MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yamanlar’a bir oda daha 'ret' verdi: Tesise karşıyız çünkü…
Güncel
1 Temmuz 2015 Çarşamba 13:33

Yamanlar’a bir oda daha 'ret' verdi: Tesise karşıyız çünkü…

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar’da yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi için olumsuz rapor veren Jeoloji Mühendislerinden sonra bu kez Peyzaj Mimarları Odası da topa girdi. Oda Başkanı Özay Yerlikaya, “Orada tesisin yapılmasına karşıyız. Hem bitki örtüsü ve flora hem de belediyenin yaptığı yatırımlar için tehlikeli” dedi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en tartışmalı konuları arasında yer alan çöp tesisleri ile ilgili bir türlü sonuç alınamazken Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapacağı yeni katı atık bertaraf tesisine itirazlar gelmeye devam ediyor.  Belediyenin ÇED süreci devam eden proje ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısında olaylar çıkmış, projeye tepkiler gelmişti. Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi’nin yer altı sularına zarar vereceği gerekçesiyle olumsuz görüş belirttiği katı atık bertaraf tesisine bu kez Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi de karşı çıktı.

- JMO'DAN KRİTİK YAMANLAR RAPORU...
 



Egedesonsöz’e konuşan Oda Başkanı Özay Yerlikaya, “Oda olarak belediyenin yapacağı tesisin yerinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bize göre orada o proje olmaz.  Katı Atık Bertaraf Tesisi hem peyzaj olarak bölgenin florasına hem de bitki örtüsüne zarar verecek niteliktedir. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin orada yaptığı daha önce hayata geçen projeleri var. Yine bölgeye yönelik yapılacak çalışmaların olduğunu biliyoruz. Katı Atık Bertaraf Tesisini oraya getirip koymak doğru değil” dedi.
 
BORNOVA’YA DAVA
Öte yandan Peyzaj Mimarları Odası Bornova Belediyesi tarafından yapılması planlanan yeni hizmet binasının projesine dava açtı.  Oda, yarışma ile belirlenen yeni projede meslektaşlarına yer verilmediği için itiraz etti. Jüri ve proje ekibinde hiç peyzaj mimarı yer almamasının yanlış olduğunu vurgulayan oda toplam 52 bin metrekare alanın 23 bin metrekaresinde yapılacak çevre düzenlemesi öncesinde peyzaj mimarı bulunmadığını belirtti. İptal için konuyu mahkemeye taşıdı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Doğan
 9 Temmuz 2015 Perşembe 14:50
Peyzaj Mimarlarının itirazını anlıyorum. Ama alternatif bir yer göstermelerini beklerdim. Peyzaj Mimarlarının projeye dahil edilmemiş olmalarını yapılacak iş için eksiklik olarak gördüm. Ortak akılda buluşulmalı, zorlaştırmayıp kolaylaştırılmalıdır derim.
 esnaf
 2 Temmuz 2015 Perşembe 08:44
odalara kulak vermek lazım bilime saygı duyunuz
 misafir
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 15:26
Sıktınız ama! Yer göster, yok! Bulduğum yere bak, bakmam da beğenmem de! Yetti ama yaa! Bilimadamı dedik diye her dediğinizi bilimsel kabul edeceğimizi mi sandınız? hakkaten yetti artık! En iyisi sizlere Özfatura'nın davrandığı gibi davranmak sanırım! Yeter be!
 
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 14:18
peki AOÇ.ne yapılan kaçak saray için TMMOB. gibi niye itiraz etmediniz? AOÇ.nin florası, bitki örtüsü yokmuydu?egemen siyasetin arkasına sığınmaktır bu.....
 muhalif
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 14:08
peyzaj mimarlarının taşocaklarına karşı geldiklerini hiç duydunuz mu?
 m.y.
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 14:07
avrupada bu tesisler şehir içinde, oranın mühendisleri bilimsel düşünmüyor heralde,teknolojik düşünüyorlar.bizimkilerin teknolojiden bihaber oldukları ortada.teknoloji sanki bilim değil.
 
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 13:52
Odalar her şeye karşı :))
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz