MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'de temayül heyecanı…
Cemil DİRİM
YAZARLAR
6 Mayıs 2018 Pazar

AK Parti'de temayül heyecanı…

Mesleğimiz icabı İzmir de düzenlenen siyasi toplantıları izlemeye çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti İl Kongresi’ne rahatsızlığım nedeni ile gidememiştim. Halkapınar Spor Salonunda Milletvekili Temayül Yoklaması’nın yapılacağına dair basın bülteni ulaşınca izlemeye karar verdim. Devamlı okuyucularımız bilir sağlık, iletişim ve siyaset konuları dışında kalem oynatmamaya çalışırım. Çünkü yakından takip etmediğiniz alanlarda hata yapma riskiniz çoktur.

Bir süredir AK Parti etkinliklerine katılmamıştım. Gidip gözlem yapmak amacıyla Halkapınar’ın yolunu tuttum. Salona yaklaşınca önce milletvekili aday adaylarının pankartları karşıladı sonra da adayların broşürlerini dağıtan gençler. Salonun girişine doğru ilerlerken köşede özel ekranları olan ve ekranda tanıtım filmleri dönen iki kamyon ile karşılaştım. Kamyonlardan birisinde AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın diğerinde ise Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın tanıtımı yapılıyordu. Sokak boyunca çok sayıda pankart duvarları süslerken, adım başı kurulan standların bazılarında aday adayları bizzat kendi broşürlerini dağıtıyor ve delegelerden oy istiyordu. Bazı standlar da ise görevliler aday adaylarının kartlarını dağıtıyordu.

 İlçe delegeleri, günün farklı saatlerinde davet edildiği için izdiham yoktu ancak adaylar ve görevliler nedeni ile salonun önü ana baba günü gibiydi.  Bu arada pek çok tanıdık sima ile karşılaştık ve sohbet etme imkanı bulduk. İlk karşılaştığım isim Bilal Doğan oldu. Bilal Doğan’a başarılar diledikten sonra standlarda ve salonun kafeteryasında İl Eski Başkanı Bülent Delican, duayen siyasetçi İlhan Kaya, İşadamı Adnan Görümlü,  Anadolu Birliği Başkanı Veysel Güldoğan, Ahmet Uğur Baran, Ali Sedat Şenbaş, Fevzi Bayram, Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım, İl eski Başkan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Cüneyt Dayhan, İşadamı Ercan Turan, Avukat Maksut Karaosman, Kadın Kolları eski İl Başkanı Gözde Keskin, Karabağlar eski İlçe Başkanı Kazım Erten, İşadamı Ahmet Ayakdaş, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, İl eski Başkan Yardımcısı Ayşe Neşe Edebali, Aliağa eski İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Gaziemir eski İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Saliha Bozkurt, Ender Öztürk, İl eski yönetim kurulu üyesi Melek Eroğlu, Halit Çelik, Cemal Bekle, Abdullah Tekbaş, İsmail Sarı, Mustafa Cenger, Abdullah Mertoğlu karşılaştığım diğer isimler oldu.

Temayülün en renkli ismi ise Dr. Mehmet Bayındır’dı. Kamuoyunda  oynadığı zeybek ile tanınan Bayındır, zeybek oynamadı ama oğlu zeybek kıyafetleri içindeydi. Mehmet Bayındır öpmeden ve birlikte fotoğraf çektirmeden yoldan kimsenin geçmesine izin vermedi. Bu ilgiden herkesin memnun olması da Bayındır’ın sevildiğini gösteriyordu.

Temayülün ünlü konuk kontenjanında ise Tanju Çolak ve İbrahim Tatlıses vardı. Tanju Çolak bir ara görünüp kayboldu ama İbrahim Tatlıses gün boyunca partililerle fotoğraf çektirip sohbet etti. Uzaktan gözlediğim İbrahim Tatlıses’e “ İzmir’den milletvekili adayı olma fikrini” kimin verdiğini merak ettiğimi soracak ve onu bir an önce yanından uzaklaştırmasını tavsiye edecektim ama sonra vazgeçtim. 200 aday adayının yarıştığı seçimlerde mahallesinde muhtar bile olamayacak tanıdığım birkaç isme de rastladım. İsimlerini yazma gereği duymadım zaten onlar sağda solda milletvekili aday adayıydım diye yeterince konuşacaklar.

Salona girdiğimde her ilçe için ayrı sandık kurulduğunu ve bazı ilçelerin oy kullandığını gördüm. İl Başkanı Aydın Şengül de seçimi takip ediyor ve görevlilere talimatlar veriyordu. Dışarıya göre içerisi çok sakin ve sessizdi. Tekrar dışarıya çıktığımda ise Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Pakdemirli ile karşılaştım. İşi icabı sürekli seyahatte olan Pakdemirli ile salonun bahçesinde bir süre sohbet ettik. Daha sonra sohbetimize Başbakan Danışmanlığı’nda başarılı görevler yapan Metin Özçeri, İşadamı Adnan Görümlü ve İl eski Başkan Yardımcısı Özer Ataç’ta katıldı. Bir süre sonra temayülün sona erdiği söylendi. Aday belirlemede kriterlerden birisi olan temayülün bitmesi ile birlikte gözler Ankara’ya çevrildi. Ayın yirmi birinde adaylar netleşmiş olacak. O güne kadar adaylık kulisleri devam edecek. Kimler hangi sıradan aday olacak bekleyip göreceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zalım salim
 13 Mayıs 2018 Pazar 20:15
Kediye ciğer emanet edilmiş Bu seçimde Ak parti % 28''i görürse izmirde, öpsün de başucuna koysun... Ama partiyi bu hale getirenler Feysbuk kuşları yine aday Hayrını görün. "Yan ağla dön ağla" hacı...
 Hepsi hikaye
 7 Mayıs 2018 Pazartesi 16:35
Bir önceki seçimde yapılan temayül yoklamasındaki liste ile aday listesini karşılaştırırsanız görürsünüz. CAMİ NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN, İMAM BİLDİĞİNİ OKUYOR.
 izmirli
 7 Mayıs 2018 Pazartesi 03:17
size katılıyorum. aralarında çok değerli isimler var. dilerim bu defa genel merkez doğru insanları aday gösterir.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz