MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve dev yatırım için ilk kazma vuruldu... İzmir trafiğine nefes aldıracak
Yerel Yönetimler
16 Ekim 2017 Pazartesi 09:39

Ve dev yatırım için ilk kazma vuruldu... İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Homeros Bulvarı'nı Otogar’a kadar uzatan ve Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçecek 183 milyon liralık proje için yapım çalışmalarına başladı. Tünel, "kentin en uzun karayolu tüneli" olacak

Kent içi trafiği rahatlatmak için yeni projeler geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak kente kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın (Uçan Yol) devamı niteliğinde olan ve İzmir Otogarı’na kadar uzanarak kesintisiz ulaşımı sağlayacak, derin çift tüp tünel-viyadük-alt/üst geçit ve yol yapımını kapsayan projenin yapım çalışmaları başladı.

Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 75 milyon 500 bin liralık kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar Buca Tüneli için 26 milyon lira, viyadükler için ise 10 milyon TL’lik kamulaştırma gerçekleştirdi. Toplam 7 kilometrelik projede bir yandan tünel diğer yandan da viyadük inşaatlarında fore kazık çalışmaları devam ederken, önümüzdeki günlerde ise resmi temel atma töreninin düzenleneceği bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiği için kritik önem taşıyan bu büyük yatırım kapsamında, Buca Homeros Bulvarı'ndan Bornova’daki otogara kadar kesintisiz ulaşım için; 2.5 kilometrelik çift tüp derin tünel, 280 ve 920 metre uzunluğunda iki viyadük, Kemalpaşa Caddesi ve Kamil Tunca Bulvarı kesişiminde ise 2 adet taşıt alt geçidi ile çevre yolu otogar bağlantısı için 1 adet taşıt üst geçidi yapacak. Böylece Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi ile İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek.

NERELERDEN GEÇECEK?
35 metre genişliğinde ve (3 gidiş- 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmet verecek yeni yıl ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlantı sağlanacak.

7 kilometrelik güzergah üzerinde yapılacak tünel ile 2 viyadük-2 adet alt geçit-1 adet üst geçit ve yol düzenlemelerinin maliyeti 183 milyon TL’yi aşacak. 

EN UZUN TÜNEL
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında açmaya başladığı 2.5 kilometrelik derin çift tüp tünel, aynı zamanda “tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli” olma özelliği taşıyor. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluğunda.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Acik ve net
 17 Ekim 2017 Salı 22:26
2018 de otogar kalkiyor deniyor o yolu nereye bagliyacaksiniz kemalpasa ccaddesini rahatlatsaniza Sanayiyi buraya tasidiniz lnsanlar toplu tasima a isine gidip geluiyor yapsaniza ucan metro hava rayi pinarbasi isikent sanayi sitelero dolu arackariylami ise geliyor insanlar sanki
 Yanlis adres
 17 Ekim 2017 Salı 00:18
Değerli yorum yapan arkadaslar hukumet acik ve net kocaoğluna sorun izmirdeki tum metro agi projelerini ver merkezi hukumet yapsin dedi binali bey bunu canli şahidiyim sorun aziz beye ne cevap.verdi gerek yok yerel.iktidar yapar dedi pardon ben yaparim diyip yapmayan bir yerel iktidardan bahsediyosunuz atin şu at gozlukleride gerçekleri gorun birakin birilerinin şovelyeliğini yapmayi guzel izmirimiz yillardir rezil durumda bu yapilan tranvayda akil mantik ermiyo kimsenin saten alsancak trafik sorunu başlica sikintiydi buda cabasi vesselem
 Harika
 16 Ekim 2017 Pazartesi 20:07
Kutluyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesini
 
 16 Ekim 2017 Pazartesi 17:53
yesillik caddesi rezillik, otobüsle 1 saat sürüyor gaziemirden. Artık bir care bulmaları gerekir. Herkes isyan ediyor.
 Yanlış adres
 16 Ekim 2017 Pazartesi 17:29
İzmir‘de yapılmayan metrolar için hesap sorma adresi belediye değil Ak Partidir.Neden? Diğer bütün büyükşehirlere metro yapımı için hazineden yardım yapılıyor birtek İzmir‘e yapılmıyor üstüne üstlük belediye metro yapmak için Ankara‘dan izin almak zorunda, belediyenin onay için gönderdiği metro projeleri iki yılı aşan süredir onay bekliyor.Ak Partili milletvekillerinden biriyle karşılaşırsanız sorun.Biz birkaç kişi sorduk cevap alamadık.İzmir‘e gelen Ak Parti yetkilileri ve bakanlar Torbalı-Kemalpaşa bazen de Selçuk ardından hava limanına gidince İzmir bitti zannediyorlar.O üç ilçe daha önce Chp‘li idi ve 2019‘da tekrar Ak Paetide kalacağını zannedenler yanılıyor milletin içine inince bu sonucu görmek hiç zor değil.
 Işık Dikicigil
 16 Ekim 2017 Pazartesi 16:17
4 Gidiş 4 geliş olsun bir süre sonra yetmeyecek. ayrıca çok yerden tünel bağlantısı olsun
 Tayfun
 16 Ekim 2017 Pazartesi 15:25
Otogar metrosunun yapımını Ulastırma Bakanlıgı soz vermisti , Ulastırma Bakanlıgı bir acıklama yapar mı acaba.
 sezarın hakkı sezara
 16 Ekim 2017 Pazartesi 15:08
Otogar metrosu neden yapılmıyor diye belediyeye değil AK parti Hükumetine soracaksınız!
 .....
 16 Ekim 2017 Pazartesi 12:09
Altin yol ve anadolu caddesi trafi felc .yogun bakimda hergecengun daha kotu oluyor.acil mudehale...
 izmirli
 16 Ekim 2017 Pazartesi 12:03
otogar metrosu neden yapilmiyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz