MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yetki geldi, gerginlik bitti!
Güncel
17 Ocak 2019 Perşembe 13:11

Yetki geldi, gerginlik bitti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü bulunan DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube'nin yetkisine, işveren tarafından yapılan itiraz, geri çekildi. İZENERJİ, İzmir 5'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada, mahkemeye feragat beyanında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ (İnsan Kaynakları, Temizlik, Bakım ve Organizasyon Enerji Yayıncılık Reklam, Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.) şirketi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş Sendikası) İzmir 2 No'lu Şube'nin toplu iş sözleşmesi görüşmesine (TİS) yönelik yetkisine yaptığı itirazı geri çekti. İZENERJİ'nin; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Genel İş Sendikası'na karşı İzmir 5'inci İş Mahkemesi'nde açtığı dava sürerken, işveren mahkemeye feragat beyanında bulundu. Davadan feragat ettiğini belirten İZENERJİ'nin mahkemeye verdiği dilekçede, "Dosya numarası ve tarafları belirtilen davamızdan, müvekkilimizin talebi üzerine feragat ediyoruz" ifadeleri yer aldı. Taraflar, mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

'TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK'
Mahkemenin davayı karara bağlamasının ardından TİS görüşmelerine başlayacaklarını belirten Genel İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "Haklı olduğumuz bir davaydı. Biraz gecikmeli de olsa dava geri çekildi. Bundan sonraki süreçte TİS'e odaklanacağız. Tabanda işçinin daha önce önerdikleri üzerinden bir TİS taslağı oluşturacağız. Bu taslak üzerinden, TİS sürecinin başarılı bir şekilde sona ermesi için mücadele vereceğiz" dedi.

Sendikanın yetkisine yapılan itiraz, önceki hafta protesto edilmek istenmiş, polis ile işçiler arasında gerginlik yaşanmıştı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 çözüm
 17 Ocak 2019 Perşembe 16:32
Belediyeler İçişleri Bakanlığına bağlı, hertürlü denetimini İçişleri Bakanlığı müfettişleri denetliyor, kanuni durumda görevden alabiliyor. Belediye başkanları devam eden ve hazırladığı yeni projelere odaklanmak varken ikide bir bu sendikacılar pazarlık ediyor veya eylem yapıyor. Devlet memurlarının zammını hatta özel sektörün vereceği asgari ücreti hükümet belirliyor. O halde ülkede ki tüm belediyelerin kadroları önce standart hale getirilsin sendika ile İçişleri Bakanlığı aynı anda tüm ülkede ki belediyeler için toplu sözleşme yapsın. A belediyesinde aynı işe çalışan 5.000 tl maaş alırken B belediyesinde aynı işi yapan 2.000 tl maaş almasın. Belediyeler belediye başkanları için oy deposu için yüksek maaş verilmemiş olur. Şu haliyle önce Ak Partili belediyelerde Zabıta Memuru veya park ve bahçeler müdürlüğünde bahçıvan olarak çalışmayı herkes istiyor orası olmazsa diğer partili belediyelerde de çalışamak istiyor insanlar. Anlayan anladı.
 İzmirli
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:30
İzenerji de zarardaydı .Bu toplu sözleşmeden sonra zarar katlanarak artacak. Bir şirket hariç bütün şirketler zararda.Büyükşehir hızla iflasa sürükleniyor.Çabucak önlem alınmazsa 2 yıl sonra maaş ödeyemez bu belediye.
 izenerji
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:19
izmir azizdir aziz kalacak
 işten atılacaklar
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:13
Başkan gitmeden önce bu garabeti yaratan bürokratlarını işten atmalıdır! Daha önce sözleşme imzalamış sendikanın yetkisine itiraz nedir yahu? Kim bu kaosu tetiklediyse işten atılsın!
 İzmirli
 17 Ocak 2019 Perşembe 15:02
İtiraz geri çekilmemeliydi.Çok yanlış yapıldı.Belediyenin 7-8 bin işçi fazlalığı var.Bu yapıyla belediye yürümez.
 Partili
 17 Ocak 2019 Perşembe 14:52
Asıl şimdi macera başlıyor. En az %25 zam verilmesi lazım. Metro ve İzban'a verildi çünkü.
 feti deniz
 17 Ocak 2019 Perşembe 14:03
disk e bagiı genel iş sendikasına sosysl demokrat bir belediye yetkili degilsin diye davamı acmış vay o burakratlara tez elden cekilsin hukuk burosuda dahil
 izenerji
 17 Ocak 2019 Perşembe 13:58
adama sorarlar mahkemeye neden verdin neden cektin aaahhhhh işçi aaaahhhh
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz