MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunan gelinlerden kriz çözümü: Çeyizler İzmir’den!
Ekonomi
27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:12

Yunan gelinlerden kriz çözümü: Çeyizler İzmir’den!

Krizin vurduğu Yunanistan’da pahalılıkla boğuşan halk çözümü İzmir’de, Kemeraltı ve Alaçatı pazarlarında buldu. Yunanlılar İzmir’den gelinlik ve çeyizlik eşya da alıyor. Sakız’da 3000 euro olan gelinlik Kemeraltı’nda 1500 euro…
Ülkelerinde yaşanan ekonomik krize çözüm arayan Yunanlılar, ihtiyaçlarını Türkiye’den alışveriş yaparak karşılıyor. Her gün en az 300 Yunanlı, Sakız adasından gelerek Çeşme gümrük kapısından Türkiye’ye giriyor.

Krizle birlikte hem parasızlık, hem pahalılık, hem de ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri bulma konusundaki zorluklarla boğuşan Yunanlılar, çözümü İzmir pazarlarında buldu.

Milliyet’ten Ender Aldanmaz'ın haberine göre Çeşme’de gümrük kapısından Türkiye’ye giren Yunanlılar, alışveriş yapmak için buradan ya servislere binerek Kemeraltı’na ya da cumartesi günleri kurulan Alaçatı pazarına geliyor.
 
GÜNÜBİRLİK ALIŞVERİŞ
Yunanlılar İzmir pazarlarından daha çok çanta, hediyelik eşya ve kıyafet satın alıyor. Ancak Yunan turistler arasında masa, sandalye bakana da çeyiz ve gelinlik ihtiyaçlarını karşılamak için mağaza mağaza gezenlere de rastlanıyor. Sakız Adası’nda bir gelinliğin fiyatının 3000 euro olduğunu, Kemeraltı’nda ise aynı kalitede bir gelinliği 1500 euro’ya aldıklarını belirten Yunanlı günübirlikçi turistler, kaliteli bir tişörtü ülkelerinde 8 euro’ya alabildiklerini, aynı kalitedeki tişörtü Kemeraltı pazarından 3 euro’ya edindiklerini de dile getirdi.
Sakız Adası’ndan feribotla Çeşme’ye geliş-dönüş için 50 euro ödediklerini belirten Yunanlılar, Sabah saatlerinde bir saat süren yolculuktan sonra Çeşme’ye ulaşıyor ve feribotun dönüş saati olan 18.00’e kadar alışverişlerini gerçekleştiriyor.
 
ÇEŞME’DEN GÜNDE 300 KİŞİ GİRİYOR
Kriz, İzmir pazarlarından alışverişi tetiklese de bir taraftan da Yunan Adaları’ndan gelen ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüşü beraberinde getirdi. Daha önce günde 2500 Yunanlı Sakız adası üzerinden Çeşme gümrüğüne gelirken bu sayı geçtiğimiz cumartesi günü 300 kişiye kadar düştü. Sakız adasına sefer yapan firmalardan Sun Rife Tur yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bu yıl kriz sebebiyle Sakız adasından gelen turist sayısına düşüş yaşanıyor. Yetkili, “Sakız’dan Atina’ya 8 saat yolculuk sürerken, 1 saatlik yolculukla Çeşme’ye gelinebiliyor. Kendi ülkelerine gitmektense İzmir’e geliyorlar. Buna rağmen gelen sayısında ciddi bir düşüş söz konusu. Yunanlılar, sadece kimlikleriyle ülkemize giriş yapabiliyorlar.
 
YUNANİSTAN’A GÖRE UCUZA GELİYOR
Gelen Yunanlıları rehber eşliğinde tura gönderiyoruz. Konak, Kadifekale ve Karşıyaka turlarının ardından turistlerimiz, belli bir saate kadar Kemeraltı’nda alışveriş yapıyorlar. Gelen misafirlerimiz günlük alışverişini buradan daha ucuza yapıyor” dedi. (Milliyet)E

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz