MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de bir ilk: 'Evrensel Değerler Çocuk Müzesi' açıldı
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2017 Pazar 10:24

Türkiye'de bir ilk: 'Evrensel Değerler Çocuk Müzesi' açıldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, yaklaşık iki bin kişinin katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, yaklaşık iki bin kişinin katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı, açılış kurdelesini de çocuklar kesti. Dev hayvan maketleri ve sergi alanları aileler tarafından çok beğenildi. Başkan Akpınar "Bu bölgeyi ranta değil çocuklara açtık, apartmanlar dikmedik, Türkiye'nin en iyi çocuk müzesini yaptık. Attığımız her adımda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini düşünmeye devam edeceğiz" dedi.


PROTOKOLDE ÇOCUKLAR OTURDU

Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü projesiyle, -bilimle iç içe yetişen nesiller için- Türkiye’de eşi olmayan bir yatırıma imza attı. Uluslararası Çocuk Müzeleri Birliği kriterlerine uygun olarak tasarlanan proje, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Yalı Mahallesi Caher Dudayev Bulvarı üzerinde gerçekleşen açılış törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Afyon Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, akademisyenler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Alışılmışın dışında, protokol sıralarında bu kez çocuklar oturdu. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu ve çocuk halkoyunları ekibinin gösterileri beğeni kazandı. Minik Efe'nin zeybek gösterisi ise ayakta alkışlandı.


DEV DİNOZORLARA BÜYÜK İLGİ!

Türkiye'nin ilk Evrensel Çocuk Müzesi'nin açılış kurdelesini de -balonlar ve konfetiler eşliğinde-çocuklar keserken, törenin ardından kampüs alanında adeta izdiham yaşandı. Anne babalar profesyoneller tarafından hazırlanan müze alanını çocuklarıyla beraber gezdi, fotoğraf çekildi. Dev hayvan replikaları ve dinozor maketleri oldukça ilgi gördü. Açılış gününde müzeyi, 3 binden fazla insan ziyaret etti. Törenin ardından, Maskot Bandosu ve DJ Doğukan Manço sahne aldı. 7'den 77'ye Adam Olacak Çocuk gösterisi ile çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.


"RANTA DEĞİL HALKA HİZMET"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu projeyle, ‘Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıktık ve örnek bir eğitim modelini hayata geçirdik. Soran-sorgulayan, aydınlık nesiller yetiştireceğiz. Bu kenti çocuklarımızla beraber yönetmeye devam ediyoruz. Günümüz koşullarında bir ilçe belediyesinin kendi imkanlarıyla yaptığı en güzel projelerden birini hayata geçirdik. Ben bu bölgeyi ranta değil çocuklara açtım, apartmanlar dikmedim müze yaptım. Attığımız her adımda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini düşünüyoruz. Onları bilimle yetiştireceğiz ve bu müze alanına girdiklerinde eskisinden farklı bir bilinçle çıkacaklar. Bu alanları, çocukların ve toplumun faydasına değerlendirmeyi sürdüreceğim. Bu da benim onur madalyam olacak. Evrensel Çocuk Müzesi sadece Karşıyaka'nın değil İzmir ve Ege Bölgesi'nin çocuklarına da hizmet edecek. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de "En önemli yatırım insana ve çocuğa yapılandır. Yarınlarımızın çok daha güvenli ve mutlu olabilmesi adına çocuklara yatırım yapmak milli bir görevdir. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİLİM, EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü; çocukların yaşayarak ve eğlenerek, ‘anlamlı’ öğrenme imkanı bulacağı bir proje olarak tasarlandı.

Paleontoloji adasında 15 adet dinozor replikası ve fosil kazı alanı, entomoloji adasında böcek replikaları ve böcek otelleri, biyolojik gölet, sinevizyon salonu, küçültülmüş inşaat makineleri ve eğitim alanları oluşturuldu.

Yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatıldığı sergi alanları hazırlandı. 

Kampüs içerisinde ayrıca okul gruplarının yararlanacağı piknik alanı, etkinlik tiyatro ve gösteriler için bir sahne, belgeseller için cep sineması, restoran, büfe, hediyelik eşya ve fotoğrafçı dükkanları da yer aldı.

Kampüsün kadrosuna; disiplinler arası eğitimin sağlanabilmesi amacıyla, paleontologlar, biyologlar, fizik pedagogları, sosyologlar, aile-çocuk danışma rehberi, müze rehberleri gibi birçok alandan eğitmen dahil edildi. Akademisyenlerin yer aldığı bir de Bilim Kurulu oluşturuldu.

BENZERSİZ PROJE 

Çocuk Müzesi kriterleri Uluslararası Çocuk Müzeleri Birliğince belirleniyor ve akredite ediliyor. Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi bu kriterlere göre oluşturuldu ve akredite işlemi için hazırlıklara başlandı. Bu yönüyle Türkiye’nin tek Çocuk Müzesi kimliğini taşıyor. Ayrıca, dünyada ‘Evrensel Değerler’ temalı ve içerikli hiçbir Çocuk Müzesi bulunmuyor. Karşıyaka’da inşa edilen müze, bu niteliğiyle de dünyanın en kapsamlı projesi olma özelliğini taşıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Arda Pekel
 24 Eylül 2017 Pazar 21:19
bu dinazor parkının aynısının 2012 de ultra lux otelde yapıldıgını soyliyrek önemini kucultme cabası cok anlamsız. öncelikle böyle halka acık baska bi örnegi yok. Ayrıca adı gecen otele kac cocuk gidip o dinazorları gormustur. o otelin gecelik ucretini kac aile karsılar? yapılan hizmet alkısa deger.. Çocuklarımız adına tesekkurler baskan
 sezarın hakkı sezara
 24 Eylül 2017 Pazar 14:58
Dinazor gibi dinazor yapmışlar. melih gökçeğin , Mutlu başkan dan ders alması lazım :)
 Nalan
 24 Eylül 2017 Pazar 13:36
Bu dinazor parkının aynısı Maxx royal Belek otelinin içerisinde aynı büyüklükte var. Sene 2012 ilk yapım tarihi .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz