MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzlaşma çıkmadı: İZBAN'da grev kapıda!
Yerel Yönetimler
12 Kasım 2018 Pazartesi 17:35

Uzlaşma çıkmadı: İZBAN'da grev kapıda!

İzmir'de toplu ulaşımın can damarı olan İZBAN'da, işveren ile sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci, tıkandı. Yapılan görüşmelerden sonuç alınamayınca, sendika grev ilanını asma kararı aldı.

İzmir'in şehir içi ulaşımındaki en büyük yükü taşıyan İZBAN'da, makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı olmak üzere toplam 338 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İşverenin yüzde 12 ile 16 arasındaki zam teklifine karşı, Türk-İş'e bağlı Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) yüzde 28 zam talebinde bulundu. 

2 yılı kapsayan ve 63 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taslağında, taraflar 39 madde üzerinde anlaşmaya vardı. Ancak ücret ile ilgili maddelerde anlaşma sağlanamadı. Sendika ile işveren arasında günler süren görüşmeler, arabulucu aşamasında da sonuç vermedi. Demiryol İş,  grev kararı aldı. Sendika, yarın (Salı) saat 13.30’da Alsancak Garı’nda, açıklama yaptıktan sonra grev ilanını asacak. Tarafların görüşme yapmaları için 60 günlük yasal süreleri bulunuyor. Sendika, 2 ay içerisinde uzlaşma olmaması halinde, istediği herhangi bir tarihte, trenleri çalıştırmayabilir. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 13 Kasım 2018 Salı 09:06
Yine İzban grevi. Geçen seneler yapılan İzban grevinde İBB'nin acilen İzmirin kuzeyine hitap edecek Egekent-BornovaEvka3 metrosunu inşa etmesini istedik. Hala daha bir gelişme yok. Büyükşehir acilen kuzeye metro şart! İzban yetersiz ulaşım aracıdır.
 tcdd
 13 Kasım 2018 Salı 04:29
Başkan'ın açıklaması var, görüşmeleri TCDD yürütecekmiş. Nasıl yürüteceğini hep birlikte göreceğiz. Kocaoğlu'nı sıkıştırmak için greve izin verip verebilirler, ya da kısa bir grevden sonra sorunu çözdük edasıyla ortaya çıkabilirler. Tam da yerel seçim öncesi sarı sendika harekatı. Seyrediyoruz bakalım.
 gürkan
 13 Kasım 2018 Salı 02:22
8 yıl oldu İZBAN'da seferler sıklaşmadı. 8 yıl! Bazen Hindistan'daki trenlerden hiçbir farkı kalmıyor.
 mert
 12 Kasım 2018 Pazartesi 23:42
yapın grevi işsiz kalın sendika size kaç gün bakacak bakalım.bizde izbana binmeyiz olur gider.eylem se eylem yapın bakalım...
 Turhan Ak
 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:08
Yolunda gitmeyen bir şeyler var ki çalışanlar her sözleşme zamanı greve çıkıyor.
 İZBAN'ın sahibi
 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:16
İZBaN'ın Genel Müdürü TCDD'dan, sözleşmeyi de onlar yürütsün.
 izmirli
 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:24
Türkiye sınırları içerisinde bir kişi bile %28 zam aldıysa verilsin.Sendika bahis konusu yer izmir olunca grev için aportta bekliyor galiba....
 devrede desenize
 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:07
İzban'ın diğer ortağı bakanlık sendika ile beraber devrede desenize
 sagduyu
 12 Kasım 2018 Pazartesi 17:59
bu yil ozel sektorde kimse yuzde 28 zam alamaz hatta yuzde 15 bile cok zor. ekonomik kriz oyle derinlesiyor ki giderler surekli artiyor gelirler surekli azaliyor ne bireyler ne sirketler butce tutturamayacak . boyle derin bir kriz doneminde GREV kararı almak ne derece dogru uzerinde sukunetle iyice dusunmek ve de sirketlerin bilancolarini gormek lazim...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz