MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yorgancılar’dan risk çıkışı: Ne zaman normalleşeceğiz?
Ekonomi
9 Mayıs 2019 Perşembe 13:12

Yorgancılar’dan risk çıkışı: Ne zaman normalleşeceğiz?

CHP’li İmamoğlu’nun ‘herkes konuşacak’ çıkışıyla birlikte sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan sanatçılardan sonra iş dünyasından gelen paylaşım dikkat çekti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar Türkiye’nin risk notunun sürekli yükseldiğini söylerken, “CDS ülke risk notumuz sürekli yükseliş içinde; ne zaman normalleşme sürecine gireceğiz” dedi. Risk priminin döviz kurunun rekor kırdığı geçtiğimiz Eylül ayından sonra en yüksek seviyeye geldiği belirtildi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) geçmiş yıllarda başkan yardımcılığı görevini yürüten ve bırakan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, uluslararası ekonomik verileri örnek göstererek tek cümlelik bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Sanatçılar, iş insanları, işçiler, memurlar, herkes konuşacak’ açıklaması sonrasında kamuoyuna yansıyan bazı gelişmeler olmuştu. Türkiye halkının yakından tanıdığı çok sayıda sanatçı İstanbul seçiminin iptal edilmesine tepki göstermiş ve iktidara muhalif kesim tarafından kullanılan ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganını sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Zaman zaman ülke gündeminde yer tutan konulara dair dikkat çeken çıkışlara imza atan Başkan Yorgancılar bu kez, “CDS ülke risk notumuz sürekli yükseliş içinde ne zaman normalleşme sürecine gireceğiz” dedi.  

Yorgancılar’ın Twitter’dan yayınladığı mesaj, 31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi sonrasında dikkat çekti. Ancak Yorgancılar çıkışıyla Türkiye’nin risk notunun sürekli yükselmesine vurgu yaptı. Gelişmeyle birlikte ekonomi dünyasının da tedirginlik içinde olduğunun sinyalleri verilmiş oldu.

2018 yılı içinde döviz kurundaki artış ve liranın değer kaybetmesi sonrasında yaşanan ekonomideki kötüye gidişle birlikte özel sektörde konkordatolar ve iflaslar baş göstermişti. Ayrıca piyasalardaki fiyat artışlarının pazara pahalılık olarak yansımasıyla birlikte vatandaşlar yer yer sıkıntılarını dile getirmeye başlamıştı. Merkezi iktidar da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tanzim satış noktaları kurmuştu.  Diğer taraftan belediyeler ve çeşitli devlet kurumları tasarruf tedbirleri kapsamında bir dizi uygulamayı hayata sokmuştu.

İstanbul seçimlerinin belirsizliği dolayısıyla Türkiye’nin risk priminin geçtiğimiz Ağustos-Eylül aylarında yaşanan dövizin yükselmesi sonrasında ilk kez 480 puanın üzerine çıktığı belirtildi. İş dünyasının hakim olduğu Credit Default Swap (Kredi Temerrüt Takası) kavramı yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasının maliyetini gösteren bir unsur olarak biliniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Z.B
 9 Mayıs 2019 Perşembe 13:38
Sayın YORGANCILAR çok haklı. Bu ülke artık normal hayatına dönmeli. Dolar olmuş 6.20 küsür, patates 5-6,soğan 7-8 tl. Biz nelerle uğraşıyoruz. Ülkede; HUKUK,EĞİTİM,SAĞLIK,ÇEVRE,TARIM,HAYVANCILIK v.s alanları tarumar olmuş fakat birileri nelerin peşinde. Yazık ama çok yazık oluyor bu güzeli memlekete... Herkesim bu günlerde konuşmayacaksa ne zaman konuşacak. Fırsatı olana, Stefan ZWEIG'ın "Dünün Dünyası" kitabını okumalarını öneririm. Buradan alınacak o kadar çok ders var ki...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz