MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den 'körfez' mesajı: Temizleyip Konak'tan Karşıyaka'ya yüzeceğim!
Yerel Yönetimler
7 Eylül 2020 Pazartesi 11:12

Başkan Soyer'den 'körfez' mesajı: Temizleyip Konak'tan Karşıyaka'ya yüzeceğim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Körfez’in temizliği için önemli adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. Soyer, “Görev sürem içinde Körfez’i tamamen yüzülebilir hale getireceğim. Hayalim Konak’tan Karşıyaka’ya bizzat yüzmek” dedi. Soyer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na da dip taraması çalışması için, “Şu anda çalışmalar durdu. Büyükşehir olarak bütçe desteği vermeye hazırız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  uzun süredir tüm belediye birimlerinin mücadele ettiği kentteki “koku” sorunu ve Körfez’in temizliği konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, yüzülebilir Körfez hayalini görev süresi içinde gerçekleştireceğinin sözünü verdi.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Benim Körfez’de yüzmek gibi bir hayalim var. Bunu da görev süresi içinde gerçekleştireceğim.  İyi bir koşucu olmanın yanında iyi bir yüzücüyüm. Sportif faaliyetlere ilgim var. Deniz’de günde 12 bin kulaç atıyorum. Eğer bu kadar yüksek tempoda yüzmezsem kendimi yüzmüş ve spor yapmış saymıyorum. İzmir’de Körfez’de temizlik konusunda çalışmalarımız sürüyor. Körfez temizlendiğinde ki ona biraz daha zaman var Konak’tan Karşıyaka’ya bizzat yüzerek gideceğim. En büyük hayallerimden birisi de karşıdan karşıya geçmek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı körfezde tarama protokolü ve TCDD’nin limana yönelik çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer yeni bir teklif ve öneri sundu. Başkan Soyer, “Körfez’de iki adet kanal bulunuyor. Birisi limana yaklaşma için büyük gemilerin gelmesine olanak tanıyan bir kanal, ikincisi ise sirkülasyon kanalıdır. Biz, sirkülasyon kanalının gerekli olduğunu inanmıyoruz. Bu kanalı açmaya gerek yok. Çünkü Körfez’in doğal akıntısı ve dip dalgaları temizliği yapıyor. Biz kirletmediğimiz zaman Körfez kendiliğinden temizleniyor. Bunu kendim uydurmuyorum. Bilimsel verilerden ve raporlardan aldığım bilgileri paylaşıyorum. Yapılacak diğer kanal ile ilgili TCDD’nin bir çalışması olmadı. Bakanlık bunu yapabilir fakat çalışmaları durdurdu. Biz buradan öneride bulunuyoruz. Eğer bir bütçe ve mali ihtiyaç varsa Büyükşehir olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu maliyete ortak oluruz. Önemli olan rakamı ya da miktarı değildir. Önemli olan işbirliği teklifidir” diye konuştu.

Başkan Soyer, İzmir Körfez’ine akan derelerin temizliğine önem verdiklerini söylerken atıkların denizle birleşme noktalarında yoğun çalışma yaptıklarını ifade etti. Soyer, “Bizim İzmir olarak en büyük handikapımız yağmur suyu kanalları ile katı atık yani kanalizasyon kanallarının birleşik olmasıdır. Aşırı yağışlarda taşmalar oluyor. Biz ayrıştırma konusunda önemli çalışmalar yaptık. İhalesi yaptığımız bölgelerde ekipler ilerliyor. Bu dönem içinde 174 kilometrelik bir ayrıştırma yapacağız. Elbette işimiz ve yapmamız gerekenler çok ama tüm sorun bu birleşmeden kaynaklanıyor” dedi. Soyer, koku sorununun çözümü için İZSU ve belediye ekiplerinin yoğun çalışma içinde olduğunu söylerken altyapıda önemli düzenlemeler yapacaklarını da vurguladı.

ORTADA BİR ŞEY YOK Kİ
Soyer, Körfez Tüp Geçiş Projesi’nin bir ayağının geleceği İnciraltı Bölgesi’nin planlanması ve son günlerde kendisine yapılan “plana dava açma” çağrısına da yanıt verdi. Soyer, “İstemezükçü yaftasını yemek çok kötü bir durum. Biz sırf bize ‘engelliyorlar, karşılar’ denilmemesi için Çeşme Projesi’ne destek olduk. O konuyla ilgili tüm paydaşlarla bir araya geldik. Davet edilen yerlere gittik. Çeşme’de bile ortada plan yok. Ne yapılacağı, nasıl olacağı belli değil. Hazine arazileri üzerinden geliştirilen bir proje var. Biz belediye olarak bu projeye karşı olmadığımızı vurguladık. İnciraltı konusunda da ‘bize dava açmayın’ diyorlar. Ortada bir şey yok ki! Planı da görmedik, ne yapıldığını da ayrıca bilmiyoruz. Kimse bizden bir öneri istemedi. Resmi olarak ‘şunu yapıyoruz, gelin görün’ denilmedi. Ortaya çıkınca tümüyle değerlendireceğiz. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapısının çekinceleri, istekleri zaten karşılıklı iletilmiş. Yeni durumu görmediğimiz ve bilmediğimiz için bir şey diyemiyorum” dedi. Başkan Soyer, bölgenin tarım vasfı üzerinden geçmiş yıllarda Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davalar olduğunu, tüm kurum ve kuruluşların yeni planlamada çekincelerinin giderilmesi gerektiğini de söyledi.

BÖLÜNMENİN TARAFI OLMAM!
Başkan Soyer, son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarına da yansıyan gerilim ve iktidar-muhalefet çatışmasına da değindi. Soyer, “Bölünmenin bir tarafı kesinlikle olmayacağım” derken, “Buradan gidilebilecek bir yer yok. Çatışma ve gerilim kimseye fayda sağlamaz. O yüzden kürsülerden ateşli konuşmalar yapmayacağım. Sert sözler kullanmayacağım. Buradan uzlaşı çıkmaz. Aksi halde birbirimizi keseriz.  Bunu büyüten, körükleyen ne varsa bu bir tuzaktır. Makam olarak en çok engelleyebilecek kişiyim. Bütün enerjimi, gücümü bu konuda kullanacağım.  Bu tuzağa düşmemek için yoğun gayret gösteriyorum. Ve böyle yürüteceğim.  Kendi çocuklarımdan niye siyasete uzak durduklarını çok iyi biliyorum. Siyaset dünyanın en güzel işidir. Çünkü Dünya’yı değiştirme sanatıdır.  Hayatı değiştirme, iyileştirme işidir. Bugün geldiği noktaya bakın! Seviyesiz, kirli, alçak ve sığ… Nasıl değişecek? Dili, düşüncesi, genç insanların siyasete girmesiyle değişecek.  Şimdi herkes siyasetten nefret ediyor” diye konuştu.

BU DEMOKRASİ DEĞİL
Büyükşehir meclis toplantısında AK Partililere yönelik söylediği ve kamuoyuna yansıyan, “Sizi dışarı atarım” sözlerine de değinen Başkan Soyer, “Çok iyi biliyorlar ki meclisin çalışma içtüzüğüne göre hiçbirisine söz vermeyebilirim.  Bu hakkım var. İstediğimi istediğim zaman sustururum. İstediğime de söz veririm ya da vermem.  Onlar bunu biliyor. Biz buna rağmen üç dakika olan konuşma süresini arttırdık. Onu da beş dakikaya ben çıkarttım. Orada, ‘üç dakika yetmez’ dedim. Ondan sonra sen de çıkıp ‘beş dakika benim sözümü kesemezsin, ona itiraz ediyorum, bunu kabul etmiyorum’ diyorsun.  Yok böyle bir şey. Bu demokrasi değil ki” dedi.

İZMİRLİLER YANIMDA
Başkan Soyer, zaman zaman muhalefet tarafından ağır eleştirilere maruz kalması ve sonrasında ortaya çıkan “siyasi yalnızlık” konusuna da değindi. Soyer, “ Ben, İzmirli hemşehrilerimin oylarıyla seçilmiş bir kişiyim. Gittiğim her yerde bana inanılmaz sevgi ve saygı gösteriyorlar. İzmirlilerin gücü benim arkamda. Ben bunu hissediyor ve görüyorum. Her yerde muhteşem bir destek var. Gerçekten hizmet etmekten büyük keyif alıyorum. Evet zaman zaman saldırılar ağırlaşıyor. Şahsıma yönelik kötü ithamlarda bulunuyorlar ama ben bunlarla mücadele ediyorum. Milletvekillerinden, il başkanından ya da parti yöneticilerinden özel olarak ‘bana destek verin, beni savunun’ talebinde bulunamam. Ben belediye başkanı olarak zaten yerel yöneticilik yapıyorum. Özel bir beklentim, isteğim yok. İzmirlerin desteği, sevgisi bana fazlasıyla yetiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 10.köy muhtarı
 8 Eylül 2020 Salı 13:56
Tunç başkan sen bizim köye gel burası tam istediğin gibi herkes özgür ata binersin ava çıkarsın bizim köydeki göle girersin balık avlarsın v.s. v.s
 Sade vatandaş
 8 Eylül 2020 Salı 09:52
İzmirin böyle şovmene değil çalışacak başkana ihtiyacı vardı çok yazık oldu Aziz başkan haklıymış,şehir leş gibi kokuyor belediye kaynağını bulamıyor kokunun,şehir pislik içinde,altgeçit,üstgeçit yapılması gereken bir sürü yer varken adam deniz,bisiklet tarlalarda hasat,şenlikler gibi işlerle gün geçiriyor gerçekten şaka gibi elle tutulur hiç bir şey yok,buca metrosu hala bekliyor lafa gelince para var kredi notu var herşey var ama icraat yok...
 Arka Sıraların sesi....
 8 Eylül 2020 Salı 00:16
Sayın başkan,sizden iyi bu bölgeyi bilen olamaz ...hakkeniyetli davranarak,halkın yanında olunuz.. lütfen empati yapınız,ailelerin hikayelerine tanık olunuz ...gerisi zaten gelicektir...artık bu elması parlatalım lütfen.....
 Baba Muhalefet
 7 Eylül 2020 Pazartesi 22:30
Bay Tunç, bundan sonraki projelerini bld bşk emeklisi bir zatmış gibi yapmaya başlarsan çok isabetli olur. Çünkü, İzmir'in gelmiş geçmiş en başarısız bld bşk olarak ilk seçimde İNŞALLAH yolcusun.
 Senay
 7 Eylül 2020 Pazartesi 22:20
Ah bir de insanlara kulak verseniz. Konuşulacak o kadar çok şey var ki,sehircilikten, yapılan evlerden memnun musunuz?gecekonduların meymenetsiz apartmanlara dönüşmesinden,trafikten,kentsel dönüşüm evlerde mutlaka graj mecburiyeti var denirken eskisi gibi dükkân olmasindan,yapılışı daha bir sene olmuş kaldırımların halinden, ben seçmen olarak izmir de yaşayan olarak hiç memnun değilim İZMİR şehir değil büyük kasaba oldu yazık.
 Tunç Gönültaş
 7 Eylül 2020 Pazartesi 17:30
Bırakalım siyasi cekismeleri.artık inciraltı planları izmir e deger katsın.turizm olsun ,istihdam olsun
 Hamit
 7 Eylül 2020 Pazartesi 17:00
Tunç Başkan Büyükşehir Belediye Başkanlığı size maalesef FAZLA geldi. Seferihisar da devam etmeliymişsiniz? Yazık oldu İzmirimize.
 Sadık bolel
 7 Eylül 2020 Pazartesi 16:15
Sayın Ege''de Sonsöz değerli gazeteci arkadaşlarım lütfen sayın soyeri yayına çıkarın inciralti için gerçek açıklama yapsın yuvarlak konuşmasın bende İnciraltı dan yanayım demesini istiyoruz
 Hüsniye
 7 Eylül 2020 Pazartesi 15:32
Inciralti sorunu çözülsün artik.Lutfen başkanlarımız bu İzmire yakışmayan plansız durumdan kurtarın. Elinizden gelen varsa yapın artık. Halkın dayanacak gücü kalmadı 5 _6 nesildir belirsizlik usandırdı. Topu birbirinize atmayın tüm yetkililer.Izmire yakışır planlı imar istiyoruz.
 SALİM Nalcı
 7 Eylül 2020 Pazartesi 15:28
Melahat teyze adlı yorumcu; Allah seni İnciraltı toprak sahibi yapsın İNŞALLAH..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz