MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeybekci: İzmir gençlerin şehri olacak
Politika
25 Mart 2019 Pazartesi 18:52

Zeybekci: İzmir gençlerin şehri olacak

İzmir Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Türkiye Gençlik Vakfı’nın Bornova’daki İl Temsilciliği’nin açılışına katıldı. Zeybekci, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve TÜGVA yöneticileriyle birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Nihat Zeybekci, konuşmasına, İzmir’in gençlik şehri olmadığını, çocukların, gençlerin kötü alışkanlıklardan, sokaktaki tehlikelerden korunması açısından atılan tek bir adım olmadığını belirterek başladı. Karabağlar İlçesi örneğini gösteren Zeybekci, “500 bin nüfuslu ilçede bir tek spor salonu, tiyatro salonu, konferans salonu, sinema yok. Çocukların, gençlerin mahalle kenarlarında oynayabilecekleri yarım basket sahaları yok, kadınlarımızın çocuklarıyla gidebileceği bin metrekare parkı yok. Gençlere hiç uygun tasarlanmamış bir şehirden bahsediyoruz” dedi.

İzmir’de önce 65 bin, sonra da 84 bin kişiye yönelik yaptırdıkları araştırmalarda vatandaşın sorunlarını, ihtiyaçlarını sorduklarını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti: “İzmir coğrafyanın en avantajlı yerinde, dünyanın en zengin şehri. Türkiye’nin milli geliri 10 bin dolar iken, İzmir’in 25 bin dolar olması gerekir. Dağlarından yağ ovalarından bal akan, tarımda yılda 3 defa ürün alınabilen bir şehir. Bir zamanlar dünyanın ticaret merkezi, lojistik merkezi, sanayi merkezi olmuş, ilk demiryolunun yapıldığı şehir. Büyükşehirler arasında işsizlik oranı en yüksek, hele hele genç işsizlik oranı yüzde 26.5. Ama vatandaşın beklentisinde temel belediyecilik hizmetleri ilk sıralarda yer aldı, işsizlik 4.-5. sıralarda çıktı.”

 “200 SPOR SALONU”
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önce gençlik diyerek yola çıktıklarını, gençliğe verebilecekleri çok şey olduğunu düşündüklerini ifade eden Zeybekci, kent enstitüleri ile gençlerin istihdamına katkı koyacak projeleri en öne koyduklarını belirtti.

İzmir’in gençlik şehri olacağını, her 25 bin nüfus yoğunluğunun bulunduğu bölgeye spor salonu, her 50 bin nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeye ise yüzme havuzu ve gençlik merkezleri kuracaklarını dile getiren Zeybekci, “Kente yaklaşık 200 spor salonu, 70 civarı yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapmaktan bahsediyorum” diye konuştu.

MALZEME DESTEĞİ VERİLECEK
“İzmir’deki kişi aşına düşen yeşil alan miktarını 3 yılda 10 katına çıkaracağız” diyerek devam eden Zeybekci, “Millet bahçelerinde gençlere özel alanlar yaratacağımız parkları yapacağız. Öncelik gençlerimizde olacak tüm branşlarda gerekli olan spor salonlarının yanında malzeme desteği vereceğiz. Amatör kulüplerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Okulların spor donatılarını da sağlayacağız. Birlikte çalışacağımız sivil toplum kuruluşlarına da ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

 BİLAL ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, vakfın kentte kısa sürede çok büyük mesafe aldığını, emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi. TÜGVA'nın yönetim kurullarında 35 yaşının üstünde kimsenin bulunmadığını, gençlerin kendi fikirleriyle yönetildiğini belirten Erdoğan, bu kapsamda oluşturulan "İcathane" projesinin de ilk kez İzmir'de hayata geçirildiğini ifade etti.

Erdoğan, projenin 24 ilde daha uygulamaya konulacağını anlatarak, "Türkiye'nin her yerinde İcathane projesinin yaygınlaşmasıyla özellikle teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen, deneyler, projeler yapmak isteyen gençlerimiz, TÜGVA'ya gelip bu çalışmalarını yapabilecek." diye konuştu.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da İzmir'de açılışı yapılan vakıf binasında yeni hayata geçirdikleri "İcathane" projesi hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bilal Erdoğan kim? vali baskan adayi emrinde
 25 Mart 2019 Pazartesi 22:04
hale bak valinin mulki amir ama siyasetin icinde..bilal Erdoğan kim ? yazık ulke ne halde!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz