MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
11 tane Beto lazım!
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
20 Ağustos 2017 Pazar

11 tane Beto lazım!

Türkiye Futbol Ligi’nde bu hafta futbolun dışındaki tek gündem yaşanan gözaltılardı.

Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarına hafta içinde yapılan ‘utanç’ operasyonları, Türkiye’deki tüm tribünlerin, tüm taraftar gruplarının gündemindeydi. Yaşanan olaylar maçlarda gündem edildi, protestolar düzenlendi. Tribünler, hep bir ağızdan ‘terörist değiliz, taraftarız biz’ diyerek büyük bir dayanışma örneği göstermiş oldular. 

Ve yaşananların ardından Türkiye’nin gözü yine Göztepe maçındaydı.

Göztepe’nin geçen hafta Fenerbahçe karşısında oynadığı etkili ve göze hoş gelen oyunun ardından Kayserispor maçında göstereceği performans ve hafta içinde yaşanan olumsuz gelişmelerin futbolculara etkisinin ne ölçüde olacağı merak konusuydu.

Deplasmandan alınacak puan ya da puanlar, Göztepe camiasında bozulan moralleri bir nebze olsun yerine getirecekti.

**

İLK YARIDA SCARİONE BUHAR OLDU!
Transfer döneminde Göz-Göz’ün en önemli rakiplerinden biri olan ve dünyanın tanınmış forvetlerinden Gyan’ı Göztepe’nin elinden alan Kayserispor’un geçen hafta Galatasaray karşısında hezimete uğraması maç öncesi önemli bir handikaptı. Kadrosu oldukça nitelikli oyunculardan kurulu olan Kayserispor’un yaşanan farklı yenilginin acısını çıkartmak isteyeceği de çok açıktı.

Ve tahmin ettiğimiz gibi oldu. Kayserispor, özellikle ilk yarıda ön tarafta uyguladığı prese Göztepe’nin defansı karşılık vermekte zorlandı. Kayserispor’un ileri uçları Göztepe defansını sürekli hataya zorladı ve tartışmalı bir penaltı ile öne geçti.

Göztepe ise karşılık verebilecek bir oyun sergileyemedi. Sürekli topun peşinden koştu ve 3. bölgeden çıkamadı. Takımın liderliğini yapacak, oyunu şekillendirecek olan Scarione’nin ismi spiker tarafından üç-dört defa ya telaffuz edildi ya da edilmedi. Hücuma doğru dürüst katkı veremedi.

İlk yarıda duran top organizasyonlarından bulunan bir pozisyonun dışında Göztepe kaleye dahi yaklaşamadı.

İkinci yarıda ise Adis Jahovic’in sola, Halil’in ise sağ kanada geçmesi ile Göztepe kıpırdadı. Kayserispor'un ilk yarıda gösterdiği bunaltıcı performansından ise 50. dakikadan itibaren eser kalmadı. 54. Dakikada Andre Castro golü bulabilse belki bambaşka bir skor ile karşılaşmak mümkün olacaktı.

KRİTİK 3 NOKTA
Göztepe’nin 3 puanı bıraktığı maçta öne çıkan 3 nokta vardı.

İlki kaleci Beto’nun inanılmaz performası. Beto, ilk penaltıda topu çıkarırken dönen topa karşılık veremedi ancak maç boyunca inanılmaz bir gayret gösterdi. İkinci yarıda bu kez penaltıyı çıkararak kalede büyük güven verdi. Ancak Beto’nun gösterdiği performansa arkadaşları reaksiyon gösteremedi.

İkincisi, takımın en etkili isimlerinden olan Halil’in oyundan alınması. Alınmadan önce Göztepe adına maçın en önemli pozisyonunun yaratıcısı olan Halil’in oyundan çıkarılması teknik direktör Tamer Tuna’nın hanesine eksi olarak yazıldı. Muhammed Enes ise gayretli olsa da Halil kadar etkili olamadı.

Üçüncüsü, Adis Jahovic’ten sağ açık olamayacağı gerçeği. Merkez santrafor özelliği olan ve geçtiğimiz yıl 21 gole imza atan Jahovic ya Ghilas’ın yanında ikinci forvet olarak oynamalı ya da yedek oturtulmalı. Çünkü kanatlardan baskı yenildikçe özellikle sağ ve sol beklerin ileri çıkması inanılmaz derecede zor. Göztepe’nin şu an en zayıf halkası bu. Ve Kayserispor, ilk yarıda bu sorunu en iyi biçimde değerlendirmeye çalıştı.

**

9 oyuncunun yan yana ikinci kez oynadığını düşünürsek Göztepe’nin ileriki haftalarda daha iyi noktalara gelebileceğine dair emareler fazlasıyla mevcut. Ancak iyi takım olabilmenin tek yolu, takımda 11 tane Beto’nun olmasından geçer.

Büyük sıkıntılarla boğuşan Göztepe camiasına 3 puan ile belki güzel bir hediye verilecekti ama olmadı. Darısı önümüzdeki hafta oynanacak Trabzonspor maçına…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz