MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüksel'den flaş kongre açıklaması: İsmim bilgim dışında yazıldı!
Politika
10 Ocak 2018 Çarşamba 12:17

Yüksel'den flaş kongre açıklaması: İsmim bilgim dışında yazıldı!

CHP İl Kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği isim olan yeni İl Başkanı Deniz Yücel’in listesinde olan İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, “Kurultay delegeliğine aday olmamıştım. Adım bilgim dışında yazıldı. Tepki olur diye istifa etmedim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kurultay süreci devam eden CHP’de, İzmir İl Kongresi’nin yansımaları devam ediyor. Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinde rakibi Utku Gümrükçü’yü yarışta geçen Deniz Yücel partinin yeni il başkanı olmuştu. İtirazlar ve sayımların netleşmesi üzerine kadın ve gençlik kotası da uygulanınca yönetim ve kurultay delegeleri sayısı da belli oldu.

- CHP İZMİR’DE SEÇİM KURULU BİLMECESİ: YÜKSEL’İN DELEGELİĞİ DÜŞMEDİ!

İlk açıklanan rakamlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği ve seçimi kazanan Yücel’in listesinden kurultay delegesi olan İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, kadın ve gençlik kotası nedeniyle Ankara’da genel başkanı seçecek 52 kişilik kurultay delegesi listesine giremedi. Yüksel, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile aynı oyu alınca seçim kurulu kura çekti ve Fırat kurultay delegesi olma hakkı kazandı.  Fırat’ın, “Yüksel bizim partimizde il başkanlığı yaptı. Delegeliğimizden feragat ederiz. O seçilsin” önerisini ise seçim kurulu kabul etmedi. Kurul, Şahin’in istifa etmesi halinde İzmir’in kurultaya bir eksikle gideceğini söyledi.

Gözler, kurultay delegeliği düşen İl eski Başkanı Alaattin Yüksel’e çevrildi. Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, “Kongre salonunda başvuru yapmamış olmama rağmen ismim listede çıktı. Benim imzam yoktu. Toplu listede adımı yazıp vermişler. Nasıl olduğunu da bilmiyorum. Sürecin başından bu yana zaten tavrım belliydi. Durduğum nokta itibariyle de ne milletvekillerinin ne de büyükşehir belediye başkanının yanında yer almamıştım. Ortada, kendi açısından durum değerlendiren ve süreci izleyen birisi olarak zaten listelerin birisinde yer almam tezat bir durumdu.  Kendimi listede görünce hemen arkadaşlara gerekeni yapmalarını söyledim. Önce Altan İnanç’a ‘beni listeden çıkartın’ dedim. O da yetkinin kendisinde olmadığını belirtti. Zaten yetkisi olanlarla uzun süredir irtibatım da kopuktu.  Arkadaşlarım Salih Özçiftçi ve Kazım Umdular da benim isminin listeden çıkartılması için müdahale ettiler. Son olarak divanda görev yapan Ednan Arslan’ı aradım. Onun telefonunu da divan başkanı ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Tekin Bingöl açtı. Aynısını ona da söyledim. Bana, ‘liste üç kez değişti, numaralar verildi. Değiştirmeyelim, böyle kalsın’ dedi. Ayrıca istifa etmem halinde sanki tepki gösteriyormuşum algısının oluşacağını söylediler. Deniz Yücel arkadaşımıza da haksızlık yapmak istemedim. Arada kaldım, sıkıştım ama istifa etmedim” dedi.

KAHROLDUM!
Listeye kendisinin onayı alınmadan isminin yazıldığını belirten Yüksel, “Burada benim adımı yazanlar bana çok büyük yanlış yaptılar. Hata yaptılar. Zaten sürecin son günlerinde kenara çekilmiş birisiydim. Ben daha önce de genel başkan yardımcılığını, milletvekilliğini, il başkanlığını kendi isteğimle bıraktım. Şimdi de sürecin içinde değildim. Önceki il kongresinde yarışa üç gün kala belediye başkanı ve ilçe başkanlarının önerisiyle aday olmam istenmişti. Bu sürecin kısa olması kongre salonunu da gerdi. Milletvekilleri ve genel başkan yardımcısı sıfatını taşıyan insanlar kongre salonundaki gerginliği ne yazık ki körükleyen bir tavır aldı. Bu manzarayı görünce de kahroldum. Kısaca benim o listede olmamam gerekiyordu” diye konuştu.

Yüksel, kendisinin partinin gençleştirilmesi, yeni isimlere makamların bırakılması hayalinin Deniz Yücel ile gerçekleşmiş olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yüksel, “Ben her zaman ‘gençler kendi işlerini artık halletsinler’ demiştim. Bu daha önce olmadı. Şimdi yeni dönemde olduğunu görünce mutlu oldum. Bize düşen görev kendisine destek olmak, ona yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Alim
 11 Ocak 2018 Perşembe 00:31
Partinin gençleştirilmesi derken Aziz Kocaoğlunun da aday olmaması gerektiğini anlıyoruz ve destekliyoruz artık gençler gelsin ama birilerinin tanıdığı, torpili, arkadaşlarının çocukları değil gençlerden kastımız. Öyle armut piş ağzıma düş olmaz. Vatan sevdalı olacaksın çalışacaksın adım adım gezecek makam koltuğunda oturmayacaksın.
 Selin
 10 Ocak 2018 Çarşamba 20:27
Artık gençlere yer açılırsa çok memnun oluruz siyaset meslek değildir belediye başkanları da ikinci defa aday gösterilmemeli, oyumuzu ona göre vereceğiz artık. 50 yaş üstü gidip kendi mesleğini yapsın lütfen.
 Örgütün Genci
 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:44
Kutultay delegeligine salonda anladigim kadariyla gidip aday olmamis. Yani divana kendi inzasi bulunmamakta. Biri onun yerine imzada bulunmus bellki eger bu aciklama dogru ise. O zaman kurultay iptal edilmedi usulsuzluk yapildigindicin
 Dewrano
 10 Ocak 2018 Çarşamba 17:20
Siz mümkün ise gençlere yardımcı olmayın çünkü sizin gençlere karşı azarlama ve tersleme gibi bir marifetiniz var ve mümkün ise CHP den de istifa edin çünkü hiç bir şekilde hayrınız Yok
 
 10 Ocak 2018 Çarşamba 13:19
Bilgin dışında yazıldıysa son sıraya geldiniz.ozaman kendiniz istifa ederdiniz bu duruşmada düşmediniz.
 Evrakta sahtecilik
 10 Ocak 2018 Çarşamba 12:53
Bir başkası yerine dilekçe verilmiş, imza atılmış.Hem de toplu halde.Hukuki müracaat başlatılsın.Bu açıklama ihbar kabul edilsin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz