellikle lastik tekerlekli araçların yaydığı karbon salınımının da düşürülmesi hedefleniyor. Trafik uzmanlarının hesapları doğrultusunda, bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.
Yenilenen körfez gemileriyle deniz ulaşımını daha yoğun bir şekilde kullanmaya başlayan Karşıyakalılar, tramvaylar sayesinde dünya standartlarında ulaşım konforu ve gerçek anlamda çevreci ulaşım olanağına kavuşacak. Sahildeki yeşil doku ve ağaçları koruyacak şekilde planlanan ve bu doğrultuda revize edilen tramvay projesiyle ilçeye yepyeni bir hava gelecek. Projenin çevreye uyumlu ve estetik bir görünüm oluşturması için uygun olan bazı bölümlerde ise hat üzerinde çim kesitler oluşturulacak.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s871001.jpg
Bir uçtan bir uca tramvay
8.8 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka tramvay hattı üzerinde toplam 14 durak yer alacak. Mavişehir İZBAN İstasyonu’ndan hareket edecek tramvay sırasıyla Ataşehir, İZBAN Atölye, Mavişehir, Karşıyaka Arena, Yalı, Anadolu Lisesi, Atakent, Pazaryeri, Bostanlı, Bostanlı İskele, Yunuslar ve Nikah Sarayı duraklarına uğradıktan sonra Karşıyaka İskele durağında seferini tamamlayacak.
Karşıyaka Tramvay Projesi’nde Karşıyakalıların sesine kulak veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güzergahın “palmiyeler yerinde kalacak şekilde” değiştirilmesi talimatını vermişti.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s666115.jpg

Trafik normale dönüyor
Karşıyaka tramvay çalışmaları çerçevesinde, Cehar Dudayev Bulvarı’nın orta refüj bölümü ile  Selçuk Yaşar Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi’nde hem alt yapı deplasmanları hem de hat imalatları planlandığı şekilde devam ediyor. Hızlı bir şekilde süren ray döşeme çalışmaları Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nin önüne kadar geldi. Çalışmaların tamamlandığı bölümlerde ise trafik akışının eski haline dönmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlama yapılıyor.
Proje kapsamındaki her bir istasyonun uzunluğu 62 metre olacak. Bu da, 32 metrelik tramvay setlerinin yolcu yoğunluğuna göre uzatılmasını mümkün kılacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca kataner hattını besleyen 6 trafo merkezi kuruluyor. Tramvay araçları için atölye ve depo sahası olarak kullanılacak İZBAN Atölye binası yanındaki alanda da imalat çalışmaları devam ediyor.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 2 Ekim 2015 Cuma 15:25
Bu tramvay mavişehirin bir tık ötesindeki Çiğli Ataşehirdeki yeni yapılan bölge hastanesine neden uzatılmıyor? Büyükşehir sadece sahilemi hizmet veriyor? İzmir gelişiyor bunların kafa konak karşıyakadan başka şeye çalışmıyor. Hala 50 sene önceki izmir sanıyorlar.
 flash haber
 18 Eylül 2015 Cuma 14:22
IBB fuar alanı için monorayında ihalesine çıkmış. Ekim 'in 16 snda . Ayrıntılar ekap da .
 Karsıyakalı7
 18 Eylül 2015 Cuma 12:14
S.Tümer arkadaş ekleyeyim İzbanı karşıyakanın göbeğinde yer üstüne çıkarıp şemikleri elbirliği ile mahveden CHP-AKP ortaklığı değilmiydi. Demirköprü de dünyanın en salak mühendislik hatasıyla köprüler yapıp milletin evinin 2. katı seviyeside araba dolaştıranları eleştirmeyecek miyiz. Bakmayın Marmaray köprüler iyi gidiyor gibi duruyor çünkü japonlara yaptırıyoruz. Sadece partili diye CHP nin adamına AKP nin admına işbilmez mütehatine mimara mühendise iş verince böyle oluyor yazık o tramvaya harcanan paraya tekrar yazıyorum hala m.şehirde yapılaşma hızla devam ediyor aylık geliri bu kadar yüksek olan yerde insanlara tramvay durağında araç bekletemezsiniz.
 S. Tümer
 18 Eylül 2015 Cuma 10:09
İzmir ile ilgili yorum ve tenkitlerimizi salt particilik gözlüğü ile yapmayalım. Bu satırların yazarı da Sayın Aziz Kocaoğlu'nu sevip sayan, uğradığı baskı ve eziyetleri nefretle kınayan bir insandır. Ama bu başka şey bazı doğruları söylemek de başka şeydir. Tramvayın Alaybeye kadar gitmemesi kabul edilecek birşey değildir en kısa zamanda bu hatalı karardan geri dönülmeli tramvay mutlaka Alaybey Tersaneye kadar uzatılmalıdır. Aksi büyük hata ve eksiklik olur, tıpkı Çiğli karayolu alt geçidinin kısa tutulup iki önemli kavşağın yok edilmesi gibi, tıpkı İzbandan sonra vatandaşlar için çok önemli bazı otobüs hatlarının kaldırılması gibi. Bunları söylemeyeceğiz de neyi söyleyeceğiz.
 karşıyakalı7
 18 Eylül 2015 Cuma 09:19
Onlar kullanacak diye iddia etmişsin ya İSİMSİZ arkadaş. Beni ilgilendiren yolun daralması emeklinin halini chp mi akp mi düzeltir beni ilgilendirmez. AKP ile CHP kafası arasında tabelaları hariç hiç fark yok. Millete anket fln yapmadan belediye bu kadar büyük paraya ölü, işe yaramaz bir yatırım yapıyor. Bizim milletin çok beğendiği avrupada belediye otobüs durağı için oylama yapıyor. Şehir plancısı memurlar doğru düzgün plan yapamadıklarından 10 defa güzergah değişti. Neresini tutsan elinde kalıyor. YOL DA RA LI YOR.=2x2=4
 
 18 Eylül 2015 Cuma 00:18
Emeklinin gelirini belediye mi düzeltecek? tramvayla ne alakası var?
 karsıyakalı7
 17 Eylül 2015 Perşembe 18:45
İsimsiz arkadaş bu kültürle alakalı biz hacet görmeye arabayla giden milletiz. Zaten m.şehirde yaşan adam sıradan insan olmamak için bu külfete katlanıyor. İzmir'in geliri en üstü insanları burada ikame ediyor. Turist gelse kullansın deyim.AKP de aynı saçmalıkları istanbulda yapıyor. Gidip bakın bir işe yaramışmı. Emekliye öğrenciye ise tranvay boş verin insanların gelirini düzeltin.
 
 17 Eylül 2015 Perşembe 17:35
Şu yola yamalı değil temiz bir asfalt atılması lazım. Köy yolu gibi gözüküyor. Çizgilerin de çekilmesi gerekli.
 
 17 Eylül 2015 Perşembe 17:14
Son fotoğraftaki yere niye asfalt atıldı da yeşil alan olmadı diye İBB nin sitesinde yorumlar var. 😀😁 Baylar bayanlar oradan aynı zamanda araçlarda geçecek, ray ile yol bütün olmalı. Çim döşenecek yer 2 hattın arasındaki boşluktur. Daha rayların arasına da asfalt atılması gerekir.
 cc
 17 Eylül 2015 Perşembe 16:32
Tramvay iyi güzelde, güzergah yanlış. Hesabı kitabı olmadan yapılan birilerinin "işte buradan buradan buradan geçsin" diyerek yaptığı saçma bir hat
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz