MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
24 Haziran’ı diğerlerinden ayıran…
Ümit YALDIZ
YAZARLAR
6 Haziran 2018 Çarşamba

24 Haziran’ı diğerlerinden ayıran…

Bir yanda her geçen gün hızını arttıran değişim rüzgârı öte yanda buna direnen 16 yıllık siyasi iktidar… 24 Haziran’ı kısaca özetlersek manzara bu.
Sahada, medyada, sosyal medyada yükselen değer Muharrem İnce…
Erdoğan ne dese olmuyor.
Garip dedi olmadı.
Çırak dedi olmadı.
Komik dedi olmadı.

Bay Muharrem, Muharrem Efendi gibi küçümseyici ifadeler hem bu ülkenin cumhurbaşkanlığını yapan birine yakışmıyor hem de rakibi İnce’nin yelkenini şişiriyor. Açık oturumlarda nakavt olan meşhur yandaşları da unutmayalım. Dahası İnce’nin yakaladığı rüzgârda onların payını…
Apolet tartışması da aynı şekilde… Asker kışlada gerektir… Cephede gerektir. Bir partinin amblemi, sloganı altında bir partinin adayını, rakibine salvo yaparken alkışlayan asker, apoletini tartışmaya kendisi açmıştır zaten.  Ona artık apoletten, rütbeden çok rozet yakışır.
Aynı durum CHP toplantısında yaşansa da değişmez.
Sen Türk Ordusu’nun generalisin.  AK Parti ya da CHP ordusunun değil…
Diyeceksiniz ki Erdoğan’ın olası rakibi Abdullah Gül’e mesaj vermek için askeri helikopterle evinin bahçesine inen bir Genelkurmay Başkanı’nın olduğu ülkede Korgeneral’in alkış tutmasının lafı mı olur?  Siz de haklısınız! İmam yellenirse durumu yani…
Yeni sisteme henüz adapte olamayanlardanım. Tüm cumhuru yani hepimizi temsil etmesi gereken bir makamın sadece bir ya da iki partiyi, cumhurun yarısını temsil etmesine alışamadım/alışamadık henüz. Umarım alışamayız da…
Bugün nasılsa cumhurbaşkanı bizden, bizim partimizden diye bu durumdan açık ya da gizli keyif alanlar yarın CHP’nin ya da başka partinin cumhurbaşkanı karşısında ötekileştirilmiş, dışlanmış hissetmeyecekler mi kendilerini? Bu soruyu iç dünyalarında samimiyetle yanıtlasınlar...
Siyasi empati yapsınlar yani! Çünkü kaçınılmaz olan budur. 24 Haziran’da değilse başka bir Haziran’da… Mutlak iktidar diye bir şey yoktur.
*
16 yıl boyunca bu millet AK Parti’ye her şeyi verdi. Kapatma davasında verdi, e-muhtırada verdi, darbe girişiminde verdi. Yüzlerce yasada binlerce değişiklik yapmasına, devleti en güçlü şekilde yönetmesine imkân sağladı. 7 Haziran’daki 6 aylık uyarıyı saymazsak 15,5 yıl boyunca bu ülkeyi tek başına yönetmesini mümkün kıldı.
Getirdiği tüm referandum paketlerini öyle ya da böyle kabul etti. Devleti A’dan Z’ye teslim etti.
Sonuç: 2014’te 2 lira olan dolar neredeyse 5 lira… 3 lira olan mazot 6 lira… 50 lira olan tüp 100 lira…  Daha geçen yıl 12 lira olan çimento 20 lira…
Demek ki bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor.
Metal yorgunluğu falan… Demek ki değişimi konuşmanın vaktidir. Millet 16 yılın hesabını elbet soracaktır.
Yapılan/verilen hesaba inanırsa yine ‘devam’ diyebilir. Yahut son birkaç seçimde olduğu gibi ‘daha iyisini, makulünü’ göremezse… Ama bu ülkeye artık ‘kötünün iyisinden fazlası’ lazımdır.

Seçmen neyi arıyor? Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor? Yeni cumhurbaşkanından neler bekliyor? Mevcut adaylar hakkında ne düşünüyor? Tüm bu soruların yanıtlarını biliyoruz.
Bana göre herkes bir parça biliyor.
Seçmen neyi aradığını tam olarak bilemese de neyi/kimi istemediğini çok iyi biliyor.
Efendim HDP kilit partiymiş de Kürt kökenli oylar sonucu belirleyecekmiş falan…
Geçiniz!
Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i… Aynı gemideyiz ve gemi ciddi şekilde su almışken, batıyorken kimsenin keman çalma lüksü yoktur, olmamalıdır. Olmadığını araştırmalarda da görüyoruz.
Adalet sadece Kürt’e mi lazım?
Ekonomi sadece Laz’ın meselesi mi?
Eğitim Boşnak’ın, Çerkez’in sorunu mu?
Sanmıyorum.
Aynı geminin yolcuları olarak derdimiz de ortak dermanımız da… Derdimize kim derman olursa geminin kaptan köşküne o geçecektir. 24 Haziran’ı son 16 yılın diğer seçimlerden ayıran en önemli şey nedir? Muhalefet cephesindeki kazanma arzusu, inancıdır derim. 16 Nisan’a göre iki kat artan özgüvenidir derim. Ve de Erdoğan’ın uykularını kaçıran da budur derim.
Şimdilik nokta.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 10 Haziran 2018 Pazar 16:11
Valla Türkiye haberlerinden ne kadar bi haber olduğun belli Gürkan. Yazdığın saatten 1 saat 18 dakika sonra mitingimiz başlamıştı. Bu kadar bilgi eksiğiyle hangi konuda fikir yürütmeye devam edeceksin gerçekten merak ediyorum.
 Gürkan
 10 Haziran 2018 Pazar 12:52
Yüzde 1 bile oyu olmayan Perinçekçi Lombak bırak bu işleri ! Sahi Perinçek miting niye yapmıyor ? Aday değil mi ?
 REİS
 9 Haziran 2018 Cumartesi 20:22
bu millet seni seviyor ve seninle UZUN ADAM..DEVAM.
 Lombak
 9 Haziran 2018 Cumartesi 12:26
Ama şu an da kanunlar bir siyasi parti liderinin aynı zamanda başkomutan olduğunu söylüyor. Bu sayın muharrem "ben devlet başkanı seçilirsem yine cumhurbaşkanını kanunlarla tarafsız hale getireceğim" diyebilir. Sonra da "hadi o zaman siyasi parti liderini alkışla da göreyim" diyebilirdi. Mevcut durumda komutanın işlediği bir suç yok. Dolasıyla apoletinin de tehlike altında olduğunu düşünmüyorum. Kanunların da geriye işlemezlik prensibi duruyor. Muharrem İnceyi kampanyasında başarılı bulmuyorum. Konuları iyi kavrayıp lehine çevirecek manevra inceliğine sahip değil.
 Merkez
 8 Haziran 2018 Cuma 11:42
Merak etme Ümit kaptan köşkünde ERDOĞAN var ve onunla devam yine yenileceksiniz merak etme yıkım ekibine bu millet izin vermiyecektir bunu sizde çok iyi biliyorsunuz acaba Nasreddin hoca misali..
 FAİZ LOBİSİ
 7 Haziran 2018 Perşembe 17:12
Kimdir nedir tanımam bilmem.İngiltere'ye seyahate gidildi döviz artmasın diye faiz yükseltildi, hoş döviz düşmedi ama biz bir anda dünyada en çok faiz veren Arjantin'in arkasından ikinci sıraya yerleştik.Merkez bankası bugün yine faiz arttırmış herhalde Arjantin'i geçmişizdir veya ensesindeyizdir.Kimdir bu faiz lobisi? Seçimden sonra akaryakıt ve döviz fiyatını tahmin edebilen var mı? Yazıktır bu millete
 Dini bayramlar
 6 Haziran 2018 Çarşamba 22:10
Rahmetlilerin [Demirel,Ecevit,Erbakan,Turkes,Ozal] yaptirdiklari koprulerden bayramlarda ucretsiz, dirilerin [Erdogan] yaptirdigi koprulerden parayla geciyoruz.Aradaki farki anla Turkiyem
 bedelli askerlik
 6 Haziran 2018 Çarşamba 20:24
Gecen hafta gundemimizde bedelli askerlik yok denildi ama hafta tekrar gundeme geldi pes artik
 Gerçekler mi işte gerçekler
 6 Haziran 2018 Çarşamba 17:42
Ne istediler de vermedik? Hoca efendi ne zaman bitecek bu hasret? Stadyumlarda binlerin karşısında ağlayanlar methiye düzenler.Haburda ki rezalet, Dolmabahçedeki rezil açıklamalar, Diyarbakır'da açılım rezaleti,hep kandırıldık milletimiz bizi affetsin, akaryakıtta ki ötv seçime kadar hazineden karşılanıyor seçimden sonra akaryakıt fiyatlarını bilen var mı? Döviz İngiltere'ye gidildi 3 puan faiz arttırıldı döviz düşmedi.Şu an dünyada Arjantin'den sonra en fazla faiz bizim ülkemizde, bir 3 puan daha artarsa dünya lideriyiz.Tarım ve hayvancılık bitti, çünkü ithalat ve inşaat eşittir rant.Hdp'liler Ak Partiye oy verince kürt kardeşlerim Chp'ye verince bölücü ayıptır beyler.İstatistik rakamlarının hiç biri gerçeği yansıtmıyor.Talimatla değil kanunlarla yönetilen ülke istiyorum.16 yıldır destek verdiğim partiye bu nedenlerden dolayı artık oy vermiyeceğim.İnsanların bildiği gerçekleri yazdım.
 Günün manşeti
 6 Haziran 2018 Çarşamba 17:29
Seçimin kaderini bugüne kadar DAVA diye Ak Partiye oy vermiş ancak: hayat pahalılığı ve ekonomik rakamların gerçeği yansıtmaması, döviz ve akaryakıt fiyatlarının seçime kadar nasıl bastırıldığını herkes biliyor.Ak Partiye artık oy vermeyecek seçmen seçimin kaderini belirleyecektir onlarında yeni rotası İyi ve Saadet Partisi.İnsanlar hayat pahalılığı altında ezilirken ödediği vergiden çoluk çocuğunun olmayan rızkından ödediği verginin nasıl lüks ve şatafat-israf olduğunu gördüğü için destek bitti.Kimse inkar etmesin
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz