MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de bir ilk: Çiğli'de sandıklar kuruldu
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2019 Perşembe 11:28

Türkiye'de bir ilk: Çiğli'de sandıklar kuruldu

Çiğli Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Çiğli’de yaşayan vatandaşların beklentilerinin çok daha etkin karşılanması amacıyla mahalle muhtarlıklarına sandıklar kuruldu. Esentepe Mahallesi’nde kurulan sandık başına giden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli halkını, mahallesine sahip çıkma ve taleplerini belediyeye iletme çağrısında bulundu.

Çiğli Belediyesi bir ilke imza atarak Çiğli’nin 26 mahallesinde sandık kurdu. İki gün boyunca (11 – 12 Temmuz) vatandaşlar dilek, öneri ve taleplerini hazırlanan formlara yazarak sandıklara atmaya başladı.  Esentepe Mahalle Muhtarlığında kurulan sandık başına giden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatandaş odaklı belediyecilik yapabilmek adına vatandaşın talep ve önerilerini toplamak istediklerini söyledi.

VATANDAŞLAR VE MUHTARLAR MEMNUN
İlk kez kurulan sandıkların başına sabah erken saatlerden itibaren gitmeye başlayan Çiğlililer, vatandaş memnuniyet anketini doldurup görüşlerini bildirip, başlatılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Mahalle muhtarları da taleplerin tespiti açısından sandıkların kurulmasının iyi bir çalışma örneği olduğunu ifade ettiler.

DİLEK VE ÖNERİLER İLETİLİYOR
Çiğli halkının iki gün boyunca öneri ve taleplerini belediyeye iletmelerini isteyen Başkan Gümrükçü, “Çiğli’nin 26 mahallesinde sandıklar kurduk ve vatandaşlarımızın bu sandıklara dilediğince, özgürce düşüncelerini bize iletmelerini istiyoruz. Şu anda öncelikli talepleri tespit aşamasındayız. İlçe halkımızın beklentilerini belirleyerek hizmetlerimizi üreteceğiz ” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ
Sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal belediyecilik belediyelere farklı toplumsal kesimler için daha fazla sorumluluk yüklüyor. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz arasında insan onuruna yakışır yaşam koşullarının sağlanması yer alıyor. Bu hedefimize ulaşabilmek için de belediye olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Başkanlık makamını mahallelere taşıyarak sorunları yerinde tespit ediyoruz. Bir yandan da haftada bir gün şafak mesaisi yapıyoruz, sabah 06.00’dan itibaren mahalle muhtarlarımızla birlikte sokakları geziyoruz. Ayrıca başkan yardımcılarımız da mahalle çalıştayları yaparak farklı bir çalışma yürütüyor. Kısacası, Çiğli’nin geleceğini planlarken popülist ve geçici çözümlerden uzak durup,  gerek bugün, gerekse gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yerelde sürdürülebilir kalkınmayı ilke olarak belirledik. Çiğli’nin kaynaklarını,  doğa ile kalkınma arasındaki dengeyi koruyan, mahalleler ve sosyal guruplar arasındaki eşitsizliği minimize etmeyi hedefleyen ve üretimi destekleyen bir yönetim anlayışı içerisinde kullanacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 12 Temmuz 2019 Cuma 15:31
Egekent-BornovaEvka3 metro projesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kuzey rahatlayacak.
 Osman adiguzel
 11 Temmuz 2019 Perşembe 22:37
8041 sokakagimizda düzgün bir asfaltlama sokaklarimizda düzenli süpürge kamyonu istiyoruz 8200 şok ve ona acılan 8041 ,8039 sokakların sevgi yolu şeklinde düzenlenmesini istiyoruz teşekkürler başkan başarılar
 Osman adiguzel
 11 Temmuz 2019 Perşembe 22:30
Sokaklarımızın öbek öbek su birikmeyen terapisinde akıntı verilerek yama yama değil düzgün asfaltlanmasin düzenli sokaklarımız süpürge makinesi istiyoruz bu hizmetleri evka ve egekentte yığmayın sokaklarımız tozdan gecilmiyorkapi pencere açamıyoruz lütfen 8200 sokak ve bu na bağlı 8039,8041 sokakların sevgi yolu şeklinde düzenlenmesini istiyoruz 8041 sokak park çevresinde enaz 10 civarında köpekler yuvalanmış ve insanlara ve çocuklara saldırıyor lütfen bunada bir çözüm münferit sikayetleimiz dikkate alinmadi ilginizi bekliyoruz bu dilek ve taleplerimiz umarız dikkate alınır o meşhur komisyona havale şekline dönmez umut dünyası sanmam ama çünki secim arefesinde yine bunları dile getirdik şeyin ilçe başkanı not alıp söz verdi size mutlaka çözüm anlamında döneceğiz dendi hala dönecekler amannnnn bizden yazması donersenizde donmezsenizde başarılar dilerim selamlar saygılar dostlar biz alıştık
 Mürşide üzüm.
 11 Temmuz 2019 Perşembe 17:03
Bravo..???? işte,katılımcılık,ortak çözüm budur..bütün belediyeler yapsın..
 Mustafa Fikret girgin
 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:49
Helal olsun başkanım seni eleştirenler kesin çıkar çünkü bilmeden anlamadan koyun gibi düşünenler neyin ne olduğunu anlamaz bende Karşıyaka''da mahalle sorumlusu iken ben ve mahalle muhtarimla daha önceki belediye başkanı Cevat ve Hüseyin mutlu ya Bostanlı ya ne yapıyorsanız mahallemizede aynı hassasiyeti göstermeleri için onlarca yapılacak işleri eksikleri onlarca pusulalarla ilettigimiz halde tık çıkmadı hep hasır altı oldu ve 15 sene mahallemize bir çivi dahi cakilmadi şimdi umudumuz sayın Cemil tugay oda inşallah Çiğli belediyesi gibi mahallelere sandık kurar mahallelerin sorunları tek tek çözülür hayırlı olsun darısı karşıyaka belediyemize
 ali
 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:15
Olumlu anlamda şaşırtan performans. Temiz sokak, yeşili artırma ve sosyal-sanatsal etkinliklerle sürdürürse, Çiğli'ye ve İzmir'e büyük piyango çıkmış demektir.
 Nevin Ozkan
 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:06
Başkanım acaba nasıl bir ilke daha tanık olacağız. Dikili Candarlidan sizi takip ediyorum.Basari dolu yolunuz açık olsun
 ahmet tok
 11 Temmuz 2019 Perşembe 15:52
ahada demedi demeyin bu utku gümrükçü genel merkezde kendine bir koltuk bulur tebrik ederim
 Mustafa koca
 11 Temmuz 2019 Perşembe 15:22
Vallahi ne söyleyim ki ben Tunceli belediye başkanı Maçoğlu bile seni kıskanacak aldığın eğitim ve parti kültürünü anlaşılan dibine kadar kullanacan helal olsun sana çiğliyede hayırlı olsun.
 örgüt
 11 Temmuz 2019 Perşembe 14:12
tek söz tebrikler.başka ilçelerede örnek olsun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz