MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ünlü sigorta şirketinden İzmir'e 100 milyonluk dev kampüs!
İş Dünyası
24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:42

Ünlü sigorta şirketinden İzmir'e 100 milyonluk dev kampüs!

Sigorta kuruluşu Allianz Türkiye, operasyon merkezini 2018 yılında  İzmir'e taşıyacak. Gaziemir ilçesinde “Allianz Kampüs" adı verilen inşaata başladıklarını açıklayan Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui, "ilk etapta 650, ilerleyen dönemde ise ilerleyen dönemde ise 1100 kişi çalışacak" dedi.

Dünya 70 ülkede faaliyet gösteren sigorta ve varlık yönetimi şirketi Allianz, büyüme öngörüleri, iş sürekliliği odağı, sürdürülebilirlik ve verimlilik yaklaşımı doğrultusunda Türkiye'deki operasyon merkezini İzmir'e taşıma kararı aldı. Yatırım tamamlandığında bölgenin istihdamına büyük katkı sağlayacak Allianz Kampüs 2018 yılında ilk etapta 650, ilerleyen dönemde de toplam bin 100 kişiye istihdam yaratacak.

Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui, Allianz Kampüs'ü Swissotel Büyük Efes Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında anlattı. Coqui “Allianz Kampüs ülkemizin ekonomisine, sürdürülebilir büyüme ve istihdam hedeflerine katkıda bulunacak. Hedefimiz, açılacak iş pozisyonlarının yüzde 70'inde üniversiteden yeni mezun olup iş hayatına adım atacak gençleri istihdam etmek. Bu gençleri öncelikli olarak çağrı merkezi, elementer operasyonları, hayat ve emeklilik, müşteri hizmetleri, hasar, provizyon ve risk değerlendirme bölümlerinde işe alacağız. Operasyon merkezinin İzmir'e taşınmasında güçlü ekonomisi, kalifiye işgücü zenginliği, yüksek yaşam standartları, birçok ulusal ve uluslararası yatırıma ev sahipliği yapması, elverişli iklimi, kolay ulaşım olanakları öne çıktığını belirtti.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, toplam 27 milyon avroluk yatırımla inşaatı süren Allianz Kampüs'ün 17 dönümlük bir arsa üzerinde yer aldığını belirten Coqui, özgün mimarisiyle kente değer katacağını söyledi.  Müşteri hizmetleri operasyonları, elementer operasyon, sağlık operasyon, hayat emeklilik satış sonrası hizmetleren Allianz Kampüs'e taşınacağına dikkat çeken Coqui “Allianz Kampüs'te görev alacak çalışanlar birçok cazip olanak ve sosyal hakka sahip olacak. Çalışanlar bu kapsamda özel sağlık sigortası, bireysel emeklilik planlarına şirket katkısı, hayat sigortası, esnek çalışma saatleri, haftanın bir günü uzaktan çalışma gibi olanaklardan yararlanabilecek" dedi.

"ÇALIŞANLAR İZMİR'İ İSTEDİ"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Coqui, önümüzdeki yıllarda büyümeyi hedeflediklerini İstanbul dışında ikinci merkezin büyümenin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Pek çok kenti değerlendirdiklerini, puanlama yaptıklarını, çalışanların da tercihlerinin yeraldığı değerlendirme sonucu İzmir'i tercih ettiklerini belirten Coqui, İstanbul'daki çalışanlardan yüzde 30'nun, 200 kişinin gönüllü olarak İzmir'e geleceklerini söyledi.

Gelecek olan çalışanlara İstanbul'daki maaşların devam etmesi, nakliye masrafı, kira yardımcı, emlakçı-komisyon,1 ay otelde kalma masrafları gibi destekler verdiklerini, İzmir'i tanıttıklarını, çocukları için okullarla ilgili bilgiler verildiğini belirten Coqui “İzmir'e gelmeyi risk olarak görmüyoruz. Örnek olabileceğine, fırsat olduğuna inanıyoruz. Sadece çağrı merkezi değli tüm operasyonları taşıyoyoruz. İstanmul'daki Genel Müdürlük binasındaki bin 600 kişiden 600'ü bu durumdan etkileniyor. İzmir'e gelmek istemeyenleri başka bölümlerde, acentelerde istihdam edeceğiz. Bunların da gerçekleşmediği çalışanlarımızla da tüm haklarını vererek yollarımız ayrılacak" dedi. Basın toplantısında, Gaziemir'de inşaat alanına görüntülü canlı bağlantı yapıldı. İnşaatın Şubat 2018'de tamamlanacağı konusunda bilgi alındı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 24 Mayıs 2017 Çarşamba 18:18
İzmir' e sadece inşaat yapılsın, başka da bir şey yapılmasın diyen varmış gibi kendi kendine gelin güvey olmak neyin kafası? İzmir' e konut yatırımı da gerekli, bu tip yatırımlara da ...
 izmirli
 24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:58
işte yıllardır yatırım yatırım diye inşaat gökdelen yatırımlarını bize savunanlara bizim istediğimiz yatırım için bir örnek.Bilmem anlatabildim mi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz