MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeybekci'den Soyer'e 'uykulu' salvo: Bu söz itiraftır!
Politika
11 Şubat 2019 Pazartesi 13:06

Zeybekci'den Soyer'e 'uykulu' salvo: Bu söz itiraftır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP adayı Tunç Soyer’in “İzmir uyuyan bir güzel. Öperek uyandıracağız, silkeleyeceğiz” sözlerini, “20 yıldır buradasınız. Kim uyuttu İzmir’i? Bu söz İzmir’i uyuttuklarının itirafıdır” dedi.

Sivas Güneykayalılar Derneği’nin Karabağlar’daki organizasyonuna katılan Nihat Zeybekci, CHP adayının sözlerinin İzmirliler tarafından iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. İzmir’de yıllardır CHP’li belediye başkanlarının görevde olduğunu hatırlatan Zeybekci, “İzmir’i biz mi uyuttuk” sorusunu yöneltti.

HDP Eş Genel Başkanı’nın, yaklaşık 1.5 ay önce "İzmir'de kendilerinin istedikleri, kabul edecekleri, üzerinde uzlaşacakları bir aday çıkarılacağı" dediğine dikkat çeken Zeybekci, CHP adayının açıklanmasının ertesi günü ise aynı partinin yöneticisinin "seçimlerde İzmir için aday çıkarmayıp CHP adayına destek vereceklerini" ilan ettiğini vurguladı.

CHP İzmir adayının da Diyarbakır Sur’daki duruma ilişkin, terör örgütünü, eylemlerini hiç kınamayan HDP’lilerin yanında yer alarak, Sur’a gidemediği için üzüntüsünü aktardığını, devleti kastederek "karşınızdakileri kınıyorum" dediğini hatırlatan Zeybekci şöyle devam etti:

"Benim adaylığım 27 Kasım’da açıklandı. Aziz Kocaoğlu adaylığıma ilişkin ‘iyi bir devlet adamıdır, doğru, dürüst biridir, hayırlı olsun’ yorumunda bulundu. Yenilenmek lazım diyerek belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı. Bana karşı aday olma gereğini duymadı. Siyaseten ayrı partilerdeyiz bir mahsur görmedi. Kocaoğlu, CHP İzmir adayının belirlenmesi öncesi adaylığını tekrar koydu. Belediye başkanı olmak için değil, birine karşı İzmir’i teslim etmenin riskli olduğunu gördüğünden adaylığını koydu.”

ADAYLIĞI BIRAKIRIM
“Hükümet bize az destek veriyor” gibi bahane ortaya konulmasına tepki gösteren Zeybekçi konuya ilişkin şunları söyledi:

“Allah şahit; Türkiye’de tüm belediyelere kişi başına bütçe gelirlerinden pay verilir ve bu şehrin kurumlarından gelen gelirleriyle ilintilendirilir. İzmir’e bütçeden gelen kişi başına gelir, Türkiye’de Kocaeli’den sonra ikinci sırada. İstanbul ve Ankara, İzmir’in çok altında. Komşu iller Aydın’a, Denizli’ye gönderilen İzmir’e gönderilenin yarısından az, yüzde 40 seviyesinde. İddiamda yanlış varsa çıksınlar söylesinler, huzurunuzda söylüyorum anında adaylığı bırakırım.”

KARNEDE GEÇER NOT YOK
Ege Muşlu İşadamları ve Girişimciler Derneği’nin Karabağlar’da düzenlediği toplantıya da katılan Nihat Zeybekci, Türk Bayrakları ve “İzmir’in Efe’si Nihat Zeybekci” sloganlarıyla karşılandı.

Zeybekci, konuşmasında, herkesin aklının bulunduğunu, oyunu nereye vereceği gibi bir şey söyleyerek insanlara kimsenin saygısızlık yapmaması gerektiğini ifade etti. İzmir’de yaşayanların kente sahip çıkmalarını ve oylarını İzmir için kullanmaları gerektiğini söyleyen Zeybekci, “Sivil toplum kuruluşları, dernek, kanaat önderleri, aile büyükleri şehrin, aklın, vicdanın, çocuklarının geleceğinin tarafı olmak zorunda. Hep aynı şeyi yapalım farklı sonuç çıksın beklentisi olur mu? 20 yıldır aynı şeyi yapıyoruz aynı sonuç çıkıyor. Önünde örnek var, sonuçlar ortada. Dönem sonu gelmiş karnede bir geçer not yok” diye konuştu.

KARABAĞLAR’A BAKSINLAR
Nihat Zeybekci, gönlünde bir İzmir sevdasıyla yola çıktığını, bu sevdayı anlamak isteyenlerin Karabağlar’ın arka sokaklarını görmesi gerektiğini belirtti. Şehrin arka sokaklarında geceleri dolaştığını aktaran Zeybekci, şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın okuldan sonra gidebilecekleri yer ve imkanlara bakıyorum. Kadınlarımızın, gençlerimizin, insanlarımızın gidebileceği yerlere bakıyorum. Trafiğe bakıyorum, hava kirliliğine bakıyorum. Rahat nefes alabilmek için ya İnciraltı’na, ya Kordon’a gidiyor buradaki insanlar. O da fırsat buldukça. Yazık değil mi Karabağlar’a 500 bin insan yaşıyor ilçede. Buradaki kardeşim keyfinden gelip de buraya yapı yapmadı ki. Aş için, iş için yurdundan koptu, çocuklarının geleceği hedefiyle geldi, başını sokabilecek bir yer için buraya geldi. Onlar da otoparkları, spor salonları, yeşil alanları, yolları olan bir yerde oturmayı isterdi. Biz hayata dokunan projeler geliştireceğiz, bütün İzmirli kardeşlerimizin İzmir’de daha kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışacağız. Çocuklarımızın spor yapabilmesi için 25 bin nüfusa denk gelecek bir alana spor salonu bulunan gençlik merkezleri, 50 bin nüfusa denk gelecek bir alana yüzme havuzu yapacağız. Bunu 2 ya da 2.5 yılda bitireceğiz, çünkü aciliyeti var.“

 AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan da belediyenin Karabağlar’a hiçbir yatırımının olmadığını belirtti.

SANDIK GÖREVLİLERİYLE BULUŞTU 
Karabağlar’da AK Partili sandık müşahitleriyle de bir araya gelen Nihat Zeybekci, “kul hakkı” gözeterek görevlerinde hassasiyet göstermelerini istedi. Zeybekci, “Yavrusunun başında bekler gibi sandığın başında bekleyeceğiz. İzmir’i İzmirliler kurtaracak, biz hizmetkar olacağız. İzmir, İzmirli hak ettiği hizmeti mutlaka alacaktır” diye konuştu.

Zeybekcinin programlarına, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, AK Parti ve MHP İlçe teşkilatı yöneticileri katıldı.

Zeybekci, ayrıca 2017’de Fırat Kalkanı harekatında El-bab’da şehit düşen Astsubay Üstçavuş Yahya Elifoğlu’nun Karabağlar Elensari Camisi’ndeki mevlidine de katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 12 Şubat 2019 Salı 21:01
Bir İzmirli olarak eğer;İZMİRİ ANALARININ DİZİNDEN TAHRİK OLANLARA ,ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİNİ KORUYANLARA,KENDİ HIRSIZLARININ İYİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLERE TESLİM EDERSEK YUH OLSUN BİZE...
 Poyraz
 11 Şubat 2019 Pazartesi 23:59
Merkez Ankara'da havaalanına toplu ulaşım aracı ile gitmek öğrenci 11 lira. Izmir'de havaalanına toplu ulaşım ile aynı mesafe öğrenci olarak gitmek 3 lira aktarmalı 1.85 lira. Izmir 'den önce Ankara uyanacak dikkat et.
 Gürkan a cevap
 11 Şubat 2019 Pazartesi 23:34
Gel Gaziemir Sarnıç''a gör halimizi yolları pazaryeri ni hangi sorunu anlatayım sana? sen ne sallıyorsun. Klavye trollüğü yapmak kolay. Ben Gaziemir merkezde oturan vatandaş ile aynı vergileri ödüyorsam banada eşit hizmet vermek zorunda. Sarnıçtaki yolları da Tayyip mı yapacak? Oy da verdik bu partiye. Allah belamızı veriyor işte. Bizde Atatürkçüyüz CHP''liyim ama yobaz değilim. Artık partiye değil adaya vereceğim oyumu. Ne de olsa yerel seçim...
 kuklalar
 11 Şubat 2019 Pazartesi 21:14
Devir o devir, talimatla bıyık bırakan, gel deyince gelip, bırak deyince bırakan kuklalar ve onlar için çalışan soytarılar var! Ve bu kuklalarla soytarıları aklını kullanan, araştıran, sorup, öğrenen, gerçekleri arayan insanları ezmeye kalkıyor ya, işte buna şaşırıyorum! Yahu burası İzmir, boyun eğmeyenlerin, Atatürke laf ettirmeyenlerin, çağdaş, laik yaşamı seçenlerin şehri! Kimsiniz ki siz de bu şehrin insanlarını kandırabileceğinizi sanıyorsunuz? Adama sorarlar bakanken neden kurları ikiye katladın diye?
 yaziktir
 11 Şubat 2019 Pazartesi 20:35
3 subattan beri Bucak Burdurda kanalizasyon icme suyuna karisti binlerce insan zehirlendi belediye ak partili oldugu icin sesiniz cikmiyor yoksa davul calardiniz
 Karabaglar
 11 Şubat 2019 Pazartesi 20:23
Karabaglar ve Bayrakli icin konusmadan once hic kimseyi dinlemeden cizen Aydin Sengule sor ilce sinirlari yuzunden Ak parti secmeni oy vermedini bilen Hamza Daga sor
 gürkan
 11 Şubat 2019 Pazartesi 20:17
adını dahi yazmayıp millete trol diyen, AKP'ye tek laf söylemeyen görevliye göre İzmir'de "her yer" çamur, çukurmuş :) Sanırsın çamurda yaşıyoruz.
 Merkez
 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:11
Çatlayın troller Soyer olmasın diye aday olan Kocaoğlu değil mi çok sevdiğiniz Kocaoğlu bile Soyer in bu işi yapamayacağını biliyor sizin gibi trollere savunmak kalıyor ZEYBEKCİ ne diyor ispatlayın adaylıktan cekileyim ama işiniz gücünüz iftira İzmir''li artık uyandı sizin uyandırmanıza gerek yok her taraf çukur çamur.
 ERKAN
 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:03
İzmirlinin gözüne perde inmiş vaziyette, boşa uğraşmaya gerek yok.Ne haliniz varsa görün deyip bırakmak lazım.
 Bülent ışık
 11 Şubat 2019 Pazartesi 16:34
Sürekli 20 sene geriye gidiyor.1994 -1999 arası DYP olduğu için oraya gitmiyor. Halbuki şimdi örnek aldıkları Tanzim satış mağazalarını açan belediye başkanı CHP li İhsan Alyanak özelleştiren ise DYP li belediye başkanı Burhan Özfatura.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz