MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yelkende Çınar kardeşler Tokyo yolunda
Spor
17 Ağustos 2017 Perşembe 13:09

Yelkende Çınar kardeşler Tokyo yolunda

Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016 Olimpiyatları'na katılıp 3 olimpiyatta yarışan ilk Türk yelkenciler olan Foçalı Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, Tokyo 2020 yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

Olimpik 470 sınıfında mücadele eden Çınar kardeşler, Danimarka'da düzenlenen ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ilk kota yarışı olma özelliği taşıyan Hempel Sailing World Championships Test Event'te 11 ülkeden 15 rakibi geride bırakarak altın madalyaya uzandı. 

7-15 Temmuz tarihlerinde Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen 470 Dünya Şampiyonası'nı genel klasmanda beşinci sırada tamamlayan Deniz ve Ateş Çınar, yeni hedeflerini Tokyo 2020 Olimpiyatlarına katılıp, Türkiye'ye yelkende tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirmek olarak belirledi. Olimpiyatlara üst üste dördüncü kez katıldıkları takdirde kırılması güç bir rekora imza atacak Foçalı sporcular, daha önce Pekin'de 28, Londra'da 24, Rio'da ise 15'inci sırayı elde etti. 

22 YILDIR DENİZLERDE

Deniz ve Ateş Çınar, yelkene 1995 yılında Foça'da başladı. Olimpik branşa geçtikten sonra İzmir'de malzeme, antrenman ve seyahat masrafları karşılayacak kulüp bulamayınca İstanbul'a transfer olan Çınar kardeşler, kariyerlerini Fenerbahçe Doğuş'ta sürdürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim gören kardeşlerden 33 yaşındaki Deniz Çınar çevre mühendisliği bölümünü, 31 yaşındaki Ateş ise jeoloji mühendisliğini bitirmesine rağmen mesleklerini yapmayıp profesyonel olarak yelken sporunda mücadele ediyor. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz