MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve temeller atıldı... İzmir'de stat bayramı!
Spor
9 Eylül 2017 Cumartesi 12:14

Ve temeller atıldı... İzmir'de stat bayramı!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'e yaptığı ziyaretin son gününde Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım iki günlük İzmir temaslarının finalini İZBAN Selçuk-Torbalı hattı, Torbalı Devlet Hastanesi açılışı ve Sabuncubeli’ndeki ışıkgördü töreninin ardından İzmir’in yeni statlarını temelini atarak yaptı. 

Başbakan Yıldırım, Buca'daki gençlik merkezi açılış töreninden Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarının temelinin atılacağı üç noktaya canlı bağlantı gerçekleştirdi. Kentteki statların için ciddi çaba harcayan AK Partili 3 vekil Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli stat alanlarında hazır bulundu.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Alsancak’ta, Atilla Kaya, Göztepe’de, Kerem Ali Sürekli ise Karşıyaka'da temel atma törenini gerçekleştirdi.

Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma töreni ve Yasin Börü Gençlik Merkezi'nin açılışı için Serdar Yereli Spor Salonu yanındaki alanda Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla tören düzenlendi.
Başbakan Buca'daki törende statlar için düğmeye basmadan önce kürsüye gelerek önemli açıklamalarda bulundu. 

YASİN BÖRÜ'YÜ ANDI
Buca'da gençlik merkezinin açılışını yapacaklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Gençlik merkezi ismine dikkatinizi çekmek istiyorum. Yasin Börü Gençilik Merkezi. Kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Alçak bölücü PKK terör örgütünün bayramda kurban eti dağıtan 16 yaşındaki genç yavrumuzu nasıl vahşi bir şekilde katlettiğini (2014 yılında Diyarbakır'da öldürülmüştü) gün gibi hatırlıyoruz. Onun ismi Buca'da bu spor merkezinde yaşayacak. Yasin Börü ismini buraya koyarken şunu düşündük. Dedik ki, bu ülke birliğini, beraberliğini kardeşliğini daima sürdürecektir. Bölücülere, FETÖ'cülere, DEAŞ'çılara asla fırsat vermeyecektir. İzmir, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembol şehridir. Genç yaşta alçak bölücüler tarafından katledilen Yasin Börü'nün ismi Buca'da yaşayacak. Gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak artık görmek istemiyoruz" dedi.



STATLARIN TEMELİNİ ATTI
Buca'da İzmir'in Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temelini de atan Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'in 100 yıllık tarihi geçmişi olan kulüplerin statlarının temelini de Buca'da atıyoruz. Bucaspor'un tabii gönlümüzde ayrı bir yeri var. Buca'nın stadı var. Onlar kendi aralarında anlaşamadılar. Nerede temel atalım? Karşıyaka'da atalım dedik, Göztepe olmaz dedi, Göztepe'de atalım, Altay olmaz dedi. Biz dedik ki tarafsız Buca'da bu temeli atalım. Böylece tatlıya bağlayalım. İzmir'in kurtuluş günü Türk futbolu için de İzmir futbolu içinde önemli bir gün. Özlemle beklenen bu statlar bugüne kolaylıkla gelmedi. Türlü engellerle karşılaştık. Engel engel engel ve nihayet bütün engelleri bütün mahkemeleri hallederek bugünlere geldik. İzmir'de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun, maalesef İzmir'e çivi çakmayanlar yapılan hizmetlere de engel olmaktan geri durmuyor" diye konuştu.

3 STAT 400 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Konuşmasında, ekonomide sporda, sanatta, gençleri artık ön planda görmek istediklerini de vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:

"Onların gelişmelerini sağlayacak her türlü alt yapıyı, imkanı sunmaya çalışıyor, bunun için seferber oluyoruz. 15 yıl boyunca AK Parti hükümetleri 80 ilde olduğu gibi İzmir'in gençlerine de büyük hizmetler verdi. İzmir'de futbola gönül verenler için önemli tarihi bir gün, yıllar boyunca Türk futboluna hizmet edecek. Az sonra ilk kazmasını vurularak, İzmir takımları bu statlarda hepimize gurur veren o anlı şanlı geçmiş yıllarını tekrar yaşatacak. Göztepe 2016 - 2017 yılında süper lige çıktı. Tebrik ediyoruz. Göztepe İzmir'i süper ligde temsil edecek. İstedik ki Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapan İzmir'e yakışan stadyumlar olsun. İzmir taraftarı takımının maçlarını en güzel statlarda izlesin. Temelini atacağımız üç stadyumun yerine UEFA standartlarında Türkiye'nin hak ettiği stadyumları kazandırmak içini harekete geçtik. Yapılan iyileştirme çalışmalarının yeterli olmadığını gördük. Alınan tedbirlerin sonucu yeniden stadyumları sıfırdan yapmaya karar verdik. Alsancak Stadyumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesinde, Karşıyaka ve Göztepe stadyumları TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapılacak. Üç stada toplam 400 milyon liraya mal olacak. Helalihoş olsun. Bazı nedenlerden dolayı maalesef bu iş engellendi. Belediyeler bunu mahkemelere taşıdı. Mahkemeler uzun süreler aldı. Bütün engelleri nihayet hallettik. Şimdi temelini atıyoruz. Alsancak Stadı 14 bin, Göztepe 20 bin, Karşıyaka 15 bin seyirci kapasitesi olacak. Üç stadyumu İzmir'e kazandıracağız. Türkiye'de gençlik adına çok büyük projeler devam ediyor."



AÇILIŞLAR İÇİNİ TARİH SÖZÜ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasından sonra sırasıyla Alsancak Stadı'na bağlandı. Burada sözleşme gereği 2019 yılının Mayıs ayında teslim edilmesi gereken stadın 2019 yılının Şubat ayında, ligin ikinci yarısına yetiştirilmesini istedi. Yüklenici firmadan söz aldı. Ardından Göztepe Stadı'na bağlanıldı. Başbakan Yıldırım, burada da sözleşmede 700 günde teslim edileceği bilgisinin olduğunu belirterek, bunun da Alsancak Stadı gibi 2019 yılının Şubat ayında açılmasını istedi. Temel atmada son bağlanılan yer ise Karşıyaka Stadı oldu. Karşıyaka Stadı'nın da takımın kuruluş tarihini simgelemesi için 19.12.2018 tarihinde bitirilmesi istendi. Başbakan Yıldırım da bunun sağlanması talimatını verdi. Temel atma töreninden sonra Başbakan Binali Yıldırım, buradan ayrıldı.

"İZMİR İÇİN ÇİVİ ÇAKMAYANLAR..."
Yıldırım, "Bugün Türk Futbolu ve özellikle de İzmir futbolu için çok önemli bir gün. Buca’da aynı zamanda Yasin Börü’nün anısını yaşatmak adına bir gençlik merkezi kuruluyor. Bu ülke birliğini beraberliğini sürdürecek. Teröre asla fırsat vermeyecek. İzmir birliğin, beraberliğin sembol şehri. Onun için bölücülerce katledilen Börü’nün ismini, Buca’da yaşatacağız.

Statlar bugüne kolay gelmedi. Türlü türlü engellerle karşılaştık. Engel engel engel! Nihayet bütün engelleri mahkemeleri hallederek bugüne geldik. İzmir’de iş yapıyoruz ama gelin bize sorun. İzmir’e çivi çakmayanlar yapılan hizmetlere engel olmaktan geri durmuyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, İzmir'de yapılacak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarını çok kısa sürede tamamlayarak, taraftarlara kazandıracaklarını belirtti. 

TÖREN
İzmir'deki kulüplerinden birçok sporcunun yanı sıra vatandaşların ilgi gösterdiği açılış töreni için temelleri atılan Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarında da taraftarlar toplandı. 
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve Türk bayraklarının asıldığı tören alanına giriş sırasında katılımcılara Türk bayrakları dağıtıldı.
Törene Başbakan Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

STATLAR
İzmir futbolunda çok önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, 2014-2015 sezonu başında depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatıldı. 2015'te yıkılan stat mevcut yerine tekrar yapılacak. Yeni stadın kapasitesi 14 bin kişi olacak.

TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen 20 bin 35 kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin (Göztepe Stadı) 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2014'te yapılan ilk ihaleden sonra tekrar 62 milyon bedelle ihale edilen ve bazı çalışmaların yapıldığı Karşıyaka Stadı,15 bin kapasiteli olarak inşa edilecek.

Başbakan Binali Yıldırım, programın ardından İzmir'den ayrılmasını bekleniyor.

TORBALI'YA SÖZ VERDİ

Torbalı Ticaret Odası ile Torbalı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye' toplantısı Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Çamlık'ta yapıldı. Sanayicilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un, 'Mesleki Eğitim Üssü' ve 'OSB dışı sanayi bölgelerinin ıslah OSB kapsamına alınması' taleplerine Başbakan Yıldırım'dan olumlu cevap geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin son dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olduğunu ve Torbalı'nın bunda çok büyük payı olduğunu belirterek, "Torbalı ilçesi son dönemde ihracatta çok önemli bir yere sahip. Bakmayın ilçe dediğime memleketim olan Erzincan kadar büyük bir yerden bahsediyoruz. 1 milyar dolar ihracatı gerçekleştiren ve toplanan vergide Bursa'yı bile geride bırakan bir yerden bahsediyoruz. Türkiye ekonomisi için son derece önemli olan Torbalı'yı yakından izliyor ve yeni yatırımların teşviki için yoğun mesai harcıyoruz. Torbalı sanayinin üretimin üssü haline geliyor. Bizler de üzerimize düşeni yaparak elimizi taşın altına koyacağız. Ticaret Odamızın Torbalı'nın mesleki eğitim merkezi olması ve OSB dışı sanayi bölgelerin Islah OSB kapsamına alınması konusunda taleplerinin yerine getirileceğinin sözünü verelim" dedi.

"CAZİP KENT TORBALI"

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise, Torbalı'nın sanayi, vergi, üretim ve ihracat alanında Türkiye'de konuşulan başarılarından söz ederek, ülke ekonomisine daha güçlü şekilde katkı sunmaya devam edeceğini dile getirdi. Olgun, "Bugün ülkemizde Torbalı'da faaliyet gösteren özel sektörün başarı hikayesi konuşuluyor. Kamu yatırımlarında altın bir dönem yaşıyor, merkezi hükümet ile yerel idarenin buluşmasının imkanlarından faydalanıyoruz. Başta Sayın Atilla Kaya olmak üzere tüm milletvekillerimize ve belediye başkanımıza Torbalı iş alemi adına teşekkürü borç biliriz. 'Cazip Kent Torbalı' sloganımız var. Biz de devletimizin 2023 yılı ekonomik istikametine göre hedeflerimizi revize edip yolumuza devam ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'DAN ZEYTİN PRİMİNE YEŞİL IŞIK

Gecede konuşan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat zeytinyağının prim desteği alırken hammaddesi olan zeytine prim verilmemesinin üreticiyi üzdüğünü ifade etti. Zeytine prim desteğinin sektöre de canlılık getireceğine dikkat çeken Alhat, "Zeytin ekonomisinde küresel ligde liderliği almamız şart. Çünkü Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Bu liderliği alabilmemiz için fedakar üreticimize prim desteği büyük moral olacak" dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise bunun üzerine prim desteği için bürokratlarına talimat verdi. Ankara'da zeytine prim talebiyle ilgili bir sektör toplantısının gerçekleştirilerek çalışma başlatılmasını istedi.

(DHA, AA, Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yazıktır
 9 Eylül 2017 Cumartesi 22:10
Merkez diye yazan kişiye; 4 günde akaryakıta ikinci zam geldi.Referandumda ticaret,sanayi ve turizmi yani ülke ekonomisini tutan iller hayır verdi.Bütün gıda maddelerini ithal ediyoruz.Faiz lobisine kızıyor görüntüsü veriyoruz ama tavşan kaç tazı tut diyoruz dünyada kurumsal vergi listesi rekortmenleri sanayi kuruluşlarıdır bizde bankalar ilk sırada.Benim derdim siyaset değil benim derdim ekonomi tedbir alınmaz ise dünya küresel ısınma ile uğraşmaya başladığında paranda olsa sana kimse birşey satmaz.Tarım ve hayvancılık acill.Milletin aklı var çalışana %3 zam yönetene milyon euroluk Mercedes makam araçları hani şu kavga ettiğimiz Merkel‘in Almanyasının ürettiği.Ötekileştirmek toplumu bölmektir, başka Türkiye yok siyasetçi birleştirici olmalıdır.
 
 9 Eylül 2017 Cumartesi 20:25
Merkez yazılanları nasıl okuyup yorumluyorsa artık milleti istemezükçü ilan etmiş. İnsanlar stat istemiyorum demiyor ki ! Diğer şehirlere 30-40 bin kişilik statlar bize de alay eder gibi 14-15 bin kişilik statlar. Bu tipte haksızlık olduğunu biliyor ama eleştirmiyor.
 Poyraz
 9 Eylül 2017 Cumartesi 17:55
Isterikçi Merkez siz ancak istanbul ve Ankara'ya gitmemiş insanları izmir köy diye kandırırsınız. Ankara bb söyleyinde Ankarakart.com'a günlerdir girilemiyor. Alt tarafı 75 kuruş indirimli kart başvurusu için randevu alacağız.
 izmirli
 9 Eylül 2017 Cumartesi 17:19
yeni malatya spor a bile stat yapılıp bitirilmişse, izmire temel atıyor olmayı verdiğimiz vergilerin yetmediği anlamınımı yükleyelim.Adının başında adalet olan bir hükümetin kalkınmayı istediği şehire aldığı oy potansiyeline göre dağıtmasının mantığını hangi adalet ilkesiyle açıklayacağız bilemedim. Gerçi bu derinliği anlayacak vicdan sahibi rabia yapan kaç partili olur o da ayrı konu.
 ahmet kerimol
 9 Eylül 2017 Cumartesi 17:04
Stadlar halkın vergisiyle yapılıyor.Yıllarca körfezin temizlenmesini oyaladınız,Narlıdere metrosunu imzalamıyorsunuz.Üstelik Karşıyaka nın büyük çogunluğu oraya stad istemiyor.Yarın fidanlığa göz dikeceksiniz.Biz İzmirliyiz sorgularız biat etmeyiz.Sanki cebinizden yapıyorsunuz.Dışarıdan adam toplayıp bağırtıyorlar.
 Merkez
 9 Eylül 2017 Cumartesi 16:18
İztemükcülerin yorumlarını okudukça gülüyorum ya Aziz Kocaoğlu diye öve öve bitiremediğiniz büyük başkan bayraklı sahilde çevre düzenlemesine ilkbaharda başladı nasipse KIŞ a açılışını yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyor! Bu kadar beceriksiz iş bilmezlik
 Çılgın proje
 9 Eylül 2017 Cumartesi 16:13
Sayın Başbakan çılgın proje Körfez geçişi projesinden hiç bahsetmeden gitti insanlar size nasıl inansın hem yapcaz diyorsunuz hemde bir şey demeden gidiyorsunuz İnciraltı gene düğün salonları mangalcılar mezbelelik bırakılacak
 
 9 Eylül 2017 Cumartesi 15:49
stad yapmak yatırım mı.kime ne kazandırır.halkı uyutmanın en iyi yolu.dizi futbol.devam.
 Çivi çakmak
 9 Eylül 2017 Cumartesi 14:54
İzmir‘e bir çivi çaktık Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını ben yaptım oldu zihniyetiyle millete rağmen zamanın il başkanı şehir plancısı çizdi, yıllar geçti hala düzeltilmedi.Sırf bu nedenle o iki ilçede Ak Parti kendi oyunu alamıyor çünkü insanlar hala kızıyor.
 Skandal!
 9 Eylül 2017 Cumartesi 14:31
Yarın havuz medyasında cehape'li belediye statları yapamadı , bakanlık devreye girdi diye haberleri görürsek şaşırmayın. Türkiye 'de ki tüm statların sahibi devlettir. Bakanlığın stadyum yapmak asli görevidir. Yani çivi çakacak olanlar bellidir ancak ben belediye yerinde olsam en az 2 tane doğru düzgün kapasitede stat yapar alın buyrun derdim. Resmen 2.lig takımı statları ile adamlar siyasi menfaat sağlamaya çalışıyorlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz