MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeytin Dalı Harekatı: Sınırdan temizlendiler!
Güncel
20 Şubat 2018 Salı 16:39

Zeytin Dalı Harekatı: Sınırdan temizlendiler!

TSK ve ÖSO, Afrin'in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti.

Bülbül’ün batısındaki Hayyam ve doğusundaki Zeytinak köylerinin PKK’dan temizlendiği bildirildi. Aynı bölgedeki Çarkanlı, Arpaviran, Surain köylerinin de alınmasıyla birlikte kuzey cephesi birleştirildi. Artık Bülbül-Cerablus hattının Türkiye sınırında terörist unsurların kontrol ettiği önemli bir bölge kalmadı. Fırat Nehri'nden Şenkil'e kadar olan bölge, TSK ve ÖSO'nun kontrolünde.

Suriye’nin Afrin kırsalındaki PKK/PYD terör örgütünün kontrolündeki Atme ile Kefercenni köyleri Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından çembere alınmaya başlandı. 

ÖZEL BİRLİKLERDEN BİN KİŞİLİK SEVKİYAT
Gaziantep'in İslahiye ilçesine komando ve piyadelerin de yer aldığı yaklaşık bin kişilik askeri personel sevkiyatı yapıldı. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla havalimanına getirilen birlikler, otobüslerle Suriye sınırındaki askeri üsse getirildi.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ve zeytin dalları ile karşılanan otobüslerdeki askerlerin, ihtiyaca göre Afrin'e ve sınır hattına görevlendirileceği öğrenildi.(Milliyet)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz