MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeybekci: En çok kadın aday bizde
Politika
14 Mart 2019 Perşembe 10:49

Zeybekci: En çok kadın aday bizde

Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, derdinin İzmir olduğunu söyleyerek muasır medeniyetler yolculuğunda yarış dışında kalan İzmir’in 21’nci yüzyıla hazırlık trenini kaçırmak üzere olduğunu belirtti.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) üyeleriyle bir araya gelen Zeybekci, İzmir’in 30 ilçesinde 6 kadın başkan adayı, 115 kadın meclis üyesi adayı göstererek rakiplerini bu alanda katladıklarını söyledi.

Kadınların her alanda güçlü şekilde yer alması ve temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Zeybekci, bu konularda söze değil icraata bakılması gerektiğini belirterek, “Bakanlığımız döneminde ihracatçı birlikleri başkanlarıyla yaptığımız toplantı sonrasında fotoğraf çekiminde, tek bir kadın üye var ve onun da arkada kaldığını, önünün kapandığını fark ettik. Bunun üzerine zorunluluk getirdik, en az 3 şehrin temsilcisinin kadın olması zorunluluğu getirdik. Bunun olabilmesi için de kadın üyeler yönetime girdi. Şu an sanayi odaları, ticaret odaları yönetimlerinde kadınlar var. İzmir Ticaret Borsası’nın yönetim kurulu başkanı Işınsu Kestelli de bunun en güzel örneklerinden” dedi.

BİZİM DERDİMİZ İZMİR
“Bizim bir derdimiz var o da İzmir” ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle devam etti: “21’inci yüzyılın ilk çeyreği biterken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğunda yarış dışı kalmış İzmir var. Türkiye’deki ortalamanın çok üzerinde işsizlik, genç işsizlik, kadın işsizliği oranlarının bulunduğu bir şehrimiz var. Acaba çöplerin dağlara atılması, Üçkuyular İskelesi’nin yanından künklerden kanalizasyonun körfeze akıtılması, yağmur suları nedeniyle yağışlarda şehri kanalizasyon basması, 500 bin nüfusun olduğu Karabağlar’da tek tiyatro, konferans salonu bulunmaması, art arda çalınan korna sesleri, Türkiye’nin diğer şehirlerinde olmayan bu manzaralar İzmir’de kanıksandı mı acaba? Seviyor, sevmiyor, papatyalar açmak değil, bu şehri 21’inci yüzyıla hazırlamak gibi bir treni kaçırmak üzereyiz.”

20 BİN KADIN İSTİHDAM EDECEĞİZ
Kadınların desteklenmesiyle ilgili her şeyin altına imza atacağını söyleyen Zeybekci, 1 Nisan’dan sonra hayata geçirilecek projeler arasında kadın istihdamına yönelik projeler olduğunu aktararak şu bilgiyi verdi:

“20 bin kadınımızı 2.5 yıl içinde istihdam edeceğiz. Kuracağımız atölyelerin tüm masraflarını belediye karşılayacak, stopaj, vergi maliyetlerinin ilgili bakanlıklar üstlenecek. Halıcılarımızla görüştük, bunu yaparsanız biz de ilmek başına ödemeyle halıları alırız dediler. Emek maliyetinin yüksekliği nedeniyle Afganistan, Pakistan, Çin’de üretilmeye başlanan ve özelliğini yitirme yolundaki Türk halılarını tekrar canlandıracağız. Aynı atölyelerde halıcılığın yanında el sanatlarımızda da kadınlarımıza destek olacağız. Organize sanayi bölgeleri, turizm yatırım alanlarını planlayıp imara işledikten sonra yatırımcıyı çekeceğiz, istihdamı sağlayacağız. Tüm sorunları çözeceğim konusunda taahhüdüm var. Sizden de taraf olmanızı istiyorum, tüm partilere eşit mesafede durarak bu şehrin tarafı olmanızı istiyorum” diye konuştu.

KADER tarafından, kadınların desteklenmesine yönelik hazırlanan taahhütnameye imza atan Nihat Zeybekci, bu konuyu taahhüde atılan imzayla değil yaşam biçimi olarak kabul ettiğini, geçmişinde bunun çok sayıda örneklerinin görülebileceğini belirtti. Başkan seçildikten sonra bu diyalogun devamı konusundaki soruya Zeybekci, “Belediye başkanlığında birilerini geçerek aşarak değil doğrudan temas kuracaksınız. Sizin bana gelmenizin yanında ben de size sıkça geleceğim. Denizli’de ilk yıl 1 yıl 100 gün belediyede sabahladık, 7 yılda 1 yıl makamımda oturmadım. 180 kez yurt dışına gitmedim, mahallede, projenin başında, esnafımızın, sivil toplum kuruluşlarının yanındaydım” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 artik
 14 Mart 2019 Perşembe 15:51
17 yildir dava diye destek veren Ak Parti secmeni artik konusuyor, soru soruyor, elestiriyor sebebi mutfaktaki yangin sonmuyor. 2018 haziran ayinda Suriyeden patates ithal eden kimdi? Ustelik kimyasal silah kullanildigi soylenen yerde yetistirilen patatesi bize yedirdiler
 Gürkan
 14 Mart 2019 Perşembe 11:12
ülke patates-soğan ithal etmeye başlamış, bu arkadaş da İzmir geri kalacak diyor :)
 GÜLDÜRME BİZİ
 14 Mart 2019 Perşembe 11:09
Kadının "EN ÖNEMLİ KARİYERİ ANNELİKTİR" Diyen Onu KAFES ARKASINDA EVE HAPSEDEN Sizin Zihniyetiniz Değil mi ki??
 TC misafir
 14 Mart 2019 Perşembe 11:03
8 Mart'ta kadınların yürüyüşünü engelleyin, kadın şiddetine ve cinayetlerine önlem almayın sonra da en çok kadın aday bizde deyip oy isteyin. Genelbaşkanınızın bir eylemci için "kadın mıdır kız mıdır belli değil" sözü de hala hafızalarda. Kadın siyasi lider olan Meral Akşener'i nasıl tehdit ettiğini ise herkes gördü. Başka söze gerek var mı?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz